Mihai Goțiu

”Super” acțiune de 1 Mai a jandarmilor: au băgat și șezlongul în dubă! VIDEO și galerie FOTO de la protestul și de la intervenția jandarmilor din fața Guvernului

Șapte tineri de la Miliția Spirituală au ieșit de 1 Mai la plajă pe iarba verde din fața sediului Guvernului din București. N-au apucat însă să se bronzeze nici măcar un minut, că au fost săltați de jandarmi pe motiv că s-ar fi aflat ”într-o zonă de siguranță”. Fără avertizare, fără negociere au fost băgați în dubă și duși la secție. Mai jos puteți vedea filmulețul realizat de Vlad Petri, iar apoi, Mihail Bumbeș povestește care a fost motivația acțiunii lor, dar și de ce este hotărât să depună plângere penală pentru privare de libertate împotriva jandarmilor.

”Dimineața, prin București, am văzut plin de stegulețe tricolore pe stradă, prin autobuze și ne-am dat seama că s-a naționalizat 1 Mai, care e o comemorare internațională, în memoria muncitorilor de la Chicago din 1886. Ei au transformat-o într-o sărbătoare națională a micului și a grătarului. Așa ne-am adus aminte că, în 2011, când PDL, aflat la guvernare, a schimbat Codul Muncii în favoarea investitorilor și a patronatelor, PSD a promis că atunci când va ajunge la Putere îl va modifica. Lucru pe care, evident, nu l-au mai făcut. Cum sindicatele nu mai există și toată lumea e la mare sau la grătar, am zis să sancționăm noi simbolic, printr-un performance, pregătind trei banere cu mesajele ”Nu vrem mici, ci drepturi pentru angajații umiliți”, ”Parasolar împotriva radiațiilor guvernamentale și patronale” și ”Litoralul guvernamental deschis doar sectorului patronal”, din care doar pe primul am reușit să-l mai afișăm”.

Mihai Bumbeș spune că atunci când au ajuns la fața locului și-au dat seama că sunt așteptați, că era plin de jandarmi, care patrulau pe trotuar: ”Atunci am hotărât că facem un desant din mașini. Ne-am dus cu două mașini, asumându-ne amenda de circulație, pentru ”oprire interzisă”, din care am coborât în viteză cu șezlonguri, rogojine și sticle în care era suc, legate cu cârpe, pe care era scris ”cocktail Molotov”. Chiar dacă am mai participat și la alte acțiuni, am fost surprinși de cât de neașteptat de agresivi au fost. Am vrut să le explicăm că nu e adunare publică nedeclarată, că așa ar trebui să încadreze tot litoralul și pe toți cei care merg la grătar, dar ne-au luat pe sus, fără măcar să respecte procedura formală, cu anunțul de părăsire a zonei și negocierea”.

militia spirituala 1 mai 1

Mihai Bumbeș spune că cei șase prieteni cu care a fost au fost sancționați la secție cu avertismente, în timp ce pe el l-au amendat cu 1.000 de lei, ca și organizator. ”I-am întrebat de unde știu ei că eu aș fi organizator? De data aceasta sunt hotărât să le fac plângere penală pentru privare de libertate”, a mai spus Mihai Bumbeș. De asemenea, a mai adăugat că se va consulta și cu avocații pentru a vedea ce au vrut să spună jandarmii atunci când au invocat ”zona de siguranță” (că nu există niciun afișaj în acest sens în zonă și delimitarea ei ar trebui să se facă pe baza unor norme legale).

Bumbeș a mai povestit și un episod suprarealist de la secție, unde un jandarm care îi completa procesul verbal i s-a destăinuit că era din Pitești, că ținea cu Rapidul, era în galerie și dădea cu torțe, iar acum face procese verbale. ”Când a aflat că sunt din Curtea de Argeș și că urma să merg acolo, m-a întrebat dacă nu-l iau și pe el cu mașina. I-am zis că îl iau, dar mai avea program dincolo de ora la care am plecat eu”.

***

Galerie foto/ sursa: Miliția Spirituală (Facebook)

militia spirituala 1 mai 07

militia spirituala 1 mai 01 militia spirituala 1 mai 02 militia spirituala 1 mai 2 militia spirituala 1 mai 03 militia spirituala 1 mai 3 militia spirituala 1 mai 04 militia spirituala 1 mai 4 militia spirituala 1 mai 05 militia spirituala 1 mai 5 militia spirituala 1 mai 06 militia spirituala 1 mai 6 militia spirituala 1 mai 7 militia spirituala 1 mai 8 militia spirituala 1 mai 9


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “”Super” acțiune de 1 Mai a jandarmilor: au băgat și șezlongul în dubă! VIDEO și galerie FOTO de la protestul și de la intervenția jandarmilor din fața Guvernului

 1. claudiu

  Asa un performance bun de multa vreme nu am mai vazut. Mergeti cu el la Festivalul de Arta de la Venetia. Ati fost grozavi. Felicitari!

  Reply
  • claudiu

   Revazand evenimentul ma intreb daca nu e mai egraba un happening? Voi ce credeti?

   Reply
 2. SANDEL

  FRATIE ASTA DA DEMOCRATIE !!!!!!!!!!!!!!! NEGOCIATORUL IMPREUNA CU SEFUL MISIUNI SI CU CEL AL JANDARMERIEI AU CURSURI DE SPECIALIZARE IN TARILE LUMII A TREIA. Este o dovada cat se poate de clara ca sa fim primiti sa stam la masa cu tarile civilizate. HALALLLLLLLLL NATIUNEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!

  Reply
 3. AlinaMP

  Copiii, m-ati facut sa rad cu lacrimi, dar cum eu vin de la Moscova, unde am fost in misiune pentru Consiliul Europei as vrea sa va trag un pic de maneca. Sa nu demonetizam protestele si sa nu diabolizam politia asta asa cum e, ca nu stie cand e nevoie sa ne creada lumea ca e cu adevarat rau. Filmuletul nu dovedeste vreo represiune, dovedeste doar ca politia e prostutza rau, voi destepti si in plus frumosi si Petri un bun organizator de happeninguri. In rest, asta sa ne fie noua problema….

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *