Romania Curată

Nu mai vorbiți de rău partidele politice! De fapt, nu mai vorbiți deloc! Veți fi amendați cu până la 60.000 de lei! Legea lui Dragnea

Ne întoarcem în timp! Legea lui Liviu Dragnea, ce prevede amenzi uriașe pentru cei ce se fac vinovați de „discriminare socială“, a trecut miercuri în regim de viteză maximă de prima cameră a Parlamentului – Senatul. Dacă va trece și de Camera Deputaților, ne vom întoarce în timpurile în care nu aveam voie să deschidem gura.

Prin această lege, politicienii ne pun pumnul în gură și ne vor amenda cu sume care ar părea foarte mari chiar și în cele mai bogate țări din lume. Sub pretextul protejării minorităților, grupurilor și categoriilor sociale, legea ne va obliga la tăcere, la înăbușirea opiniilor. Deși nu toată legea este controversată, având și părți bune, anumite paragrafe sunt menite să blocheze în cel mai dur mod libera exprimare.

Iată articolele ce impun cenzură, așa cum apar în proiectul de legea votată astăzi de senatorii ce fac parte din coaliția de guvernare (PSD-UNPR-PC), dar și de un liberal:

Art. 19 – (1) Defăimarea socială constituie contravenție și se sancționează cu amenda de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv cu amenda de la 2.000 lei la 60.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup social.

Art. 1. – d) Defăimare socială – fapta sau afirmația prin care o persoană este pusă în situație de inferioritate pe temeiul apartenenței sale la un anumit grup social.

c) Grup social – categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiții culturale, apartenență politică, orientare sexuală, origine socială, avere, dizabilitați, boala cronică necontagioasă sau infecție HIV/SIDA.

Printre prevederile aparent oneste, politicienii au strecurat, desigur, și apartenența politică, pe care nu vom mai avea voie să o punem într-o situație de inferioritate. Cu alte cuvinte, dacă vom critica un partid politic, care poate fi încadrat la grup social, îl punem într-o situație ingrată în comparație cu celelale. Dacă totuși o facem, „curajul“ ne va costa între 1.000 de lei și 30.000 de lei atunci când „discriminăm social“ o persoană fizică. Dacă este vizată o persoană juridică, de exemplu un partid politic, amenda este între 2.000 de lei și 60.000 de lei. Asta în condițiile în care este extrem de neclar, din punct de vedere juridic, cum poate fi lezat un grup (sau o persoană juridică) în ansamblul lui.

Cum a descoperit Senatul viteza luminii

Parcursul legislativ al acestei inițiative a fost extrem de rapid – Senatul, prima camera sesizata, a adoptat-o în doar două săptămâni, în condițiile în care există proiecte de legi care ajung la termenul de adoptare tacită sau sunt amânate de pe o sesiune pe alta, scrie hotnews.ro.

Senatul a fost prima cameră sesizată, iar Camera Deputaților este cea decizională.

Cine a votat legea lui Dragnea la Senat 

În afara senatorilor ce susțin Guvernul României, proiectul de lege al lui Liviu Dragnea a fost votat și de doi reprezentanți ai UDMR, dar și de un membru al PNL: Puiu Hașoti. Culmea este că tocmai Hașoti a criticat faptul că legea lui Dragnea se dezbate și se votează în regim de maximă viteză!

Trebuie precizat și faptul că a existat și patru membri al PSD care au votat împotriva acestui proiect de lege propus de șeful lor pe linie de partid: Ioan Iovescu, Mihai Ciprian Rogojan, Liviu Octavian Bumbu și Șerban Mihăilescu.

Vedeți aici cine și cum a votat!

Ce prevede bun proiectul lui Dragnea

Inițiativa legislativă vizează înființarea unui departament special în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Prevede și obligația ca radioul și televiziunea publică să includă programe de promovare a toleranței, profesorii să urmeze cursuri pe această temă, iar unitățile de învățământ să adopte un „plan anual pentru implementarea acțiunilor privind combaterea discriminarii”.

Conform acestui proiect de lege, persoana care se consideră vizată de defăimarea socială poate formula, în fața instanței de judecată, o cerere pentru acordarea de despăgubiri și restabilirea situației anterioare defăimării sau anularea situației create prin discriminare, în termen de 3 ani de la data săvârșirii faptei sau „de la data la care persoana interesată putea să ia cunoștință de săvârșirea ei”

Liviu Dragnea susține în expunerea de motive că „propunerea legislativă are drept scop crearea unor mecanisme de promovare a valorilor privind demnitatea umană și toleranța față de diferențele de grup”, fiind vizate trei domenii în care se pot dezvolta aceste mecanisme de promovare: educația, mass-media și activitatea funcționarilor din administrația publică locală și centrală.

Scrie-i inițiatorului acestei legi, Liviu Nicolae Dragnea, și spune-ți punctul de vedere. Sau sună-l și spune-i ce crezi despre inițiativa lui. Vă rugăm să folosiți un limbaj civilizat prin care să nu îl puneți într-o situație de inferioritate sau să îl discriminați social!

Adrese de e-mail: dragnea.liviu@gmail.com ; organizare.sg@psd.ro

Telefoane: 0722.274.274 sau 0747.01.01.03

Citiți AICI opiniile exprimate de specialiști cu privire la proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea!

Spune-ne părerea ta mai jos prin postarea unui comentariu


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

51 thoughts on “Nu mai vorbiți de rău partidele politice! De fapt, nu mai vorbiți deloc! Veți fi amendați cu până la 60.000 de lei! Legea lui Dragnea

 1. ADRIAN

  DE CE NU SE DA O LEGE CARE SA OBLIGE INSTITUTIILE DE IMVATAMANT SA PREDEA ELEMENTE DE LEGISLATIE ?

  IN ACEST FEL POPULATIA ROMANIEI VA CUNOASTE LEGILE SI VOR LUA DECIZII CORECTE

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Adrian: problema nu e să cunoști legile, ci să le înțelegi; mai important decât textul legii sunt principiile pe care un sistem de drept (ansamblul legilor în totalitatea lor) le apără; în cazul de față ceea ce ar trebui să apere legea sunt categoriile defavorizate și/sau minoritare care, tocmai din cauza faptului că sunt defavorizate și/sau minoritare, au nevoie de o anumită protecție; astfel devine evident de ce includerea partidelor politice alături de categoriile defavorizate reprezintă un abuz

   Reply
   • Popescu Aurelian

    Pentru a intelege ceva trebuie in primul rand sa ai la dispozitie materialul pe care sa-l studiezi. Dupa aceea poti spune daca intelegi sau nu. Deseori la TV o multime de „experti” se straduiau sa explice cateva articole dintr-o lege desi pentru mine era mai util in primul rand sa citesc legea. Sunt multi care cred ca servitul cu lingurita este suficient pentru intelegerea unor articole de legi. Consider ca omul trebuie invatat sa foloseasca propria capatana si nu sa preia totul asa dupa cum ii sopteste unul sau altul. Daca vreti cu adevarat sa faceti ceva in viata civica romaneasca sustineti ideea accesului gratuit la intreaga legislatie romaneasca si europeana. La multe legi, normative, nu ai acces fara sa platesti. Cred ca de fapt se sustin anumite firme „capuse” care pun la dispozitie pachetul de legi contra cost. Cetateanul plateste activitatea celor ce se ocupa de legislatie. Atunci de ce sa mai plateasca inca o data pentru a cunoaste rezultatul muncii acestora. Cetateanul este obligat sa cunoasca legile tarii sale dar accesul la aceste legi este ingradit.

    Reply
    • Mihai Gotiu

     @ Popescu Aurelian: accesul la legislația românească și europeană este gratuit pe online și contra unei sume minime (abonamentul) la bibliotecile publice; repet, problema nu e cunoașterea legii și înțelegerea ei – fără cunoștințe de istorie ori de filosofie (mă rog, nu neapărat istoria de memorat ani de lupte și bătălii, ci istoria evoluției și dezvoltării societății; și nici filosofie de memorat filosofi, ci de înțelegere a vieții într-o comunitate) degeaba cunoști un text de lege fără să înțelegi scopul ei, ce valoare protejează, de ce o faptă sau alta reprezintă pericol social etc. – o spun, din păcate, ca absolvent de drept care am destui colegi (nu toți, și nu neapărat din vina lor – că asta s-a predat la facultate) care sunt acum procurori ori judecători și care doar cunosc legea…

     Reply
     • Milutzu

      @Mihai Gotiu, @Popescu Aurelian: Da, dupa cum si sarcina legislativului este de a formula legi conform unor necesitati reale si respectand anumite conditii. O lege bine facuta este intuitiva, logica si de bun simt, cetateanul nu va avea nici o dificultate sa o respecte chiar daca nu o cunoaste, sau o poate afla foarte usor.

     • Mihai Gotiu

      @ Milutzu: corect; teoria generală a dreptului mai spune că un sistem de drept reflectă morala unei societăți la un anumit moment istoric dat (și realitatea din acea societate); de aici și iritarea în cazul proiectului legii Dragnea – că e evident că tratarea partidelor politice și a politicienilor ca o categorie defavorizată care ar merita o protecție specială contravine flagrant cu realitatea

  • Milutzu

   Este normal, adesea foarte probabil, nu numai romanesc, ca altcineva sa fie mai expert decat initiatorul unei propuneri. Daca ai citit Art. 1.d de mai sus, realizezi ca pana si propunerea de la sfarsitul articolului este riscanta: la cat de interpretabila este aceasta forma a legii, temeiul apare in momentul in care trimiti mailul psd-ului sau lui Dragnea, se pot constitui in „grup social”, iar expunerea propriei tale pareri poate induce, nu?, sentimentul de inferioritate in destinatar, incepe omu’ sa aiba dubii cu privire la propria inteligenta cand o vede pe a ta stralucind. Desigur, trebuie sa aduca probe pentru asta, dar daca ar fi ca eu sa te dau in judecata pentru afirmatia ta, as avea probe: sunt roman si sunt expert in domeniul meu, m-ai lezat cu afirmatia. Adica ce vrei sa spui? Ca romanii nu sunt capabili? Ca toata munca mea, cea care ma face expert, nu valoreaza nimic?

   Reply
  • Roxana

   De ce ar oficia BOR căsătoriile între gay?? De ce nu dau catolicii împărtășanie? De ce nu se roagă protestanții la icoane? Pentru că nu face parte din valorile pe care le respectă. De ce ar vrea gay-ii să adere la o religie care nu îi reprezintă? Doar de dragul de a face o ceremonie? La catolici, la protestanți, în România se oficiază căsătoriile între persoanele gay? Oameni buni, gândiți ce vrea mass media să gândească! Păcat de gena noastră românească!!!

   Reply
 2. alex

  Cum poate fi oprita mizeria asta ceausista prin proteste civice pentru ca in cazul reprimarii prin amenzi usturatoare a protestelor in strada de catre jandarmerie nu am reusit sa facem nimic pana acum?!
  Daca se legalizeaza nebunia asta s-a terminat cu orice urma de democratie.
  Delictul de opinie revine in forta. Dupa asa zisa lege antilegionara vine acum si ceausismul asta ce pune pumnul in gura oricui care declara ca securistii si politicienii sunt niste hoti care au distrus Romania in ultimii 25 de ani.

  Reply
  • ANTONESCU

   Se poate inchide ,,FACEBOOK”-ul,ce rost mai are ? doar sa cazi in gratiile legii DRAGNEA fara sa-ti dai seama ?-sau doar sa ne spunem,, buna dimineata ”sau ,,noapte buna”..!

   Reply
 3. Adhit le Rolf

  Art. 1. – d) Defăimare socială – fapta sau afirmația prin care o persoană este pusă în situație de inferioritate pe temeiul apartenenței sale la un anumit grup social.

  c) Grup social – categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiții culturale, apartenență politică, orientare sexuală, origine socială, avere, dizabilitați, boala cronică necontagioasă sau infecție HIV/SIDA.

  Ok. Sa presupunem ca eu sunt legionar. Sau nu… Nationalist. Nu… Iar e prea greu. Sunt un CETATEAN ROMÂN. Buuun. Deci sunt un simplu cetatean român. Pai domnilor politicieni. Asta inseamna ca ma denigrati ZILNIC, 24/7 SI MA SUPUNETI DISCRIMINARII (inclusiv in fata minoritatilor de orice fel din aceasta tara)! ORI DE CATE ORI VA PUNETI INTERESELE PERSONALE IN FATA INTERESELOR ACESTEI TARI!!! ORI DE CATE ORI LUATI SPAGA, BACSIS, SPERT, COMISIOANE ETC. Asa ca in conformitate cu legea voastra de cacat, ar trebui sa platiti amenda DIN MINUT IN MINUT PENTRU FIECARE MINUT CAT VA BATETI JOC DE TARA ASTA!

  Reply
 4. Adelin2

  Se pare ca tendinta e din afara, ceea ce e bai. Daca si din afara se sustine cenzura, si cei din interior au inclinatii naturale catre ea, ce sa asteptam? Societatea cicila nu misca aproape nimic.
  Citate de pe avaaz
  „Peste tot în lume, guvernele adoptă legi restrictive, interzicând proteste și organizații. E cel mai mare val de represiuni asupra societății civile din ultima decadă.”

  „În ultimii trei ani, peste 60 de țări au adoptat legi care limitează activitatea organizațiilor non-guvernamentale. În Spania, membrii Avaaz ar putea fi amendați cu până la 600.000 de euro doar pentru organizarea unui protest pașnic. În Israel, un proiect de lege amenință să listeze organizațiile care luptă pentru apărarea drepturilor omului ca ”agenți străini” și să le taie finanțările internaționale. Iar în Uganda, o comisie guvernamentală ar putea dizolva în curând orice organizație care nu e agreată! „‘

  Reply
 5. Dezmirean Alexandru

  Un penal. Abia astept sa-l ia la beci cu dosarul Traseismului Electoral. Un maimutoi care nu mai are zile multe.

  Reply
 6. Voicu viorela

  Tara arde si baba se piaptana,exact asa!!inteleg panica acestor imbecili de care nu mai avem nevoie si care tin cu dintii de posturi,insa nu cumva am ajuns intr un punct in care avem atat de mult nevoie de lucruri cu adevarat concrete si importante:interes fata de conditia umana,lipsa coruptiei,autoritati implicate pt a ne simti securizati si ata de multe altele???interzis adoptia legilor care sa fie tot numai in favoarea voastra!pleaca domnule Dragnea,deci PLECATI cu totii!sunt pentru lideri tehnocrati,fara influente politice,toate partidele sunt lafel,incapabile si iresponsabile!

  Reply
 7. DOAR un om

  Inca din incipient prin urmatoarea afirmatie legea este discriminatorie :
  Art. 19 – (1) Defăimarea socială constituie contravenție și se sancționează cu amenda de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv cu amenda de la 2.000 lei la 60.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup social.

  si anume, discriminarea vine atunci cand pui 2 tipuri de amenzi pentru 2 categorii…. nu exista 2 categorii decat doar atunci cand vorbim de cat1 : oameni , cat2 : animale.

  Reply
 8. Pustyu

  Pentru ce au murit bunicii si parintii nostri la REVOLUTIE domnule Dragnea ca sa veniti dumneavoastra sa ne spuneti ca nu o sa mai avem dreptul la libera exprimare??? RUSINE SA VA FIE dar sa nu uitati ca morti nostri pierduti in REVOLUTIE nu vor fi uitati, oare puteti dormi cu gandul ca voi sunteti 500-600 iar noi MILIOANE???

  Reply
 9. Florin

  Astia devin din ce in ce mai nesimtiti, toate legile sunt facute doar sa apere jegurile astea politice. Apoi au curajul sa iasa in strada sa ceara voturi.

  Reply
 10. Bogdan

  Defaimarea sociala nu este acelasi lucru cu critica. Daca se doreste a critica un partid politic este ok (eu asta inteleg), atata timp cat nu este pusa persoana sau grupul in inferioritate. O critica constructiva este acceptata dupa parerea mea, si fara a fi inclusa in propunerea asta. Daca se face o critica la modul: tu (indiferent de grupul din care faci parte) nu iti faci treaba cum trebuie pentru ca nu ai pregatirea necesara si nu dai randament ducand lipsa de rezultate concrete; pe cand o situatie de defaimare ar fi de genul: tu nu iti faci treaba cum trebuie pentru ca esti prost facut gramada si grupul tau este inferior si ar trebui sa dispareti cu totii…

  Reply
 11. Iulian

  The communists are commnig! Vreau ca Monitorul oficial sa fie distribuit fara nicun cost, asa oamenii de rand sa aibe acces la aceste legi propuse! Punct

  Reply
 12. Anonymous

  Aici Fanariotii astia forteaza nota.Inca mai subestimeaza poporul. Vor sa vada pana unde tine …sau cat mai tine… dar ei nu stiu ca si-au semnat singuri sentinta. Dreptul la exprimare este garantat prin Constitutie idiotilor!
  Nu suntem in comunism ca sa faci asa ceva… decat daca vrei sa mori spanzurat de stalpii de iluminat. Asa ca mai bine v-ati da demisia si ati termina cu cacaturile astea.

  Reply
 13. Florin

  Vreau sa spun si eu parerea mea. Nu sunt de acord cu acest proect de lege!!! Daca insista cu aceasta lege si chiar vor sa intre in viguare ar trebui ca persoanele platite din bani publici (presedinte,parlamentar,prefect,primar,etc). Sa fie exclusi, legea sa nu fie pt.ei.
  Suna a discriminare,dar iar isi fac legi pt sa fie ei politiceni aparati, Pt. Romani ce legi faceti?sa plateasca taxe si impozite.?……si sa taca in fata oamenilor pe care ei romani ii platesc…..??? Asta vreti????
  FACETI LEGI PT.NOI ROMANI SA PLATIM TAXE MAI PUTINE.SALARI LA BUGETARI MAI MARI,TVA MAI MIC.
  STITI VOI POLITICENI CE AVETI DE FACUT….IN CAMPANIA ELECTORALA SPUNETI CE VETI FACE PT. NOI ROMANI, cand ajungeti in parlament faceti contrarul din campania electorala a voastra!!!!
  Aveti 2 variante SA FACETI LEGI PT.ROMANI SA TRAIASCA MAI BINE , SAU PLECATI !!!!

  Reply
 14. Guritoiu Tincuta

  Domnule ai uitat ca sintem in democratie???AA pardon sintem tot sub Dictatura numai ca avem o multime de dictatori! !!!Bravo noua, nu sintem in stare sa gasim pe cineva ca sa apere si interesele muritorilor de rind!

  Reply
 15. Mirela Reynolds

  Cum de se aproba in aceste momente de cumpana si de curatire a murdariei sociale o lege care sa impiedice tocmai asta? Asta e raspunsul puterii la cele ce se intampla in strada? Pumnul in gura? De ce se iau decizii pripite in asa o criza?Se vede ca cei care decid au doar pielea lor in minte dar nu au nivelul de sofisticare sa discearna cand se inpune sa fie pedepsita discriminarea si cand nu.

  Reply
 16. Vasile Iuliana

  Domnule Liviu Dragnea…te rugam noi ..dati demisia si lasa-ne sa traim. Vrem si noi un viitor unde sa putem creste si trai alaturi de cei dragi, un viitor in care putem sta in propria tara alaturi de parinti nostrii, nu pe meleaguri straine. Vrem tara noastra inapoi sa lucram pentru noi, nu pentru firmele straine, vrem o schimbare in care sa putem visa la un viitor mai bun. Legea ta doar asupreste si nu o sa se ajunga nicaieri. Aceasta legea doar va revolta lumea mai mult. E clar ca partidele doar incearca sa se apere din fata crimelor pe care le-au facut si de cat au furat in acesti 25 de ani. Stiu ca vreti sa ne vindeti Americanilor ca pe painea calda, ca va visati regi pe planeta asta, dar in final o sa muriti la fel ca noi. Nu sunteti nemuritori, o sa inchideti ochii tot la fel. Din nefericire toti cei 600 de parlamentari ai tarii in frunte cu presedintele Iohanis sunteti niste tradatori de tara. Putini printre voi sunt cei ce se gandesc la ce era Romania odata. L-ati omorat pe Ceausescu in Sfanta zi a Nasterii Domnului, si acum incercati sa ne inchideti gurile ca nu va mai suportam crimele si discriminarea? Nu voi sunteti cei discrimaniti ci noi cei de jos…voi aveti bani de nu stiti cum sa ii cheltuiti si noi poate nici nu avem ce pune pe masa in viata de zi cu zi. Rusine! Dati demisia si tu si Iohanis si mergeti undeva intr-un buncar de parte de noi. Avem un viitor in fata pe care voi l-ati ars in clubul colectiv ca sa il acoperiti pe Oprea si sa il indepartati pe Ponta. Asteptati ca vulturi sa ne vindeti tara Americanilor dupa ce ati vanduto ani in sir fier cu fier si bucata cu bucata. Tradatorilor!

  Reply
 17. Drey

  pai bine, si daca 100.000 de oameni va vorbeste de rau, i amendati pe toti? si daca nu plateste nimeni i bagati la parnaie pe toti? tampitii naibi ce sunteti. nu aveti curajul sa faceti si asta.o sa va darame oamenii casele si o sa va tarasca prin noroi. deja intreceti masura. sa va luati partidele si sa va duceti dracu cu ele cu tot. labagiilor.

  Reply
  • exterminator de jigodii pocite din parlament

   Bine punctat, ei cred ca o sa ne sperie cu o amarata de lege…. si de ce sa respectam noi legile, daca ei nu le respecta? Ei care ar trebui sa dea dovada de solidarism si de respect ei subt cei mari pocituri

   Reply
 18. Bratu Cristina

  ar fi cazul sa iesit cu toti , lasati-ne in pace! luati-va pensie de boala si pensionati-va, ca aveti probleme la centru de comanda! ne-am saturat de voi, si nu uitati ca nu noi suntem in serviciul vostru , ci voi! ar trebui sa va fie frica de acest popor care a v-a inghitit destule! s-a umplut paharul „domnule” Dragnea! nu uita , sa-ti fie frica de noi! suntem pe urmele voastre!

  Reply
 19. MIHAI

  Domnule dragnea nu am avut si nu voi avea o apreciere favorabila fata de dv. Va rog aveti bunul simt sa va retrageti din politica, sa ne lasati. strada s-ar putea sa va ”linseze”, sa va duca acolo unde va este locul. fiti lucid ca legea poate sa si functioneze !

  Reply
 20. Dumitrache Gabriel

  In primul rand , un penal nu ar trebui sa fie in postura de a propune vreo lege ! Locul unui penal este in puscarie sau arest la domiciliu , ce i s-o fi prescris ! In aceasta situatie el trebuie sa semneze condica undeva pe la politia locala si nu are ce cauta in parlamentul Romaniei ! Deci aceasta lege a unui penal devine NULA si este absolut NEAVENITA ! Daca a trecut de Senat atunci avem niste senatori de cacat si in acest caz cam tot Parlamentul ar trebui dizolvat ! Iar legea nici nu poate intra in discutie !

  Reply
 21. cromatique

  toate legile sunt facute doar pentru binele lor, desi aveau alte treburi mai importante de rezolvat aceasta lege s-a votat intr-un timp foarte scurt si intr-un moment de „criza” cand populatia este revoltata…totusi cum ramane cu marirea salariilor pentru profesori si doctori?

  Reply
 22. Claudia

  Dar tataie Dragnea asta, cand da si el legea cu confiscarea averilor nejustificate, legea care te duci la puscarie pe viata daca prejudiciezi statul mai mult de 100.000…????????

  Reply
 23. EKHran

  Maaaamama mama … :(
  De aia au desfiintat hotii astia armata, ca daca erau 10000 la numar ca mine nu mai era niciunul ca muie-n cur asta !
  Fututi familia si coliva mortilor ma-tii de cacat bolnav, ce legi ma, fututi crucile parintilor ma-tii de infect …
  Imi dai tu lege mie ma ?
  Ce te-as indopa cu heroina fututi mortii ma-tii sa vad cum te descompui !

  Eu daca fur o plasa cu mere ma baga la parnaie si ei ca fura cu tonele, banii nostri, BANII NOSTRI !!! Ii „ancheteaza” … si in 2 saptamani nu se mai aude nimic de ei …
  Ce v-as da foc, mama mama, unde-mi este tancul ?

  Reply
 24. m m

  Abia astept sa fie aprobata legea! Daca nu exsita civilizatie si bun simt,este necesara dictatura.Legi care sa oblige la respect si civilizatie!Bravo,Liviu Dragnea!

  Reply
 25. teodor

  Problema este ca toate partidele sunt derivate ale FSN=PSDsi au ca dogma tot tacamul PCR~ului si toti care sunt actualmente politicieni toti sunt fosti activisti de partid si fosti securisti.
  Oare ne mai surprinde unul ca Dragnea

  Reply
 26. gogaie

  Sa vine oierii aia mai repede iar ca nu mai tine cu astia! Miticii dorm iarasi pe ei. 3000 de oieri mai tari decat 30.000 de mitici ce marasaluiau aiurea noaptea pe marile blvde ale Bucurestiului si in week-end, cuolmea in loc sa se duca in zi de lucru direct la sursa raului, parlamentul rusinii nationale si sa-i scoata de gat pe toti ghertoii aia!

  Reply
 27. Marius

  Si cum va trebui sa vorbim?
  Felicitari domnilor pentru Locurile de munca bine platite.
  Felicitari domnilor pentru ca va platim chiriile la hoteluri
  Felicitari domnilor pentru ca statul ofera cele mai mici alocatii din UE
  Felicitari domnilor pentru ca mancati la restaurante pe banii nostri
  Fe licitari domnilor pentru conditiile din spitatele Romanesti cu aparatura pe care o arunca alte tari voi o puneti in spitalele noastre .
  Va felicitam pentru taxele care apar in fiecare zii pe care daca le punem cap la cap sunt mai mari decat salariul minim pe economie.
  Va felicitam cu totii ca sunteti acolo sa adoptati legea discriminarii impotriva voastra dar cati dintre voi ati facut ceva pentru o lege a discriminarii pentru noi astia care avem familiile in tara si suntem in strainatate ..si aici in cea mai puternica Tara financiara si suntem discriminati.unde este o lege pentru asta ,va este frica. Romaniei ai este frica sa adopte o astfel de lege .dar scuzatima ca vreau sa va felicit ca ne-ati facut sa fim cersetorii Europei cu o tara bogata ca Romania.Sa va fie rusine.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *