Romania Curată

Ministerul Muncii acuză firma lui Ghiță că deține abuziv sistemul de evidență a salariaților-REVISAL

Ministerul Muncii vrea să oblige firma Teamnet, controlată de deputatul Sebastian Ghiță, să predea arhitectura sistemului de evidență a salariaților REVISAL, pentru a se putea face un registru separat de angajați din sistemul public, anunță News.ro. Ministrul Dragoş Pîslaru spune că există o decizie a Curții de Conturi în acest sens și că firmei Teamnet i-a expirat contractul cu Inspecția Muncii, așa că în acest moment deține fraudulos codul-sursă al platformei informatice.

Ministerul Muncii își dorește să dezvolte câte un registru pentru salariații din sistemul privat și cei din sistemul bugetar, astfel încât acesta să poată fi folosit pentru aplicarea legii salarizării unitare. Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor – REVISAL, este folosit în prezent pentru evidența salariaților din întreprinderile private și personalul contractual din sistemul public. Însă pentru a se putea aplica și bugetarilor, sistemul trebuie puțin modificat întrucât în sistemul public există mult mai multe sporuri şi coeficienţi de calcul decât în mediul privat.

Dragoș Pîslaru spune că a constatat că, în ciuda faptului că firmei IT care gestiona sistemul – Teamnet – i-a expirat contractul cu Inspecția Muncii, și a faptului că există o decizie a Curții de Conturi care spune că firma trebuie să cedeze proprietatea intelectuală asupra REVISAL, compania nu a făcut încă acest lucru. Ministrul a mai declarat că a discutat de mai multe ori cu reprezentanții Teamnet, cu care a stabilit un termen pentru un răspuns din partea acționariatului strain, însă termenul nu a fost respectat. Dar, a adăugat oficialul, a primit promisiunea că o parte din codul-sursă va fi cedat către Inspecția Muncii.

Pîslaru mai spune că nu este singura situaţie de acest gen şi că, în scurt timp, va prezenta firmele care deţin controlul asupra softurilor folosite în Ministerul Muncii. El susține că există firme care au „capturat” baze de date esențiale ale Ministerului Muncii.

Teamnet International a fost deținută de Sebastian Ghiță până în 2012 și este compania care se ocupă de mentenanța și suportul tehnic al sistemului informatic al Cardului Național de Asigurări de Sănătate (CEAS) și pentru Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), alături de alte multe contracte cu instituții ale statului.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Ministerul Muncii acuză firma lui Ghiță că deține abuziv sistemul de evidență a salariaților-REVISAL

  1. Adrian

    Ceea ce trebuie reținut -zic eu- este că prin acest sistem de operare (sic!) salariul nu mai este demult în practică un bun al salariatului , nici coproprietate cu angajatorul, nici măcar în integralitate al angajatorului până la remiterea (deseori parțială) către angajat, ci în integralitate la dispoziția și, de ce nu, bunul(?) plac al acestui terț, administrator de sistem. Această constatare ar fi suficientă pentru denunțarea și înlocuirea sistemului, plus acordarea de daune-interese atât către angajații care nu și-au primit integral salariile cât și către angajatorii care s-au văzut trimiși în judecată de către angajați.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *