Romania Curată

Marian Munteanu recunoaște că a mințit. Nu a semnat declarația de integritate pentru că ”nu oricine are dreptul să-l evalueze”

După ce în urmă cu câteva zile a spus că a semnat declarația de integritate (vezi aici), Marian Munteanu a întors-o aseară la B1 și a recunoscut că, de fapt, nu a semnat acest document lansat de Alianța pentru o Românie Curată și Societatea Academică din România, pentru că nu recunoaște ”oricui dreptul de a-l evalua”.

”Ştiu că au venit nişte domni la mine, că, domnule, este o organizaţie, cu România Curată, cu cod de integritate, pe care eu trebuie să îl semnez. Domnule, în primul rând, eu nu recunosc oricui capacitatea şi dreptul să mă evalueze. Acum, dacă se adună patru, cinci oameni în sală, să îmi dea mie un exemplu…”, a declarat Marian Munteanu.

Declarația lui Marian Munteanu vine și în contextul în care șeful PNL București, Cătălin Predoiu, ne-a trimis un comunicat de presă în care a susținut că toți candidații partidului vor semna declarația de integritate (aici). De altfel, Ludovic Orban, fostul candidat al PNL la primărie a fost printre primii care au semnat respectivul document (aici).

Declaraţia de integritate propusă de România Curată cuprinde mai multe criterii de integritate pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească. Aceștia declară, pe proprie răspundere, că nu sunt şi nu au fost implicaţi în comiterea de infracţiuni sau cazuri de corupţie, nu au fost condamnaţi şi nici nu sunt trimişi în judecată pentru astfel de fapte; nu sunt şi nu au fost implicaţi în obţinerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate şi nici în cazuri de conflict de interese; nu sunt şi nu au fost implicaţi în migraţii politice/ traseism, nici în comportamente de încălcare a moralei publice în exercitarea unor funcţii publice; nu sunt şi nu au fost implicaţi în promovarea unor valori, poziţii sau proiecte care contravin statului de drept; nu au ocupat funcţii de conducere în fostul PCR, nu au fost informatori şi nu au făcut parte din fosta Securitate, nu sunt şi nu au fost ofiţer, agent sau angajat/colaborator în orice formă în actualele servicii secrete; nu au promovat şi nu promovează discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

În contextul în care, în spațiul public se vorbește despre publicarea în anii 90, în presa vremii, a unui angajament al lui Marian Munteanu cu fosta Securitate, semnarea de către candidatul PNL a declarației de integritate ar fi mai mult decât utilă pentru lămurirea acestui aspect.

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Marian Munteanu recunoaște că a mințit. Nu a semnat declarația de integritate pentru că ”nu oricine are dreptul să-l evalueze”

  1. alexandra

    Chiar așa ? Dar credeți că în funcția publică pe care v-o doriți nu trebuie să dați socoteală nimănui ? Vă înșelați foarte tare ! Cu această reacție ați pierdut multe voturi.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *