Mihai Goțiu

Domnule premier Gabriel Oprea, demiteți-l pe ministrul de Interne Gabriel Oprea! Pentru situația penibilă în care a fost pusă Poliția Română și pentru mentalitatea de infractor a șefilor M.A.I.

Domnule premier interimar Gabriel Oprea, vă scriu solicitându-vă să-l demiteți pe ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea pentru situația penibilă în care a pus Poliția Română. Dacă domnul ministru de Interne Gabriel Oprea nu v-a informat încă despre ce este vorba, vă spun eu.

La sfârșitul săptămânii trecute, ne-a fost semnalat faptul că sutele de semnatari ai petiției prin care se cerea tragerea la răspundere a unor șefi de instituții publice (șefi responsabili pentru escaladarea conflictului legat de micro-hidrocentrala de pe Râul Alb până la atacul brutal asupra unor ecologiști și activiști) au fost invitați la audieri pentru data de luni, 29 mai 2015, într-o cauză penală denumită ”Petiție M.A.I.”. În condițiile în care nu știu să existe în legislația penală a României infracțiunea ”petiție”, dimpotrivă acesta fiind un drept prevăzut și apărat de Constituție, am sperat că e vorba doar de o formulare nefericită, nicidecum de o acțiune de intimidare de proporții. Din acest motiv, l-am rugat pe colegul Daniel Befu să solicite clarificări reprezentanților Poliției. Apelurile numeroase, telefonice și prin email, de vineri și până luni au rămas fără răspuns.

Din păcate, luni, 29 iunie 2015, acțiunea de proporții a Poliției Române a confirmat faptul că nu e vorba de o greșeală de comunicare, ci chiar există ”la centru” un dosar care pornește de la ideea că ”ar exista suspiciuni rezonabile, din cauza numărului mare de petenți, că nu toți ar fi semnat-o, ci ar fi fost fraudate semnăturile, adresele de mail etc.”. (detalii aici).

Domnule premier interimar Gabriel Oprea, țin să vă anunț că doar în privința cazului Râului Alb există numeroase petiții, inclusiv plângeri penale, care semnalează FAPTE, nu ”suspiciuni rezonabile”, care prezintă elementele unor infracțiuni: tăieri ilegale de copaci, avize îndoielnice, nerespectarea procedurilor de avizare, totul culminând cu atacul brutal de pe data de 24 mai 2015, un atac care putea fi preîntâmpinat dacă instituțiile abilitate în domeniu și menționate în petiția care face obiectul acestei cercetări și-ar fi făcut datoria. Cu toate acestea, constat o disproporție absolut revoltătoare între resursele și energia alocate de autorități (în speță Poliția Română) pentru clarificarea ”suspiciunilor razonabile” în raport cu resursele  și energia autorităților alocate pentru cercetarea FAPTELOR semnalate în petiții.

Mai mult, vreau să vă comunic faptul că așa-zisele ”suspiciuni rezonabile” legate de numărul de petenți reprezintă, pentru mine cel puțin (și nu doar pentru mine), indicii ale unei mentalități de infractor. Doar cineva obișnuit să inventeze liste cu susținători fictivi, să falsifice și să promoveze sondaje de opinie contrafăcute, să mimeze sprijin public, să trimită mailuri de pe adrese false, să construiască societăți civile convenabile, să organizeze pseudo-dezbateri și pseudo-consultări publice care să țină locul dezbaterilor și consultărilor reale etc. se putea gândi că și alții procedează la fel. Din păcate, persoana tributară acestei mentalități de infractor se află printre decidenții din Ministerul Afacerilor de Interne, altfel nu am fi asistat la tot circul de astăzi, care i-a pus în situații penibile pe mulți dintre angajații Poliției Române și care, pe bună dreptate, a fost interpretat de mulți dintre cei chemați la audieri, căutați acasă și prin vecini ori la serviciu, ca fiind o acțiune de intimidare. Pentru a nu mai vorbi de jena (de înțeles) prin care au trecut unele persoane mai puțin familiarizate cu asemenea abuzuri de a fi informați de colegi sau vecini: ”Te-a căutat Poliția. Ce ai făcut?”. Iar pentru faptul că o persoană care a luat o asemenea decizie se află în vârful ierarhiei M.A.I., responsabil este ministrul care și-a alcătuit, girează și răspunde pentru echipa de conducere.

Pentru toate acestea, domnule premier interimar Gabriel Oprea vă solicit demiterea ministrului de Interne Gabriel Oprea pentru scandalul creat.

***

Considerați această scrisoare ca fiind o petiție. O voi trimite personal dimineață (împreună cu datele de identificare) pe adresa Guvernului drp@gov.ro . Dacă sunt și alte persoane care vor să transmită această petiție, trebuie să o completați cu următoarele date: subsemnatul(a)…………………………………….., domiciliat(ă) în …………………………………………., identificat cu CI seria …….. nr. …………………,  e-mail: ………………………………….. (pentru confirmare, după transmiterea petiției puteți suna la nr. de telefon sau fax și să cereți număr de înregistrare Tel: 021.314.34.00 – interior 1307 / Fax: 021.313.98.46)

***

P.S.: Domnule premier interimar Gabriel Oprea, stimați șefi din M.A.I., doamnelor și domnilor politicieni de toate culorile, țin să vă asigur că, în realitate, suntem mult mai mulți care ne-am săturat de abuzurile autorităților de tot felul în țara asta decât cei care au semnat petiția. Nu ne puneți la încercare să aflați câți suntem! Că n-o să vă ajungă nici toate forțele reunite ale Interpolului să ne verificați pe toți.

***

Citește și: OPERAȚIUNEA MONSTRU! Mobilizare fără precedent a Poliției Române. Zeci de audieri pe întreg teritoriul României! BĂĂĂI… chiar ați semnat?

***

Cine dorește să trimită petiția inițială, o poate face urmând pașii de pe de-clic.ro (aici)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Domnule premier Gabriel Oprea, demiteți-l pe ministrul de Interne Gabriel Oprea! Pentru situația penibilă în care a fost pusă Poliția Română și pentru mentalitatea de infractor a șefilor M.A.I.

 1. cosmin

  astia nu stiu de bun-simt!!! Ce demitere ???? credeti ca astia renunta la ciolan de bunavoie???
  Trebuie mers in masa la Bucuresti, toti nemultumitii din tara si dat jos cu ei. Cu TOATA CLASA POLITICA CORUPTA !!!!
  asta este singura solutie !!! ca vin alegerile si iar votam cu „maria” posesoare de alta palarie (probabil marca PNL)
  TREBUIE URGENT INFIINTAT UN PARTID CARE SA NU ACCEPTE FOSTI MEMBRII AI ALTOR PARTIDE !!!!
  PCT-UL 8 AL DECLARATIEI DE LA TIMISOARA CARE SA VIZEZE INTREAGA CLASA POLITICA ACTUALA !!!!
  Unde era acum Romania daca nu intrau fostii comunisti (deghizati in psd, pdl, pnl,punr etc…) in conducerea institutiilor statului????
  Unde va fi in zece ani, daca ii dam jos pe ticalosii care au RUINAT tara asta ???

  Reply
 2. Nelu Stiuca

  Domnul GOTIU ministrul de interne le-a dat aceasta TEMA sefului IGPR si al SRI-lui cand i-a convocat saptamana trecuta la Guvern. Clasa politica e o TROACA plina cu ZOI si LATURI care trebuie aruncate la groapa de REZIDUURI.

  Reply
 3. flesh

  Infractorii din guvern se simt atacați de cetățeni și reacționează old school: cu miliția de la domiciliu la secție. 25 de ani irosiți… Noroc cu internetul ăsta că aflăm ce se întâmplă. Eu doresc ca toată lumea să aibă acces la internet și semnături electronice, ca să-i rupem cu petiții. Ăștia din instituțiile statului trebuie făcuți să mănânce jar, nu să lenevească și să fure!

  Reply
 4. DINESCU

  După ce au făcut poștă siguranța națională vreme de douăzeci și cinci de ani, politicienii români vor acum să se cunune cu ea și să ne invite și pe noi la nuntă.
  E de-ajuns să-l privești pe mirele Gabriel Oprea în clipele de orgasm patriotic, cînd buzele i se întind precum zgîrciul de prins celofanul pe gura borcanului cu murături, ca să ceri azil politic în Paraguay, unde vremea dictatorilor milităroși finanțați de yankei s-a cam dus pe apa sîmbetei.
  Taman cînd să zicem și noi hop că am sărit pîrleazul dinspre comunism spre capitalism și că o să mîncăm de dimineață pînă seara libertate pe pîine, ne procopsirăm cu acest bodyguard de cantină al lui Miron Cozma, în ochii căruia se învîrt zerourile aparatului de jackpot ce-i ține loc de creier și care și-a luat doctoratul în sufrageria lumii interlope, luptîndu-se corp la corp cu gramatica limbii române.
  Cum poate fi lăsat destinul a douăzeci de milioane de civili pe mîna acestui bese-n-cizme predispus să dea instrucția jos din podul societății de consum și să transforme spațiul mioritic în poligon de tragere?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *