Romania Curată

12 ani în UE. Evoluție sau involuție? Raportul SAR 2018 – LIVE + FOTO

Puteți urmări conferința de prezentare în direct, începând cu ora 10.00.Societatea Academică din România (SAR) vă invită marți, 15 mai, la dezbaterea prilejuită de lansarea Raportului anual de analiză și prognoză 2018: 12 ani în Uniunea Europeană. Evoluție sau involuție?

Evenimentul este organizat cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România, la sediul său din str. Vasile Lascăr, nr. 31, începând cu ora 10.00.

Parteneri: Frontline Club Bucharest, Adevarul.ro, România Actualităţi, RFI Romania

Prezența României în Uniunea Europeană a condus la o serie întreagă de progrese, mai ales în sistemul judiciar și în domeniul economic. Cu toate acestea, proasta guvernare rămâne un obstacol în calea dezvoltării. Raportul anual de analiză și prognoză SAR pentru anul 2018 îşi propune să răspundă la întrebări precum: Care sunt motivele pentru care proasta guvernare persistă în România? Este în pericol independența justiției? Ce se poate face pentru a redresa eșecurile politicilor în sectoare precum administrația publică și guvernanța corporativă? Raportul SAR din acest an produce, în premieră, cifre care arată evoluția guvernanței timp de 12 ani in România, progresele, dar și întârzierile semnificative ale evoluției noastre.

Dezbaterea va fi deschisă de doamna ambasador Angela Cristea, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România și este organizată în două secțiuni: în prima, autorii raportului – Corina Murafa, Alina Mungiu-Pippidi, Bogdan Iancu și Clara Volintiru – vor dialoga moderați de Ovidiu Nahoi, redactor-șef Radio France Internationale, iar în a doua secțiune, factorii de decizie, atât cei de la guvernare, cât și cei din opoziție își vor prezenta punctele de vedere într-o discuție moderată de Alina Mungiu-Pippidi.

Evenimentul se va desfășura în limba română cu traducere simultană în limba engleză.Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “12 ani în UE. Evoluție sau involuție? Raportul SAR 2018 – LIVE + FOTO

 1. Adrian

  Precizați suplimentar, vă rugăm, ce doreați a preciza prin paragraful „Parteneri:[…]“. Partenerii raportului, partenerii comisiei, partenerii evenimentului?

  Nu de alta, dar confuziile nu sunt de dorit. De pildă, RFI România transmitea despre «atacurile» din Siria de acum o lună ale Sua, Franței și Regatului Unit, în timp ce RFI „mamă“ vorbea despre lovituri («frappes», în l. fr.), așa că nu e o idee strălucită să ajungeți să fiți „moderați“ de RFI România, după părerea mea. Sau poate-or fi lămurit între timp aceste nuanțe (în realitate, diferențe uriașe) respectivii, și nu știu eu.

  O nuanță : de ce nu și traducere în l. franceză? Tradițional era limba diplomației, sau poate mă-nșel.

  Reply
 2. Mircea

  Prin Noua lege aprobată de Parlamentul Romaniei vor fi facute ravagii în ariile protejate (asa mult diminuate, cum au rămas in înscrisuri oficiale).

  Reply
 3. marius

  a doua tara din lume la depopulare dupa Siria, mai sintem 19 milioane toti din care peste 5milioane fugiti din tara adica 13-14 milioane am mai ramas in Romania din care peste 80% traiesc in saracie lucie cu frica unei morti in chinuri cumplite din cauza bolilor cronice, o mare parte fiind jefuiti in conditii greu de imaginat de catre mafia financiara.
  tara e macinata la putere de catre mafia securista locala foasta partenera a mafiei corporatiilor si noile grupari de securisti slugi directe ale mafiei supranationalelor, o batalie intre criminali pe cadavrul unui popor mort aflat in stadiul de putrefactie.

  asta ne-a adus mafia supranationalelor denumita generic Uniunea Europeana dupa ce am fost calcati in picioare zeci de ani de catre criminalii bolsevici

  Reply
  • Dumitru

   Singura problema reala este depopularea (acompaniata de imbatranire). Restul, Romania a mai trecut prin asa ceva si a supravietuit. Comunistii sunt partial de vina, pentru ca nu au ajutat femeile sa vrea sa fie mame (au incercat doar sa le oblige, insa in acelasi timp neoferindu-le avantaje pentru asta).

   Reply
  • Vlad

   Marusica tata. Daca ar fi sa ne luam dupa „optimismul tau” ar trebui sa ne sinucidem. Fiecare sistem isi are proprii sai anticorpi. Nimeni, dar absolut nimeni nu e numai alb si bine intentionat sau numai negru si rau intentionat. Adevarul e pe undeva la mijloc. Nu e deajuns ca ne sapa altii …ne mai sapam si noi. Hai sa gandim pozitiv.

   Reply
 4. Dumitru Drinceanu

  Romania a derapat de multi ani si involuează intr-una. De acum, trebuie sa isi ia masuri de conservare, care are doua coordonate de baza: crestere economica sustinuta, marind ponderea industriilor prelucratoare si agroalimentare, pe de o parte, atragerea fortei de munca migrate prin crearea locurilor de munca astfei l generate, pe de alta parte. Sigur, pastrand directia proeuropeana. Fara cele doua coordonate, vom asista decenii intregi numai la dezbateri si studii de caz posfactum, sterile.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *