Harta burselor școlare pentru elevi

Știai că, prin Legea educației, elevii au dreptul la burse școlare? Merit, studiu, ajutor social și performanță – sunt cele patru tipuri de burse pe care autoritățile locale sunt obligate prin lege să le acorde, în baza unor criterii clare, stabilite prin ordin de ministru.

Primarul tău dă burse școlare?

Raport național: În 3002 localități din România (94,34%) este încălcat dreptul elevilor la burse școlare (pdf)

Cine trebuie să beneficieze de burse școlare? Conform Ordinului ministrului educației nr. 5576 din 2011, criteriile de acordare sunt următoarele:

  • bursa de merit: elevii cu media generală a anului anterior peste 8,5 sau premii obținute la olimpiadele județene;
  • bursa de ajutor social: elevii orfani; elevii care suferă de boli grave; elevii navetiști, care în localitatea de domiciliu nu au școală și elevii proveniți din familii cu un venit/persoană sub 630 de lei pe lună (50% din salariul minim pe economie);
  • bursa de studiu: elevii care în mod cumulativ au media generală peste 7 și venitul/membru de familie sub salariul minim pe economie;
  • bursa de performanță: elevii cu premii la olimpiadele naționale.

Hai alături de noi! Dacă la tine în localitate nu se acordă burse școlare pentru elevi și vrei să te implici pentru a schimba asta, scrie-ne la adresa alexandru.manda@sar.org.ro. Venim în sprijinul tău și împreună ducem bursele pentru elevi în toate colțurile țării!

Resurse: