Romania Curată

BILANȚ TERIBIL. Alte 3 victime ale incendiului de la Colectiv și-au pierdut viața azi. Numărul total al deceselor a ajuns la 44 UPDATE: 45

UPDATE duminică 20:00: Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 45 de morţi. Ultima victimă este toboşarul trupei Goodbye to Gravity, care intrase în stop cardiorespirator în aeronava cu care urma să fie transportat la o clinică din Elveţia.

Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum, astfel că bilanţul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv a ajuns la 45.

Conform directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a fost resuscitat timp de 70 de minute, atât în aeronava care trebuia să-l ducă la o clinică din Elveţia, cât şi în ambulanţa care îl transporta spre Spitalul de Arşi.

UPDATE duminică 11:00 Alte trei victime ale incendiului devastator din clubul Colectiv au murit duminică, după ce sâmbătă au decedat alte 9 persoane.

Bilanțul tragediei a ajuns în acest moment la 44 de persoane decedate.

UPDATE sâmbătă 20:51 – Bilanţul persoanelor decedate în tragedia de la Clubul Colectiv a ajuns la 41, după ce sâmbătă seară au murit o femeie care era internată la Spitalul ”Floreasca” din capitală şi un bărbat internat la Spitalul ”Bagdasar”.

UPDATE sâmbătă 15:30 – Încă un pacient internat la Spitalul de Arși a murit. Este al 39-lea deces. Potrivit unor surse medicale, bărbatul care a decedat se numeşte Alexandru Chelba şi avea 33 de ani. Acesta este al treilea rănit în incendiul din clubul Colectiv care a murit sâmbătă în Spitalul de Arşi.

(ştirea iniţială)

Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 38 de morţi. Şase dintre răniţi au murit azi noapte, patru dintre aceştia în spitalele din Capitală, iar doi în străinătate, unde fuseseră transportaţi pentru îngrijiri medicale. O persoană rănită a murit, sâmbătă, la Spitalul Floreasca, doi pacienţi au decedat la Spitalul de Arşi, un altul la Spitalul Universitar, iar doi au murit în Olanda, unde au transferaţi.

Autorităţile au anunţat iniţial decesul a încă trei răniţi în incendiul din Club Colectiv, doi la Spitalul de Arşi, iar unul la Universitar, bilanţul deceselor ajungând la 35. Cei trei sunt Ionuţ Popescu, 32 de ani, a cărei iubită, Monica Tănăsoiu, şi-a pierdut şi ea viaţa, Daniel Ciobanu, 39 de ani, cameramanul care filma concertul Goodbye to Gravity şi al cărui tranfer la o clinică din Israel a fost anulat în ultimul moment, şi Ionuţ Maior, din trupa Bruma, care a murit din cauza gazelor inhalate în timpul incendiului.

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cîrstoiu,a anunţat apoi şi a patra victimă: Ionuţ Maior, 27 de ani, care era în stare critică. La Spitalul Universitar este internată şi soţia acestuia, care a fost detubată recent, după ce mai multe zile a fost în stare gravă. Cătălin Cîrstoiu a precizat că Ionuţ Maior avea arsuri grave, după ce, în urma incendiului din clubul Colectiv, s-a aruncat peste soţia sa ca să o salveze.

Pentru două persoane, transferul în străinătate a venit prea târziu, Varianta apelării la ajutor internaţional pentru gestionarea situaţiei nu a fost luată în calcul decât după o săptămână de Ministerul Sănătăţii, primii pacienţi fiind transferaţi în străinătate cu avioane ale armatei, nu medicale. Secretarul de stat Raed Arafat a spus, în conferinţa de presă de la Palatul Victoria, că cei doi pacienţi care au decedat erau printre cele opt persoane transferate, cu o aeronavă militară, de la spitale din Capitală la spitale din Olanda.

Unul dintre cei doi decedaţi era o tânără italiancă (20 de ani), care după incendiul din clubul Colectiv fusese internată la Spitalul SRI „Agrippa Ionescu”.

Raed Arafat a precizat că în aeronava spre Rotterdam erau opt pacienţi, dintre care cinci intubaţi şi trei neintubaţi, iar în avionul care a plecat spre Bruxelles, Belgia, trei pacienţi erau intubaţi şi ventilaţi mecanic, iar alţi cinci erau neintubaţi. Secretarul de stat a precizat că avionul spre Rotterdam a decolat primul, iar la sosire a primit mesaje că toţi pacienţii sunt bine, însă ulterior a fost informat că starea a doi pacienţi s-a agravat.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *