Romania Curată

Vă era dor de Gabriela Firea? ”USB a încălcat legea”. Ce a spus și despre cererea lui Nicușor Dan de renumărare a voturilor la Sectorul 1

”O pierdere trebuie marcată cu fair play”, a spus proaspăt alesul primar al Capitalei, Gabriela Firea, despre solicitarea lui Nicușor Dan și a USB de a fi renumărate voturile din secțiile din Sectorul 1 în care au fost remarcate diferențe statistice semnificative în favoarea candidatului PSD în competiția cu Clotilde Armand de la USB.

„A veni cu astfel de informații nu este corect și nu este un început bun în politică”, a declarat Gabriela Firea. Ea a mai adăugat însă că poate prezenta dovezi că de fapt USB este singura formațiune care a încălcat legea electorală chiar în ziua votului, prin mesajele din mediul online.

Firea a mai spus că atunci când spui că este nevoie de un suflu nou în politică trebuie să dovedești tu, în primul rând, că respecți legea, nu să vii cu „minciuni” și „dezinformări”. Atunci când vii și ridici standardele atât de sus, că aduci un suflu nou în politică, trebuie să dovedești tu însuți că ești primul care respecți legea. (…) A încălcat legea electorală. Asta arată dispoziție să încalce orice lege”, a mai spus Gabriela Firea.

***

Întrebări RC: Oare de ce s-o fi simțit doamna Gabriela Firea atacată, atâta vreme cât Nicușor Dan și USB nu au făcut decât să constate niște diferențe semnificative la voturile din secțiile în care au existat observatori USB, comparativ cu secțiile în care n-au existat și să solicite o renumărare? Ce e ”minciună” și ”dezinformare” în asta? De unde până unde solicitarea verificării respectării legii arată ”dispoziție să încalce orice lege”?

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

9 thoughts on “Vă era dor de Gabriela Firea? ”USB a încălcat legea”. Ce a spus și despre cererea lui Nicușor Dan de renumărare a voturilor la Sectorul 1

 1. Adrian

  GF nu acceptă studii statistice. Deci toate consultările cetățeneşti (dac-or avea loc) vor fi prin referendum. Ok. Propun referendumuri bianuale.

  Reply
 2. ladiana

  Rasturnarea situatiei la sector 1 a fost dubioasa. Nu va lasati intimidati si sa se renumere voturile.

  Reply
 3. Spânu

  Cand ma gandesc ca vom avea parte de acest stil de precupeata 4 ani… cel putin, caci regula e la noi ca, odata votat primar, doar cu DNA (si nu sigur!) sau cu picioarele inainte mai iesi din birou!
  Fiindca iar fu Duminica orbului, mi-amintesc ce zicea Tutea dupa alegerile din 20 mai 1990: Numai un tampit ca mine putea sa faca puscarie pentru un popor care voteaza astfel!

  Reply
 4. Taxe MICI

  NU ne-a fost si NU o sa ne fie dor de un GUNOI asemenea lui udrea ! – o individa de proasta calitate ce considera DREPTATEA de partea lui voiculescu si psd – lacomia si obraznicia INTRUCHIPATA !

  Reply
 5. papagal

  Are de unde invata Firea.
  Oare toate contractele lui Pandele sunt curate?
  Este doar o intrebare,
  Cate afaceri are Pandele?
  Cate case si cate terenuri?
  Valoarea acestora se incadreaza in veniturile realizate?
  Iarasi precizez ca sunt doar intrebari.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *