Romania Curată

Tata-socru îşi primeşte dregătoria. Comisiile de buget au avizat numirea lui Ilie Sârbu ca vicepreşedinte la Curtea de Conturi

Comisiile de buget-finanţe au avizat pozitiv, marţi, propunerea ca senatorul PSD Ilie Sârbu să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi. Membrii comisiilor au luat această decizie cu 16 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. Au votat favorabil reprezentanţii PSD şi UDMR, iar contra au fost cei de la PNL.

Plenul Parlamentului urmează să se pronunţe la asupra raportului Comisiei de buget privind numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi.

Sârbu s-a retras, la începutul sesiunii parlamentare, din funcţia de lider al grupului senatorilor social-democraţi, iar preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus că acesta are susţinerea partidului pentru numirea la Curtea de Conturi.

România Curată a scris intens în ultimele zile despre „faptele de arme” ale lui tata-socru Sârbu, omul căruia îi datorăm intrarea Insulei Mari a Brăilei în era Culiţă Tărâţă, preluarea terenurilor Institutului de Irigații Băneasa de către Dan Voiculescu, „împuşcarea” de către Ion Ţiriac a domeniul de vânătoare de la Balc, semnarea de către România a nocivului contract cu Schweighofer Holzindustrie şi lista poate continua.

Citeşte şi:  

Cât de mult îi datorăm lui Ilie Sârbu. ”Meritele” pentru care vrem să-l facem șef la Curtea de Conturi

 Cât de mult îi datorăm lui tata-socru. ”Meritele” lui Ilie Sârbu, care îl recomandă pentru șefia de la Curtea de Conturi. Episodul I – Ascensiunea


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Tata-socru îşi primeşte dregătoria. Comisiile de buget au avizat numirea lui Ilie Sârbu ca vicepreşedinte la Curtea de Conturi

 1. DAN

  Daca esti urmarit penal in diferite dosare POTI OCUPA O ASEMENEA FUNCTIE ?????
  PS: Curtea de conturi controleaza institutiile statului iar TATA SOCRU e urmarit penal pt pagubirea statului !!!!!!!!!!!!!

  Reply
 2. AMERICANUL

  Potrivit legii de funcţionare a Curţii de Conturi, viitorii consilieri trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
  Art. 47, alineatul 2. stipuleaza ca „Pentru a fi numiţi consilieri de conturi, se cere îndeplinirea următoarelor condiţii: studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum zece ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică”. În acest caz, Curtea Constituțională ar trebui să se pronunțe pe hotărârea Parlamentului.Raspopitul nu indeplineste aceste prevederi.
  Ilie Sârbu a absolvit, conform CV-ului publicat pe pagina de internet a Senatului, Universitatea din Craiova, cu licență în Științe Economice, specializarea management, dar nu a practicat în acest domeniu. Din 2000, senatorul PSD a ocupat exclusiv funcții politice, respectiv ministru în guvernul Năstase, apoi senator și, în consecință, nu a acumulat vechimea cerută de lege pentru a ocupa funcția de la Curtea de Conturi.
  Ocuparea funcției de la Curtea de Conturi pe timpul rămas (cinci ani) din mandatul de nouă ani început în octombrie 2011 de Ioan Anton, care a fost revocat ???? este ILEGALA sau FRAUDULOASA.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *