Romania Curată

”Tăcerea ucide. Ne vedem în stradă!” Prima listă de revendicări a grupurilor civice și protest joi, în Piața Universității

UPDATE: Protestul de joi a fost reprogramat pentru astăzi (marți), de la ora 18.00, în Piața Universității. De asemenea, un protest similar a fost anunțat la Cluj, tot de la ora 18.00, în Piața Unirii – aici (IMPORTANT: vă rugăm semnalați, la secțiunea ”comentarii”, mai jos, cu link, anunțurile pentru proteste în alte orașe din țară, pentru a le putea populariza).

***

Comunitatea Uniți Salvăm, Uniți Salvăm, Neam Trezit, Activiști fără Frontiere și Miliția Spirituală anunță pe Facebook organizarea unui protest în Piața Universității, pentru ziua de joi, ora 18.000) și a întocmit o primă listă de revendicări, de la solicitarea de demisii (Piedone, Oprea, Bănicioiu și ISU) și până la asigurarea a 10% din PIB pentru bugetul sănătății. Lista (pe care o puteți citi mai jos) este provizorie, urmând să fie definitivată în stradă. ”Nimic nu va mai fi la fel. Ne vedem în stradă! E doar începutul!”, spun grupurile care au anunțat evenimentul pe Facebook (vezi aici).

Citește lista, fă și tu propuneri (la secțiunea ”comentarii”), dar, mai ales, vino în stradă și susține-le!

”O tragedie s-a produs din cauza indolenţei, iresponsabilităţii şi corupţiei. Nu e nici prima nici ultima oară când nepăsarea şi abuzul de putere fac victime. Răbdarea a ajuns la capăt. Tristeţea şi revolta nu ne lasă să asistăm pasiv.

În momente de cumpănă, o parte a societăţii a răspuns prin solidaritate. Celor care au ajutat victimele tragediei vineri seară, celor care muncesc zi şi noapte să salveze vieţi şi să aline suferinţa, celor care au donat sânge sau diferite produse şi servicii, celor care au informat cu obiectivitate, le datorăm recunoştinţă. Gândurile noastre merg în continuare către victime, familiile şi apropiaţii acestora. Să îi ajutăm cum putem chiar dacă ajutorul nu va repara răul făcut. Societatea noastră are o şansă dacă nu vom uita solidaritatea şi compasiunea şi le vom practica tot timpul.

Celor care şi-au neglijat responsabilităţile legale, instituţionale și morale le cerem socoteală!

Ieșim în stradă și nu renunțăm până nu vedem rezultate! Împreună cu toţi cei care vor veni la protest vom redacta lista finală de cereri. Ce vrem?

1. Vrem anchetă rapidă, corectă şi transparentă în investigarea tragediei! Vrem să li se comunice cetățenilor rezultatul anchetei.

2. Vrem demisii ACUM! Vrem demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu şi a vicepremierului Gabriel Oprea! Vrem demisia Ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu! Vrem demisia şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

3. Vrem ca toţi cei care au participat la operaţiunile de salvare să poată vorbi liber, fără să fie ameninţaţi!

4. Vrem revizuirea de urgenţă a planurilor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, pentru incendii şi pentru cutremure, care în Bucureşti ar putea produce zeci de mii de victime! Activitatea comercială în clădiri ne-consolidate şi care prezintă risc de prăbuşire trebuie interzisă.

5. Vrem ca toate locaţiile din ţară care găzduiesc evenimente similare să fie verificate în regim de urgenţă pentru a se asigura că deţin infrastructură necesară în caz de incendiu. Vrem ca materialele fono-izolante care nu sunt ignifuge să fie interzise!

6. Vrem minim 10% din PIB pentru sănătate, media europeană a finanţării pentru acest domeniu.

7. Vrem să nu se mai închidă spitale ci să se construiască! Vrem ca personalul să fie bine remunerat şi instruit, atât medicii cât şi auxiliarii. Vrem demisii la vârful Ministerului Sănătăţii pentru amânarea dării în folosință la timp a Unităţii Moderne pentru arşi de la Spitalul Floreasca.

8. Vrem echipament modern pentru pompieri şi pentru toţi cei care lucrează DIRECT pentru salvarea oamenilor! Vrem ca salariile lor să crească iar condiţiile lor de lucru îmbunătăţite.

9. Vrem introducerea în trunchiul şcolar obligatoriu, clasele I-XII, a Educaţiei comunitare, care să cuprindă instrucţie de prim ajutor, exerciții pentru situații de urgență (cutremure, incendii, inundații ), educație rutieră. şi de prevenirea incendiilor.

10. Vrem simplificarea şi clarificarea cadrului legislativ privind funcţionarea spaţiilor comerciale, în acest moment plin de lacune, neclarităţi şi neconcordanţe. Responsabilităţile trebuie să fie clare, la fel şi sancţiunile.

Vrem să nu mai fim minţiţi şi umiliţi de către cei care au putere politică şi administrativă.

Nimic nu va mai fi la fel. Ne vedem în stradă! E doar începutul!

***

Implică-te și tu! Fă propuneri de revendicări, argumentează-le, vino în stradă să le susții și nu uita să dai mai departe și să-ți chemi și prietenii!

Evenimentul de pe Facebook – aici!

***

Citește și:

De ce ne mor tinerii în Colectiv


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

180 thoughts on “”Tăcerea ucide. Ne vedem în stradă!” Prima listă de revendicări a grupurilor civice și protest joi, în Piața Universității

 1. gheorghe banzea

  completare lista:
  pentru ocuparea prin concurs a FUNCTIILOR PUBLICE DE CONDUCERE:
  -lege pt.selectarea unui corp de „monitori ai jocului corect”,din societatea civila,care sa faca parte din toate comisiile de concurs.

  Reply
  • scarlat

   9. Vrem introducerea în trunchiul şcolar obligatoriu, clasele I-XII, a Educaţiei comunitare, care să cuprindă instrucţie de prim ajutor, exerciții pentru situații de urgență (cutremure, incendii, inundații ), educație rutieră. şi de prevenirea incendiilor.
   COMPLETARE la pct. 9: Educatia comunitara trebuie sa mai cuprinda si alte doua componente importante : educatia de securitate si sanatate in munca (fosta protectie a muncii), precum si educatia de mediu.

   Reply
   • MosNae

    Sa se introduca in scoli ore de sport si educatie fizica pentru sanatatea copiilor si tineretului scolar. Sa se reactiveze concursurile Cantarea Romaniei si Daciada precum si Spartachiadele Tineretului ( nu au fost inventiile lui Ceausescu ci ale intelectualitatii romane din timpul domniei regelui Carol II). Sa se redea tineretului intregul patrimoniu al fostului UTC si al BTT. Este o crima ca nemernicii post „lovilutie” si-au insusit acest patrimoniu si s-au privatizat cu el. Sa-l dea inapoi tineretului. Am muncit pe santierele de munca voluntara ca sa-l aiba tineretul nu banditii corupti. Sa se dea inapoi tineretului Casele de Cultura ale tineretului, terenurile sportive ale tineretului si Bibliotecile tineretului. Sa se redea tineretului Restaurantele Sportivilor si bazele sportive ale tineretului. Sa se faca educatie de comportament civilizat in gradinite si in scoli, sa invatam sa administram civilizat gunoiul ce il producem. Aceeiasi educatie sa se faca tuturor cetatenilor, ca a ajuns Romania ca o groapa de gunoi. Sa se dea cele mai severe legi impotriva pedofililor, violatorilor si traficantilor de droguri si „carne vie”. Sa se renoveze si sa se faca camine studentesti si pentru elevi, sa se faca campusuri moderne, bine administrate si sa fie atribuite la cazare gratuita pentru tineretul studios. Sa se refaca invatamantul profesional si scolile de meserii, deasemenea scolile de recalificare. Invatamant absolut gratuit pentru toate categoriile de tineri. Sa se faca investitii si sa se revigoreze industria tarii, sa se faca locuri de munca, sa se reactualizeze institutiile de cercetare romaneasca, sa se remunereze si sa se comercializeze inventiile si inovatiile romanilor. Sa se revina la invatamantul sanitar, scolile de asistenti medicali, sa se asigure plata unor salarii meritorii tuturor cadrelor medicale. Asistenta medicala gratuita si fara coruptie, spitale civilizate la nivel European. Sa se reintroduca recrutarea pentru armata si sa se aduca armata la cel putin 100 mii militari, ofiterii sa fie educati si cei mai respectati patrioti.

    Reply
  • Mihai Alexandru

   Completare Lista:
   1.Declaratea planului de guvernare asumat inainte de alegeri.
   Partidele care participa la alegerile parlamentare depun obligatoriu la inscrierea pe liste o un plan de guvernare detaliat, cu 10 -20 de puncte clare si termene de realizare, masurabile. Pentru proiectele care se intind pe mai multe mandate se va declara nivelul lucrarilor la terminarea mandatului. Daca nu se indeplineste 75 % din planul de guvernare, partidul nu va mai putea participa la urmatoarele alegeri parlamentare si nu va intra in parlament pentru urmatorul mandat. Planul de guvernare va fi prezentat public. Rezultatele financiare si stadiul indeplinirii planului va fi facut public la fiecare sfarsit de an.
   2.Fara traseism politic.
   Membrii unui partid numiti in fuctii publice de conducere, precum si persoanele numite de partide in functii publice care nu au calitatea de membrii de partid, sau alese pe listele unui partid in fuctii publice nu se pot inscrie in alt partid politic pentru minimum 5 ani de la incetarea ocuparii unei fuctii de conducere in care a fost numit de partid, guvern sau ales pe liste de partid. singura modalitate de participare la urmatoarele alegeri este ca independent sau membru in acelasi partid.\
   3. responsabilizarea parlamentului
   -Injumatatirea numarului de parlamentari;
   – Dublarea salariilor parlamentarilor ( pentru atragerea unor oameni de valoare din mediul privat)
   – Plata pe baza de pontaj zilnic ( au deja cartele);
   – votul in Parlament nu va mai fi secret;
   – Parlamentarii care au hotarari judecatoresti pentru infractiuni in legatura cu serviciul ( coruptie, abuz in serviciu, neglijenta, etc) primesc doar pedepse cu executare si termenul maxim stabilit in codul penal.;
   – Prezenta in parlament a reprezentantilor societatii civile cu statut de observatori;
   – Contractele de privatizare a institutiilor publice strategice sunt documente publice.
   4. Avocatul poporului va fi numit de Presedintele tarii care va raspunde de activitatea acestuia.
   5. Televiziunea publica va avea dreptul de a difuza oricand imagini cu activitatea din Parlament. Conducatorul televiziunii publice va fi ales de parlament dintre primiii 2 candidati propusi si voptati de catre angajatii televiziunii publice, prin vor secret.

   Reply
 2. Alexandru

  V-as ruga sa puneti inca un punct de revendicare si anume- premierul sa fie demis pentru faptul ca este urmarit penal, motiv pentru care imaginea Romaniei are de pierdut.

  Reply
  • MosNae

   Si daca e urmarit penal pe principiul (basist preluat si de neamt) „GASESTE-I CEVA”, numai pentru a schimba guvernul ca vrea presedintele „vreau toata puterea” si vreau „guvernul meu” (cerinte fasciste, asa urla si Hitler), atunci cum facem? Presedintele trebuie sa faca numai politica Romaniei nu a lui madam Gorghiu si a lui Blaga (cu dosarele acestora cum ramane? cand le vine randul?). Presedintele si procurorii care se amesteca in politica de partid (de gasca), trebuiesc suspendati si cercetati la averea dobandita (sa li se „gaseasca ceva” si lor, ca au sigur). Sa se cerceteze averile ilicite (legea exista). Nu trebuie sub nicio forma sa se ajunga la schimbarea guvernelor prin procurori ca se ajunge la dictatura „procuritatii”. Orice persoana care aspira la funcii in stata trebuieste cercetata inainte de a ajunge pe treptele puterii si sa se permita numai dupa obtinerea certificatului de buna purtare. Sa fie anchetat procurorul care i-a dat NUP la dosarul „Flota” lui Base. Deasemenea sa se cerceteze situatia lui Johannes referitoare la comertul cu copii, 6 case proprietate procurate stie el cum (cica ar avea casa si in Miami-zice ca este a unui fin si deasemenea in Portugalia -tot fin).

   Reply
 3. Ionut Raduica

  completare listă:

  – susținerea financiară a educației cu 6% din PIB.
  – un nou Cod silvic, care să încurajeze cu adevărat protecția pădurilor și a mediului înconjurător, inclusiv prin confiscarea vehiculelor cu care se fură lemnul și prin mărirea pedepselor pentru furt de lemn.
  – deciziile administrațiilor publice (primării, prefecturi) postate integral pe internet.
  – cadastru național online complet, cu acces liber.
  – demisia lui Ponta, Oprea etc.

  Reply
 4. Manuela Baciu

  Fara privilegii pentru parlamentari! Salariul minim pe economie. Sa vedem atunci cum se va reduce numarul lor.

  Reply
  • Spiep

   Dacă ai avea o firmă, ai oferi managerului salariul minim pe economie? crezi că s-ar angaja un om calificat pe salariul minim? România are nevoie de oameni calificați, nu de salarii mici. Salarii mari pentru oameni calificați, asta trebuie să cerem.

   Reply
   • clencix

    Parlamentarii nu sunt manageri. Parlamentul doar isi da cu parerea despre ce fac initiatorii de legi. Daca esti bun profesionist, ai avut o sursa de castig din activitatea ta si-ti poti permite, pentru binele societatii in care esti, sa ai mandria de a contribui la imbunatatirea ei. Parlamentarii ar trebui sa plateasca ei pentru cinstea pe care le-o face poporul de a-i avea reprezentanti.

    Reply
    • Elena

     E ok sa aiba salarii decente, pentru ca reprezinta tara in delegatii oficiale. Cu cat mai mici salariile, cu atat mai mare coruptia. Cererea asta nu are sens.

     Reply
  • Alex Costache

   Nu se va reduce numarul lor… doar va creste coruptia… Eu propun sa le creasca salariile dar sa li se ia imunitatea. Iar pedepsele pentru coruptie sa fie drastice si sa includa confiscarea averii !

   Reply
  • Simona

   Sa nu fie platiti in zilele in care absenteaza. Sa nu primeasca pensii speciale. Sa prezinte un raport de activitate real, concret, a tot ce-au facut in fiecare luna.

   Reply
  • pop stefan

   oameni calificati, controlati periodic si platiti decent. dar si sanctiuni aspre pentru cine nu respecta statutul pe care postul ocupat il confera.

   Reply
  • MosNae

   Parlamentarii sa aiba drept la indemnizatie, la fel ca in toate tarile UE, Atat. Deputatii lui Ceausescu primeau doar banii de deplasare si bon de masa la cantina partidului. Atat. Cu toata dictatura ce era atunci, deputatii erau mai buni decat astia de azi. Cel putin nu dormeau in „bocanci” si nici filme deocheate nu urmareau pe laptop in timpul sedintelor. Daca dispar privilegiile ce si-au dat, vom avea parlamentari numai dintre oamenii de vaza ai Romaniei. Acum nu pot patrunde in parlament din cauza „fripturistilor”.

   Reply
 5. steli

  Vrem schimbarea legislatiei in domeniul culturii, restructurarea Ministerului Culturii, a Caselor de Cultura si Centrelor de Conservare si Promovare a Culturii Traditionale din teritorii, astfel incat acestea sa fie in primul rand un sprijin pentru arta si cultura autohtona, pentru artistii creativi. Pentru ca acestia sa poata sustine spectacole in spatii decente. Vrem relaxarea impozitelor pentru organizarea spectacolelor si eliminarea aberatiilor de genul platilor unor taxe de autor chiar si atunci cand concertul unui artist cuprinde numai compozitii proprii. Numai asa artistii vor putea refuza spectacolele in spatii nesigure, prost amenajate si la discretia oricarui proprietar de club. Vrem, DE URGENTA, o lege de protectie a artistilor romani, asa cum exista in tarile europene, prin care ponderea artistilor straini este limitata la un procent decent. Astfel, primariile, institutiile de cultura si multiunationalele, nu vor mai aloca bugetul doar peconcerte straine, ocolind artistii romani si acestia vor avea sanse mai mari sa evolueze in public, dar si sa isi acopere necesarul zilnic de trai.

  Reply
  • Argesan

   Important este sa se faca CULTURA nu pseudocultura si sa nu ne lasam prada curentelor decadente din arta, cultura si moda. Tineretul sa invete sa se protejeze impotriva curentelor decadente.

   Reply
 6. Nicolae

  Vrem ca tuturor celor care au fost condamnati pentru coruptie sa le fie confiscate averile (inclusiv rudelor de gradul 1) si sa fie declarati incompatibili cu detinerea unei functii publice. Dorim infiintarea acelei institutii care sa aiba ca obiect controlul averilor si felul cum au fost dobândite acestea
  Dorim un audit asupra averilor aflate in posesia BOR si IMPOZITAREA neîntârziata a acestora

  Reply
  • MosNae

   Biserica in Romania este separata de stat. Statul Roman este stat laic, conform Constitutiei. Averile bisericii sunt cele recuperate, cele care au fost nationalizate de comunisti. BOR a primit partial averea inapoi. Biserica este milenara, toti voievozii au dotat bisericile cu averi, pamanturi si sate. Manastirile sunt producatoare de bunuri pe care le comercializeaza, contribuind la fondurile BOR. Preotii de mir sun functionari ai statului in parte cu biserica, au salarii platite jumatate de stat si jumatate de comunitatea enoriasilor, asa a fost de cand lumea. Marii arherei nu au salarii, ei calugari nu au avere nici personala nici colectiva. Averea bisericii nu le apartine arhereilor si nici calugarilor cu atat mai putin preotilor de mir. Este a bisericii, care nu este o institutie a statului ci este o putere religioasa a poporului roman crestin ortodox. Cine nu este ortodox si are ceva contra bisericii ortodoxe a Romaniei, este ori ateu ori apartine altor culte religioase din Romania, care sunt finantate de statul Roman prin Departamentul cultelor si care si-au primit inapoi averile nationalizate de comunisti, bisericile unguresti au primit chiar mai mult decat li s-a luat. De ce nimeni nu protesteaza si impotriva bisericii catolice? Care cult plateste impozite? Niciunul. Atunci reglati-va obiectiunile, pentruca nici in SUA cultele nu sunt impozitate. Bisericile de ori ce fel, orice cult nu reprezinta o profesiune liberala si nu are o avere personala. Nici comunistii atei nu au impozitat biserica, doar i-a confiscat averile. Consider ca orice protest impotriva Bisericii Ortodoxe Romane (90% din cetatenii romani sunt ortodoxi), este o manipulare ordinara initiata din Occident, din centre speciale anti romanesti si are ca scop initierea unui conflict religios in Romania intre ortodoxi si ceilalti. Nu v-as dori sa- vedeti in strada pe credinciosii ortodoxi, nu pe cei care simuleaza ca sunt crestini ci pe cei care umplu bisericile si sunt gata la orice sacrificiu pentru biserica lor stramoseasca. Nu va jucati cu focul! Catedrala Mantuirii Neamului a fost hotarata sa fie construita inca de cand Biserica noastra a devenit auto cefala (patriarhala), deci a hotarat-o Regele Carol I si primul patriarh Miron Cristea. Acum se face si o vom face si fara ajutorul tradatorilor bisericii stramosesti si chiar impotriva lor. Nu ne trebuie banii vostri pe care preferati sa-i dati pe alte nimicnicii omenesti, dar sa nu intrati in aceasta catedrala ca sa o pangariti. Ori ce ati face va fi gata la termen, iar turizmul ecumenic al credinciosilor si al multimilor de turisti vor duce la recuperarea banilor investiti. Iar voi ramaneti cu un pacat pe sufletul vostru. Ura impotriva bisericii v-a orbit, sufletele voastre sunt vandute lui Siorosh un sionist, care numai binele Romaniei si romanilor nu-l are in plan. Resursele acestei tari, asta ii intereseaza si de aia am ajuns aici, ca nu am invatat sa vedem pericolele ambalate in vorbe poleite si platite cu maruntis. Biserica si Armata vor apara neamul romanesc, restul este fum si desertaciune. Biserica nu conduce oameni, condce suflete, le educa si pregateste pentru ultima zi pe pamant. Oamenii ca persoane fizice sunt condusi in lumea asta de puterea lumeasca a oamenilor, puterea politica a principilor si presedintilor.

   Reply
   • Ana

    Poate incearca sa ia CREDIT ca orice roman care si-a luat o garsoniera sau un apartament cu 2 camere …si care produce salarii bacherilor, plata de chirii, apa, canal, taxe si impozite – acel credit …si cand este gata Sfanta Catedrala a Neamului …se acopera creditul…ca orice om normal din tara asta si cu respect pentru Sfanta Biserica …Romanii au fost dati afara din casa! In contextul unei economii bazate pe cerere si oferta …ati vazut cat era euro ieri? …asta este adevarul CRUNT!

    Reply
 7. Teodor

  E bine ca vrem cand se intamla tragedii… E bine ca vrem solutii de evitare dupa producere. Problema e ca ajungem sa vrem ceea ce vor ei sa vrem. Vrem bani la sanatate dar cum ramane cu celelalte clase, profesori pensionari si cel mai important toti ceilalti.

  Eu cred ca ceea ce ar trebui sa vrem este ca intreaga clasa politica din aceasta tara sa dispara. TOTI SUNT CORUPTI PANA IN MADUVA OASELOR. Cei care ajung sa ne reprezinte si sunt incoruptibili au doar de ales sa devina corupti sau sa plece acasa.

  Eu vreau O persoana in parlament care sa ma reprezinte cu adevarat. Cred ca nu sunt singurul… ceea ce vad zi de zi la acesti „conducatori” ma scarbeste, ASTIA NU MA REPREZINTA NICI PE MINE NICI INTERESUL NATIONAL, ASTIA REPREZINTA DOAR INTERESUL LOR!!!

  Pacat ca am ajuns sa fim condusi de niste oameni care nu sunt in stare sa conduca o turma de oi. Pacat ca suntem prea ocupati cu munca ca sa mai avem timp sa ii eliminam.

  Reply
 8. Gabriela Pistol

  1. Interzicerea accesului la orice functie publica pentru cei condamnati penal sau a caror vinovatie a fost dovedita de un for profesional competent (vezi plagiatul lui Ponta).
  2. Interzicerea migratiei politice in timpul mandatului – esti obligat sa ramai la partidul pe lista caruia ai fost votat. Excluderea din parlament a partidelor care nu si-au obtinut locurile prin vot direct al cetatenilor (scoaterea UNPR din Parlament, daca nu m-am exprimat suficient de clar).

  Reply
  • Sichigea Dragos

   Perfect. Macovei a castigat mandatul de europarlamentar candidand din partea PDL. Apoi si-a facut partid. Deci ar fi trebuit sa cedeze locul. Nu este asa?

   Reply
  • Radu

   Doamna Gabriela (si Pistol), referitor la plagiatul lui Ponta si nu numai, ca mai toate doctoratele „post decembriste” sunt plagiate propun sa fie toate refacute. Cine vrea doctorat si are nevoie de el, sa si-l reactualizeze. De ce asta? Eu am dat doctorat si eram bine pregatit, dar cei din comisiile de atunci (poate si acu?), m-au oblicat sa trec in disertatie texte de ale lor, din cartile lor, dar nu pe degeaba. Asa s-au dat toate doctoratele. Unii le-a facut ca aveau nevoie la serviciu, altii pentru a parveni in functii iar unii ca sa se laude la lume ce mare scofala sunt ei. Asa ca despre plagiate de doctorate sa nu se mai repete teoriile lui Basescu, ca asta nici macar un doctorat plagiat de la un cap la altul nu era in stare sa faca, el in toata viata lui n-a citit o carte macar. Toata cultura lui vine din citirea Sportului Popular si a etichetelor de pe sticlele de bauturi tari. Nici mare marinar nu a fost (cand dracu a cazut pe el valuri de 16 metri? minte de rupe). Ponta chiar, daca doctoratul lui este controversat, desi profesorul magistru a recunoscut ca textul din cartea lui a fost inscris in disertatia lui Ponta cu acceptul lui, dar nu a fost pus intre ghilimelele de rigoare (asta a fost eroarea), totusi este un tip citit, vorbeste excelent engleza, franceza, italiana, germana, citeaza la liber citate din „Dreptul Roman” si din „Codul Justinian”, pai, ia ziceti, asta e putin? Cati polticieni de la noi mai sunt in stare de astfel de performante? Ponta nu era dorit la putere de „agenturili straini” de cand a afirmat ca va deschide larg relatiile cu Rusia si cu China, relatii care la stapanii nostri sunt permise dar noua nu. Noi trebuie sa ramanem sub papucul bestiilor, sa facem numai ce aproba ei, sa avem salarii mici pentruca investitorii straini (corupatori si corupti din import) sa ne poata jefui fara oprelisti si sa faca profituri uriase pe care le duc in tarile lor, iar noi sa fim carcotasi mereu (asa ca D-voastra), si sa fim un neam prost consumator de otravuri si carpe aduse „de-afara” . Asa ne trebuie, ne meritam soarta. Uitati-va putin la Victor Orban cum isi duce poporul acolo unde trebuie si nu-l duce ieslea investitorilor („de-afara”, ca murim sa fie de-afara.)

   Reply
 9. Catalin Lungu

  Completare lista:
  – Conditii si acces la educatie si in zonele mai putin dezvoltate
  – Revizuirea planului de acordare a ajutorului social. Nu mai vreau sa platesc berea persoanelor apte de munca, cu locuri de munca disponibile in localitatea de domiciliu. NU MAI VREAU ACEST LUCRU. Sunt foarte multe alte persone si familii care ar avea nevoie de acei bani din ajutoare sociale.
  – Cresterea progresiva a salariilor profesorilor in functie de performante..
  – Recuperarea de catre ANAF a banilor celor care au primit pedepse pentru mita si furt.
  – Imbunatatirea procedurilor pentru deschiderea unei societati

  Multumesc!

  Reply
 10. Emil Dragan

  Nu, nu iesim in strada. E cel mai prost lucru pe care il putem face. Nu vrem demisii. Sa ii lasam sa stea linistiti pe locurile lor pana in 2016. De ce? Nu se poate rezolva in strada. Nu poti inlatura un guvern corupt sau niste politicieni jegosi de la Universitate.

  Singura solutie este sa ii batem la jocul lor si in jocul lor.
  Ceea ce putem face inteligent acum este sa punem la punct liste de candidati pentru primariile fiecarui oras. Cu oameni tineri, care vor sa se implice, care vor sa faca treaba in Romania si care se pricep la Administratie Publica.

  Protestul in strada e un mod violent si ineficient de refulare. Oameni tineri, destepti, frumosi, culti ies in strada si protesteaza pasnic. Cer demisii. Politicul ingaduie 2-3 zile de manifestatie, urmand sa infiltreze in manifestanti golani profesionisti. In a 4-a zi, apar primele pietre aruncate spre jandarmi. In a 5-a zi, cosuri de gunoi incendiate si chioscuri de ziare. Jandarmii primesc ordin de dispersare si exact asta fac.
  Oamenii tineri, destepti, frumosi si culti de mai sus nu sunt asa. Ei protesteaza pasnic, dar incaseaza lovituri si amenzi ale jandarmilor pe nedrept, dupa care renunta la protest. Cu pretul catorva zile de agitatie si a catorva chioscuri incendiate, politicienii scapa nepedepsiti si viata revine la normal. Un mizilic.

  Nu asa. Iohannis a castigat alegerile cu Facebook-ul ( din pacate a facut un cacat, dar altceva nu aveam ce sa votez ). Acelasi Facebook se poate organiza in partide locale ( orasenesti ), care sa preia administratia locala cu toata sustinerea tinerilor, urmand ca ulterior sa se contureze si un partid national, care sa poata rivaliza cu cacatii ce ne conduc.

  Cum ar fi ca toate sectoarele Bucurestiului sa fie preluate de partide locale, de garsoniera, cu 3 membri, dar cu sustinerea si implicarea tinerilor de pe Facebook ( si nu numai a lor )?

  Cum ar fi sa se intample acelasi lucru in toata tara, in toate orasele mari? Cum ar fi ca acele mici partide sa fuzioneze si sa creeze un rival adevarat “greilor” actuali?

  Vrei transformarea Catedralei Neamului in spital? Vrei impozitarea veniturilor cultelor? Intra in Parlament, ca deputat sau senator si propune asta.

  Mergi in strada, consuma energia, striga, exprima-te, diminueaza din furia actuala si in final vei avea de ales tot intre Oprescu, Piedone, Vanghelie, Ontanu, Ponta, Iohannis, etc

  Reply
  • florin

   Subscriu ! Asa trebuie facut ! Nu e vorba de a-i bate in jocul lor. E jocul nostru, al tuturora. Dar la alegeri, democratic, cu garnitura noua si curata…asta e solutia !

   Reply
   • Andrei

    Si cum ” mama hucilor” o sa preantampini frauda uriasa ce se face de obicei la alegeri ? Ei au toate parghiile , tu ai sa fii un ” cutulan ” pe afara care o se minuneze ca desi majoritatea votraza intr-un anumit fel , totusi , altul a iesit castigator.

    Reply
 11. Horatio

  1. Dizolvarea parlamentului
  2. Lustratie macar acum: in noul parlament nimeni din cei care au fost vreodata parlamentari sau rude ale acestora (de sange sau de alianta)
  3. Reversarea procesului prin care legislatia a devenit contradictorie si interpretativa, ceea ce a favorizat si a stimulat dezvoltarea coruptiei; identificarea si pedepsirea celor care au facut asta

  Reply
 12. Luca

  – demisia Avocatului Poporului
  – redeschiderea dosarului Revolutiei si ale tuturor celorlalte mineriade
  – desemnarea unui nou Avocat al Poporului cu avizul societatii civile si regandirea acestei institutii in vederea reducerii abuzurilor Guvernului/Parlamentului – sa fie ales direct cu ocazia alegerilor parlamentare/ ori din randul partidelor de opozitie / societatii civile; sa fie controlat de catre societatea civila, care are ar trebui sa aiba posibilitatea de a-l demite
  – depolitizarea TVR-ului si a tuturor regiilor autonome si a intreprinderilor cu capital de stat
  – abrogarea taxei TV daca se pastreaza politizarea TVR
  – depolitizarea CNA
  – angajarea de manageri privati in toate agentiile guvernamentale/ regiile autonome in baza unor concursuri de solutii transparente si in baza unor indicatori de performanta in baza carora sa fie evaluati / demisi automat
  – limitarea numarului de parlamentari si accesul societatii civile la toate sedintele Parlamentului (toate legile prin care isi aproba super-facilitati sa fie avizate de Avocatul Poporului / Presedinte / Curtea Constitutionala etc.)
  – impozitatea veniturilor bisericii, inclusiv pentru activitatile de turism-pelerinaj si vanzare de obiecte cu caracter religios
  – confiscarea averilor tuturor celor condamnati pentru fapte de coruptie
  – confiscarea averilor primite / mostenite / transferate / cumparate sub pretul pietei de la persoanele condamnate pentru fapte de coruptie, indiferent de gradul de rudenie
  – atributiile si conducerea ANI sa fie stabilite de catre societatea civila, fara ca aceasta sa mai fie impiedicata sa verifice averile ilicite ale demnitarilor si functionarilor publici

  Reply
 13. Adrian

  Salarii pentru medici la fel ca ale magistratilor.
  Procente din PIB similar cu media UE si la celelalte ministere/autoritati, etc..; Vedeti trendul din ultimii 10 ani unde s-a redus incontinuu (sanatate, invatamant) si unde a crescut incontinuu.
  Numar de securisti oficiali si acoperiti la mia de locuitori la acelasi nivel cu media UE.

  Reply
  • corneliu

   Nu se poate. Media incasarilor la buget din PIB-ul romanesc este de ~32%. In europa este 45%. Nu cred ca vom gasi o serie de oameni capabili care chiar sa faca ceva cu bugetul incat sa se jutifice mariri de taxe de aprox ~50. Mariri de taxe de 50% presupun cresterea incasarilor din PIB la 45% (in conditiile in care evaziune nu creste spectaculor cu cresterile de taxe). Deci daca Europa da 10% din PIB sanatatii, noi putem cere rezonabil 6%.

   Reply
 14. Ligia

  Eu va propun o actiune organizata. Sa stabilim niste domenii care sa fie administrate de un fel de comitet organizator, fiecare cu tematica sa, astfel incat sa nu fie amestecate subiectele. Daca facem un talmes balmes nu suntem eficienti. Dar daca, de aici inainte, vor exista niste grupuri de initiativa care sa consulte populatia pe probleme bine determinate, astfel incat sa se beneficieze de ideile bune ale tuturor, care vor fi integrate ulterior de profesionisti, poate vom avea sansa unor schimbari punctuale. Se pot trimite idei de catre oricine. Se poate lucra cu voluntari.. Sunt atat de multe de schimbat, incat, daca nu le luam sistematic, nu cred ca avem nici o sansa!

  Reply
 15. Loredana

  Personal – nu-mi dati in cap – nu sunt de acord cu acele cursuri de prim ajutor in clasele primare! Din joaca, din gluma….din necunostinta de cauza se pot intampla extrem de multe lucruri grave!
  In rest…de acord!

  Reply
  • Andrei

   cum sa nu fii de accord ? ti se pare normal ca intr-o situatie de calamitatea copilul sa nu stie ce are de facut pentru a se proteja ? Ti-ai pus problema ca daca acele personae care erau in club erau mai instruite nu se crea haosul ala? Poate daca erau instruiti numarul victimelor era un pic mai mic. Poate reuseau sa iasa mai multi tineri , la timp , din iadul ala. Am spus ” poate ” !!!!

   Reply
 16. Ana

  Vrem interzicerea fumatului in spatii publice, asa incat sa poata exista senzori de fum si siteme de avertizare si reactie rapida la posibile incendii.

  Reply
  • Cegus Ovidiu

   solutia era simpla….se puteau monta sprinklere iar comanda lor in caz de incendiu sa fi fost manuala,nu automata si atunci tragedia era evitata….mai bine ud decat ars sau mort!!!

   Reply
  • Buta

   Daca nici in crasma nu mai ai voie sa fumezi, atunci unde? Pe cand si interzicerea alcoolului in birt :))), ca si ala e inflamabil? La ce i-ar fi ajutat senzorii pe cei din clubul Colectiv, ca incendiul era sub ochii tuturor, si le trebuia doar un extinctor functional si cineva pe faza care sa-l foloseasca la timp? Stii ca stropitoarele de incendii automate au provocat scurtcircuite care au declansat ele insele incendii in plafon? Nu trebuie sa preluam chiar orice din afara, in “toata Europa” interzicerea fumatului in baruri si cluburi a crescut mult consumul de droguri de mare risc, prizabile si injectabile, in randul tinerilor (chestie putin pomenita, dar cat se poate de reala). Asta se doreste? Pana una alta, incendiile grave din locuri publice au fost provocate de mijloace pirotehnice sau scurtcicuite, nu de tigari. Se pot lua insa alte masuri, ca de pilda largirea intrarilor in baruri si cluburi proportional cu capacitatea maxima, interzicerea folosirii mijloacelor pirotehnice in spatii inchise, obligativitatea existentei extinctoarelor la indemana, nu tinute in magazii, chiar montarea obligatorie de hidranti in locatiile mari. Si, esential, interdictia de a folosi mobilier, capitonari si amenajari din materiale usor inflamabile (cauza principala pentru care incendiul de la “Colectiv” a devenit o catastrofa de asemenea amploare). Si, inclusiv interdictia de a comercializa materialele deosebit de periculoase din acest punct de vedere.

   Reply
 17. Marina

  In completarea listei (eu as zice ca schimbarea trebuie sa fie in toate domeniile, asa ca propun urmatoarele):

  – violatorii si criminalii sa nu mai poata fi eliberati pe buna purtare sau dupa foarte putini ani.

  – odata ce planeaza asupra cuiva o acuzatie de crima/viol/vatamare grava…acel cineva sa fie automat inchis pentru 30 de zile, sa nu se mai dea control judiciar sau alte minuni.

  – pentru infractiuni de alta natura sa se introduca confiscarea averilor. Nu ne incalzeste cu nimic ca unul care a furat sta in inchisoare 3, 4, 5 ani, apoi iese si se bucura de aceiasi bani, iar cel care a omorat/violat/vatamat grav este eliberat foarte repede sau nu este inchis tocmai pentru ca nu sunt locuri in inchisori.

  – ceva masuri contra atator injurii pe strada. Va relatez o intamplare: noi toti, opriti la semafor. Vine un rrom alaturi de piranda lui. „Hai fa, sa mergem!”, „Dar e rosu!”, „Rosu e doar pentru prostii…..” se uita la noi si rade…

  daca are cineva idei despre cum putem stopa astfel de chestii…ar fi super!

  Reply
 18. Daniel

  11. Revocarea imunitatii parlamentarilor (ei nu au nimic in plus fara de noi)

  12. Auto-demiterea persoanelor din functii publice odata anchetati pentru fapte de coruptie sau similare

  13. Buget fix pentru campaniile electorale direct proportionala cu salariul minim pe economie

  14. Posibilitatea recuperarii prejudicilor de la cei inculpati in fapte de coruptie pana la ruda de gradul 3.

  Reply
 19. andrei gutu

  Sistarea oricaror lucrari de constructie la catedrala mantuirii neamului si sistarea alocarii fondurilor de la bugetele locale si guvern. Impozitarea bisericii si sustinerea activitatii acesteia exclusiv din donatii – nu buget. Fondurile alocate catre aceasta relocate pentru santate si invatamant .

  Reply
  • om corect

   Subscriu!. Impozitarea taxelor bisericesti! JOS cu preafericitu Dorel! Cum sa ramana in fruntea bisericii asa un om cu gandire medievala!

   Reply
 20. Niki Sfetcu

  Sa cerem si demisia Patriarhului! Dupa atatea zile in care n-a scos un cuvant, apare acum revoltat si cu un tupeu fantastic, ne urecheaza. Probabil din limuzina nu s-a auzit strigatul nostru. Acum ne cheama la biserica. Sa-l chemam noi in Piata Universitatii si sa-i transmitem ca acum nu mai avem nevoie de el, nu mai avem nevoie de un sarlatan, un om fara scrupule ce s-a facut remarcat doar prin pietrele pretioase de pe cap, limuzine si dorinta de a avea un palat. ANAF-ul ar trebui sa controleze si afacerile institutiei pe care acest hot o conduce. Esti o rusine, da-ti demisia!

  Reply
  • Andrei

   Dar de ce biserica trebuie sa detina averi ? Pentru ce ? Averile alea le inchina lui Dumnezei ? Fara averi nu se pot ruga ? Ce , trebuie sa se impopotoneze ca niste clovni cand fac o inchinaciune ? Nu le primeste Dumnezeu ruga daca nu au pietre scumpe si broderii cu fir de aur si argint pe toale ? Nu-I vede Dumnezeu daca nu se roaga in opulenta ? Nu le e rusine sa apara in halul asta de opulenta cand atatia oameni amarati se uita la ei ca la Isus ? Nu le e rusine sa ia pielea de pe om cand acesta e la necaz ( inmormantari ) ? Sunt pentru secularizarea averilor acestor sarlatani ce vand iluzii si profita de starea de deznadejde sau de ratacire a oamenilor. Sa ramana in administrarea bisericilor doar lacasurile de cult , dar proprietatea acestora sa fie a comunitatii locale.

   Reply
 21. Klausnake

  Reintroducerea legii impotriva venitului ilicit,confiscarea averilor celor care le-au dobandit stiu ei cum,furand o tara intreaga!

  Reply
 22. Flaviu Muresan

  Vreau pedeapsa cu moartea pentru toti coruptii, pentru toti cei care vand /prostitueaza Romania, pentru toti cei care pun in pericol concetatenii lor cu proiecte de constructii subdimensionate pentru a face economii si mai mult profit in dauna securitatii, pentru toti evazionistii fiscali pentru toti cei care folosesc paradisurile fiscale pentru a-si spala banii murdari, pentru toti cei care a furat prima revolutie, pentru toti cei dovediti de genocid. Il vreau pe Vlad Tepe!

  Reply
 23. andrea fieraru

  Sa se interzica fumatul in spatiile inchise care sa poata fi prevazute obligatoriu cu senzori/stopitori de incendii. Sa se interzica intrarea minorilor in astfel de cluburi si sa le ceara buletinul pentru a servi clientii cu alcool!!! Asa e in toata Europa, in toate barurile europene bei inauntru si fumezi afara, ca altfel pornesc stropitorile de incendii. De ce la noi nunse poate sa fie toata lumea in siguranta?? La fel si cu prezenta minorilor..nicaieri in Europa nu te serveste cu alcool daca nu arati buletinul. noi vrem o tara „ca afara”!!!

  Reply
  • Buta

   Daca nici in crasma nu mai ai voie sa fumezi, atunci unde? Pe cand interzicerea alcoolului in birt, ca si ala e inflamabil? La ce i-ar fi ajutat senzorii pe cei din clubul Colectiv, ca incendiul era sub ochii tuturor? Stii ca stropitoarele de incendii automate au provocat scurtcircuite care au declansat ele insele incendii in plafon? Nu trebuie sa preluam chiar orice din afara, in „toata Europa” interzicerea fumatului in baruri si cluburi a crescut mult consumul de droguri in randul tinerilor. Pana una alta, incendiile grave din locuri publice au fost provocate de mijloace pirotehnice sau scurtcicuite, nu de tigari. Se pot lua insa alte masuri, ca de pilda largirea intrarilor in baruri si cluburi proportional cu capacitatea maxima, obligativitatea existentei extinctoarelor la indemana, nu tinute in magazii, chiar montarea obligatorie de hidranti in locatiile mari.

   Reply
  • Buta

   Continuare: Si, esential, interdictia de a folosi mobilier, capitonari si amenajari din materiale usor inflamabile (cauza principala pentru care incendiul de la „Colectiv” a devenit o catastrofa de asemenea amploare).

   Reply
 24. cimpian iuliana

  Cred ca ar trebui ca Preafericitul Daniel si toti preoţii sa plăteasca si ei taxe si impozite ca si doctorii si pomposrii daca tot nu au putut sa vina sa ajute macar cu i rugaciune pe cei morti si pe cei care sunt pe patul de spital. Daca tara este in doliu Preafericitul trebuia sa puna sa fie batut clopotul la Mitropolie sin ora in ora cum se face cand cineva este mort iar sambata la slujba putea defapt sa tina i slujbă speciala la Mitropolie pentru acesti oameni dar nu se poate ei pot doar sa ne ia bani ptr un simplu botez nu contraza ca si sau nu bani ei cer cum probabil au cerut si rudelor victimelor care au fost deja inmormantate este inuman noi platim taxe la stat si totuşi le platim si lor iar ei doar primesc pdff ROMÂNIA

  Reply
 25. Robert

  ! NEAPARAT ! – o legislatie care sa NU mai permita defrisarea zonelor impadurite.

  Este OXIGENUL de care avem TOTI nevoie!

  O sa murim ca sobolanii sub soare fara paduri!

  Reply
 26. Sabin

  Ancheta ar trebui sa se refere la autoritatile care au permis existenta clublui. Este clar ca patronii au o vina si vor suferi consecintele legale.

  Primaria care a dat avize de functionare pe declaratii pe proprie raspundere fara a verifica nimic nu se face vinovata de neglijenta in serviciu sau mai rau?

  Cum sa facem autoritatile sa functioneze, nu sa delegam raspunderi din ce in ce mai mari la ISU?

  Poate ar trebui sa fondam o alianta a persoanelor independente care sa respecte urmatoarele reguli

  1. Sa vina in parlament cu salariul pe care il au acum in mediul privat, cei care lucreaza in privat.

  2. Campania electorala sa nu mai fie finantata de la stat in nici un fel si toate cheltuielile electorale sa fie facute declarat

  3. Orice functie tehnica sa iasa din controlul oamenilor politici. Din cauza acestui control e plin de incompetenti!

  Reply
 27. Aigustus

  De adaugat deasemenea;
  1. Desfiintarea primariilor de sector si consolidarea intr-o singura primarie generala Buc
  2. Re-focalizarea luptei anticoruptie pe recuperarea cu prioritate a prejudiciilor.

  Reply
 28. Georgiana

  Sunt de acord cu tot ce s-a scris mai sus, mai ales cu ceea ce a scris Emil Dragan referitor la o mai buna organizare din partea noastra si la a lua fraiele in propriile maine. Asta nu exclude si protestele din strada. Ce pot adauga din ce nu s-a propus pana acum:
  – folosirea Casei Poporului pentru a adaposti oamenii strazii. Cum este posibil sa avem ce-a de-a doua cladire din lume ca marime si ca oamenii sa doarma pe strada?
  – legi clare si stricte pentru protectia tuturor animalelor si condamnarea celor care nu le respecta
  – schimbarea istoriei din scoli cu istoria adevarata a Daciei, cu adevarul despre stramosii nostri (intrucat „Noi nu suntem urmasii Romei”), asa cum numerosi istorici romani si straini pot sa demonstreze foarte usor. Emisiunile domnului Daniel Roxin rostesc un adevar de mult uitat. Renasterea spiritului adevarat al acestui popor este cheia schimbarii.
  – mai multe spatii verzi in orase, astfel incat sa protejam mediul inconjurator si sa crestem calitatea vietii in orase, unde poluarea este foarte mare
  – protejarea cladirilor istorice, si nu reamenajarea lor cu termopan si polistiren
  – populatia sa fie informata despre implementarea in secret a Codex Alimentarius in Romania, tara noastra fiind folosita drept cobai, prin acordul stimatului domn Basescu
  – amenzi pentru cei care arunca gunoaie pe strada sau nu strang dupa animalele de companie
  – asfaltari facute cu cap, nu cu picioarele
  – implementarea unui sistem de reciclare la nivel national si educatie despre importanta acesteia
  – schimbarea programei scolare in toate scolile, astfel incat copiii sa nu fie asaltati de teme, neavand timp sa mai fie copii, precum si optiunea ca din liceu, sa isi poata alege singuri o parte dintre materiile care ii intereseaza si care considera ca ii pot ajuta pe viitor; de asemenea, scoala sa se bazeze si pe practica, nu doar pe teorie; absolvim o facultate, dar nu stim sa facem nimic

  Reply
  • Emyly

   In primul rand, la invatamantul liceal ma refer, ar trebui ca practica si orele de laborator sa se desfasoare pe grupe, nu cu clasa intreaga de 30 de elevi daca vrem rezultate.

   Reply
 29. Laura

  Reforma sistemului medical !!! nu aberatiile propuse cu impozitarea spagii. Sa-i plateasca decent din contributii ca doar de asta platim atat…nu sa-i mai bag si plicul in buzunar .

  Reply
 30. mi-o

  jos toata clasa politica ..guvern de tranzitie ..Format din oameni de valoare ai invatamantului romanesc..daca nu schimbam clasa politica ..orice propuneti voi nu are nici o valoare caci vom construi castele pe nisipuri iscatoare

  Reply
 31. Rodica

  1. Crearea unei sectii la Universitate, pentru pregatirea celor care vor sa urmeze o cariera politica. Sa invete despre doctrine, retorica, diplomatie…
  2. Limitarea accesului politicului la functiile de conducere. Eliminarea politicului din Sanatate, Educatie, Agricultura, Constructii, Comert…
  3. Pedepse mai aspre pentru politicienii corupti, confiscarea intregii averi si unde nu se acopera pagubele, confiscarea averii si rudelor de gradul I si II.
  4. Salarii duble pentru medici, dar si pedepse majorate pentru cei care dau abuziv Certificate medicale de boala, sau handicap.
  5. Transparenta totala privind incasarile de taxe si impozite, dar si cum sunt cheltuiti banii de la buget. Decontarile sa nu mai fie facute cu preturi peste media preturilor existente pe piata.
  6. Presedintele sa aiba un buget fix si decent pentru schimbari in locuinta de serviciu.
  7. Schimbarea lui Mugur Isarescu din functie, pentru ca nu a dat dovada de patriotism si atasament fata de romani in politica bancara.
  8. Biserica sa fie tratata ca orice societate cu profit, sau sa aiba obligatia de a se ocupa de cresterea si educarea orfanilor din resurse proprii, pana la majorat.
  9. Demiterea celor care nu se achita corect de sarcini. Particular, demiterea directorului Spitalului de Urgenta Floreasca, pentru mascarada din Aprilie, excluderea din functiile politice a tuturor celor prezenti la acel circ.
  10. Politicienii care la sfarsitul mandatului au mai multe acuze, decat laude, sa nu mai figureze pe nici o lista.
  11. Partidele politice care promoveaza infractori, sau membri cu probleme de etica, sa plateasca solitar- sa fie scoase de la guvernare si in locul lor sa vina partidele mici pana la ocuparea locurilor eliberate.
  12. Introducerea in programa scolara a materiilor de educatie civica, educatie in caz de urgenta si calamitati, educatie de etca in trafic, locuri publice, respectarea mijloacelor de transport si a mobilierului urban…

  Reply
 32. Andreea

  – Alegeri anticipate
  – Guvern tehnocrat
  – Administratii locale tehnocrate
  – Autoritati locale tehnocrate

  Reply
  • Buta

   Alegeri anticipate ca sa alegi pe cine, din moment ce inca nu exista miscari politice noi? Pe aceeasi care au mai fost, tot rotindu-se intre ei, si au adus tara unde este?

   Reply
 33. Mihaela Brancov

  Eu as propune…cred cu tărie ca foarte mulți vor fi deacord cu mine…FUNCTII ONORIFICE IN TOT CE INSEAMNA CONDUCERA TARII…să muncească 5zile pe săptămână alături de toți ceilalți cetățeni ai țării…și..să meargă Sambata și Duminica să dea legi…dar să fie date în cunoștință de cauza…cineva care nu a stat la catedră nici măcar o oră în învățământul de masă, o să schimbe legile de 10 ani dintr-un an școlar…și așa avem un sistem de învățământ de toată jena… În SANATATE..D-NUL RAED ARAFAT A DEMONSTRAT…A PUS PE PICIOARE SMURDUL IN ROMANIA PORNIND DE LA 0.SPUN EU…iar pt cei ce se fac vinovați pt funcționarea „pe proprie răspundere”.. apoi să fie proprie..și să o simtă… La propriu…măcar grefe de piele pe viu…să li se recolteze…!!!

  Reply
 34. anca ioi

  organizarea acestor revendicari pe Grupe de lucru tematice care sa propuna metode concrete de punere in practica, text de lege unde e aplicabil sau analiza/statistici care sa sustina demersul.

  Reply
 35. gheorghe silvestrovici

  HEI TU, POLITICIANULE DEMNITAR !
  Marea problemă a ţării şi a partidelor politice este CORUPŢIA. În toate partidele sunt politicieni corupţi. Cum veţi combate corupţia în propriul partid, ce măsuri efective veţi lua, dar la nivelul întregii ţări, ce măsuri veţi lua împotriva corupţiei politicienilor ?
  Ce fel de conştiinţă morală poţi avea dacă încalci legile în mod repetat, tocmai tu care ai fost ales să întocmeşti legile ţării ?
  Nu credeţi că o persoană care ar face aşa ceva ar trebui pedepsită exemplar ?
  Chiar nu ştiaţi nimic din ceea ce se întâmpla în jurul vostru ?
  Ce fel de loc de muncă aveaţi, ştiind că în jurul vostru se produc atâtea infracţiuni de atâţia ani?
  Cum de v-a lăsat inima să tăiaţi salariile cu 25%, în timp ce pretindeaţi comisioane-şpăgi de 10% pentru fiecare afacere oneroasă ?
  De ce aţi tăcut complice la înfăptuirea atâtor infracţiuni în jurul vostru?
  Ne-am săturat de demagogia, minciunile, populismul, manipulările, dispreţul şi batjocura voastră!
  De ce faceţi mereu legi pentru interesele voastre cu fel de fel de beneficii, sporuri, pensii suplimentare, maşină la scară, deplasări în străinătate pe banii noştri şi nu aţi făcut nicio lege pentru a sancţiona sever şi a pedepsi politicienii corupţi ?
  Nu este limpede ca apa de izvor că SUNTEŢI COMPLICI ŞI PĂRTAŞI LA ACTE DE CORUPŢIE ?
  Fapta de a ascunde infracţiuni se numeşte TĂINUIRE. Nu v-aţi gândit că DNA vă poate acuza oricând de tăinuire ? În orice ţară normală Parlamentul ar fi fost dizolvat imediat şi procedat la alegeri parlamentare şi locale.
  Schimbarea în bine a societăţii româneşti cerută prin votul din 16 noiembrie 2014, nu poate fi infăptuită fără o schimbare morală a fiecăruia şi a întregii societăţi. În mod sigur, dacă s-ar implica mai mulţi oameni oneşti în politică, ar fi mult mai benefic pentru societatea românească. Chiar nu se poate face nimic din interiorul partidelor ? Cum vor atrage partidele politice oamenii cinstiţi, integri, demni în funcţii de conducere, dacă atâţia politicieni sunt corupţi?
  Prezenta scrisoare este în mare măsură adresată şi fiecărui politician care se simte responsabil, doreşte şi vrea să facă totul pentru schimbarea în bine a vieţii românilor. Trebuie să fie foarte clar şi pe deplin înţeles de către fiecare politician că în Parlamentul României şi în instituţiile statului nu este loc pentru politicienii corupţi. Numai partidele politice care se vor curăţa de corupţi şi vor impune coduri etice severe şi riguroase de conduită, vor putea beneficia de încrederea, respectul şi alegerea noastră.
  În ultimii doi ani în România, în rândul clasei politice, au fost cele mai multe condamnări şi cercetări penale din lume. Suntem pe primul loc în Europa în privinţa corupţiei politicienilor. Mulţi miniştri, demnitari cu funcţii înalte în stat, preşedinţi de Consilii Judeţene, primari, directori de instituţii sunt condamnaţi sau în cercetare penală.
  Trebuie să faceţi ceva pentru curăţenia clasei politice ! Trebuie să susţineţi democraţia şi Justiţia ! REFORMA CLASEI POLITICE CORUPTE SE POATE FACE NUMAI PRIN DEMOCRAŢIE ŞI JUSTIŢIE! Lista de soluţiii rămâne deschisă pentru a fi dezbătută şi decisă ACUM ŞI AICI sau peste mulţi, mulţi ani…
  A fi tu însuţi cinstit, a pretinde ca şi ceilalţi să fie cinstiţi este o obligaţie cetăţenească şi o dovadă de normalitate. Respectarea legilor statului este prima îndatorire a fiecărui cetăţean.
  A denunţa un demnitar corupt sau un politician care face lucruri necinstite este un act de curăţenie morală a societăţii. Asta nu înseamnă de loc că vom deveni o naţiune de denunţători, ci o naţiune de oameni oneşti, care respectă legile, adevărul şi dreptatea.
  Pentru a reforma clasa politica, NOI NE-AM SCHIMBAT ? NOI nu suntem ca EI ? Altruismul, cumpătarea, onestitatea, respectul, devotamentul, angajamentul și responsabilitatea le-ai dobândit prin educație, prin cultură și prin interacțiunea cu semenii tăi? Fii TU schimbarea pe care doresti să o vezi în lume !
  NICIODATĂ politicienii nu se vor lipsi de avantajele şi de beneficiile oferite de ocuparea unor funcţii politice de conducere. Lupta împotriva corupţiei este un PROCES de lungă durată, care necesită voinţă politică, tenacitate, onestitate, experienţă, mijloace moderne de supraveghere şi control.
  Un cadru politic curat, se poate realiza numai prin RESPONSABILIZAREA politicienilor, aplicând politicienilor corupţi pedepse FOARTE SEVERE CONFORM LEGII şi diminuarea privilegiilor acestora.
  Domnule POLITICIAN, credeţi că vrem să fim complici şi să alegem mereu politicieni corupți, impostori, hoți și trădători, aşa cum spunea George Orwell ?
  Domnule POLITICIAN, aceste cuvinte ale academicianului Florin Constantiniu nu vă dor ? „Clasa politică postdecembristă este cea mai incompetentă, cea mai lacomă şi cea mai arogantă din istoria României”.
  Domnule POLITICIAN, credeţi că nu vrem să fim conduşi de oameni competenţi, cinstiţi, altruişti, demni, cumpătaţi, devotaţi şi dedicaţi treburilor ţării, respectuoşi cu cel mai umil cetăţean în serviciul căruia se află, fiind plătit de acesta, de adevărate modele morale pentru tineri ? Exact aşa cum aţi fi dorit şi dumneavoastră să fiţi condus, atunci când eraţi în locul nostru sau dacă aţi fi în locul nostru acum.
  REFORMA ŞI CURĂŢENIA CLASEI POLITICE CORUPTE trebuie cerută prin toate mijloacele paşnice oferite de democraţie ŞI ASIGURATĂ DE JUSTIŢIE! DACĂ NU ACUM, CÂND ? DACĂ NU NOI, CINE? O CLASĂ POLITICĂ CORUPTĂ TREBUIE REFORMATĂ SI SCHIMBATĂ PRIN ORICE MIJLOACE PASNICE !
  Cred din toată inima că ar fi benefic pentru ţară ca toţi politicienii oneşti să dea dovadă de rectitudine morală şi să ceară primii reforma clasei politice. Şi atunci, poate vă vom ierta pentru cei 25 de ani de lipsuri, de umilinţe, de suferinţe. Şi poate vă vom respecta, dar fiţi siguri, nu vom uita ! ŞI ŢINEŢI MINTE, ORICÂND VĂ PUTEM SCHIMBA !
  AŞA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU !
  dr. Gheorghe Silvestrovici

  Reply
 36. Sal Phoenix

  Folosirea banilor (furati) din guvern, in scopul maririi salariilor pompierilor, medicilor, profesorilor, etc., care se inchina trup si suflet bunastarii si educarii romanilor zi de zi.De asemenea, stiu ca suna prostesc sau nebunasc, dar as mai cere demisionarea premierului Victor Ponta, pe baza de furt, coruptie si tradare de tara, pe langa altele.Nu il sustin pe Iohanis sau alt politician, dar Ponta pur si simplu a intrecut masura cu mult timp in urma.

  Reply
 37. Cez

  Sa se simplifice procedura de a infinta un partid politic. Singura sansa de a schimba lucrurile este sa fim noi la conducere.

  Reply
 38. gheorghe silvestrovici

  REFORMA CLASEI POLITICE CORUPTE SE POATE FACE NUMAI PRIN DEMOCRAŢIE ŞI JUSTIŢIE !
  1. pedepse penale FOARTE SEVERE pentru politicienii corupţi, care au încălcat legile, pentru care au fost aleşi să le întocmească.
  2. separarea funcţiei administrative de cea politică.
  3. conflictele de interese ale politicienilor pedepsite penal FOARTE SEVER.
  4. eliminarea licitaţiillor aranjate pentru firmele de casă ale conducătorilor de la Consilile Judeţene, pedepse penale FOARTE SEVERE.
  5. eliminarea numirilor directorilor aserviţi politic prin simulacre de concursuri, pedepse penale FOARTE SEVERE.
  6. pedepse penale FOARTE SEVERE pentru afacerile oneroase ale politicienilor.
  7. sistem de recuperare integrală a prejudiciilor după fraudele produse de politicieni cu participarea ministerelor de finanţe, de interne, Poliţie, DNA, DIICOT.
  8. reglementări etice SEVERE şi riguroase de conduită pentru selecţia politicienilor, cu suspendare sau eliminarea din partid.
  9. interzicerea migraţiei politice.
  10. sponsorizare transparentă a partidelor, ce sume , de unde, pedepse penale FOARTE SEVERE pentru abateri.
  11. reducerea la 300 a numărului de parlamentari, pentru a respecta voinţa de la referendum din 2009.
  12. separaţia puterilor în stat – Guvernul să nu mai promulge legi, cu eventual referendum pentru republică parlamentară sau prezidenţială.
  13. abaterile din cadrul răspunderii ministeriale şi pentru funcţii înalte în stat, abuzul, neglijenţa, actele de corupţie să fie pedepsite FOARTE SEVER.
  14. reducerea salariului parlamentarilor, a retribuţiilor suplimentare, reducerea pensiilor suplimentare, reducerea plăţilor pentru locuinţă, maşină, deplasări în străinătate. Program de lucru în Parlament de 5 zile pe săptămână. Politicienii oneşti merită salarii şi retribuţii pe măsură, iar politicienii corupţi merită pedepse pe măsură.
  15. crearea de mecanisme de verificare şi de control a activităţii ministerelor, instituţiilor centrale şi deconcentrate, în aşa masură încât să permită reducerea corupţiei în toate instituţiile statului şi în politică şi DESCURAJAREA oportuniştilor de a intra şi de a prolifera în politică.
  16. DNA poate întocmi rapoarte lunare pentru Preşedintele ţării, poate prezenta rapoarte trimestriale în cadrul CSAT şi în Parlament.
  17. câţiva deputaţi au făcut studii la facultăţi de informaţii sau de apărare. Este bine, totuşi se crează suspiciuni în privinţa verificării serviciilor de informaţii de către persoane care pot proveni din interiorul acestora.
  18. sunt necesare amendamente concrete, obiective, punctuale la mai multe legi, pentru că aşa au fost întocmite pentru a favoriza clasa politică sau a ocoli asperităţile legii.
  19. corupţia la nivel înalt necesită totuşi măsuri legislative şi proceduri legale corelate cu legislaţia europeană. Poate Codul de Procedură Penală ar trebui înăsprit, poate rolul Preşedintelui ar trebui crescut. Nimeni nu-şi doreşte un stat poliţist, cu Big Brother care vede tot, aude tot, supraveghează şi controlează tot, dar nici corupţia generalizată politică din România, care a uimit o lume întreagă şi este pe primul loc din Europa.
  20. fiecare cetăţean trebuie să lupte în felul lui împotriva corupţiei, prin semnalarea imediată a actelor de corupţie, cu date precise, exacte.
  Asta nu înseamnă de loc că vom deveni o naţiune de denunţători, ci o naţiune de oameni oneşti, care respectă legile, adevărul şi dreptatea. A fi tu însuţi cinstit, a pretinde ca şi ceilalţi să fie cinstiţi este o obligaţie cetăţenească şi o dovadă de normalitate. A denunţa un demnitar sau un politician care face lucruri necinstite este un act de curăţenie morală a societăţii.
  Pentru a reforma clasa politica, NOI NE-AM SCHIMBAT ? NOI nu suntem ca EI ?

  Reply
 39. Cristian Marinescu

  – interzicerea TUTUROR activitatilor comerciale ale BOR
  – impozitarea tuturor veniturilor din donatii ale BOR
  – eliminarea tuturor TAXELOR percepute de popi pentru botezuri, nunti, inmormantari, samd

  Reply
  • Cristi

   „– interzicerea TUTUROR activitatilor comerciale ale BOR” – de ce?
   „– impozitarea tuturor veniturilor din donatii ale BOR” – donatiile au mai fost odata impozitate, cand donatorul a luat salariul.
   „– eliminarea tuturor TAXELOR percepute de popi pentru botezuri, nunti, inmormantari, samd” – aceeasi intrebare: de ce?
   Nu crezi ca mai corect e ca BOR sa nu mai primeasca bani de la stat, si sa se descurce cum pot, din vanzare de cruci si icoane, plus taxe pe botexuri si cumatrii?
   Treaba lor, „afacerea lor”, dar de la stat sa nu mai primeasca nimic, absolut nimic. Daca nu ma insel, popii sunt bugetari, de exemplu. :)

   Reply
 40. Anca

  1.O platforma online, de interactiune dintre guvern si public, transparenta politic, prin intermediul careia publicul va fi informat de noile legi, proiecte, etc. Cererea opiniei publice in legatura cu proiectele mari.
  2. Un proiect de lege, care sa prevada inceperea lucrarilor de restructurare si pastrare a cladirilor aflate in patrimoniu(a nu se uita arhitectura industriala) . Modificarea acestora pentu folosirea publica adecvata, unde este cazul(galerii de arta, librarii, sali ce concert, centre culturale, puburi, restaurante) sau renovarea pentru programul de locuire.

  Reply
 41. Cegus Ovidiu

  interzicerea pensiilor speciale….fondul de pensii se prabuseste din cauza privilegiatilor astora care sunt aceeasi lacomi care fura tara si se poate ajunge in situatia in care tot bugetul tarii,adica noi toti,sa trebuiasca sa il sustinem

  Reply
 42. Oana

  Ar fi bine ca cerintele de acum sa fie PUTINE si PUTERNICE. Degeaba le cerem acelorasi corupti sa ia masuri incompatibile cu mintea si intentiile lor. In primul rind, as cere DEMISIA guvernului, formarea unui guvern DEPOLITIZAT, pe baza de competenta si integritate, care va urma sa rezolve solicitarile enumerate mai sus pina la alegeri. Poate, pina atunci, vor aparea macar doua, trei partide de oameni curati, care sa le inlocuiasca pe cele compromise din Parlament.

  Reply
 43. Marian Alexandru

  Văd că unii din comentatori au pus deja punctul pe i! Da, pentru redefinirea imunității parlamentare, da, pentru o legislație severă împotriva corupților.
  Vă propun să meditați la următoarele 2 direcții, vă rog să meditați la direcția B.
  A. Responsabilizarea autorităților
  1. Pedepse mult mai mari pentru corupție, în special pentru funcționari ai statului și interzicerea posibilităților (*gen scrierea de cărți fictive) de reducere a pedepselor.
  2. Eliminarea imunității politicienilor, care trebuie să existe EXCLUSIV pentru declarații politice. Altfel, ei să fie anchetați, judecați, condamnați, încarcerați, ca orice alt cetățean al României.
  3. Niciun politician condamnat definitiv pentru fapte penale să nu poată candida sau deține vreo funcție publică în România.
  4. Criminalizare nepotismului: angajarea de rude, etc. în funcții publice.
  B. Adevărul istoric și eliminarea generatorilor de corupție.
  4. Lustrație: Punctul 8 de la Timișoara. Foștii membri comuniști și ofițeri de Securitate să nu poată candida sau deține vreo funcție publică în România.
  5. Publicarea integrală a dosarelor Securității. A venit timpul să știm TOT adevărul.
  6. Publicarea integrală a dosarului Revoluției și finalizarea anchetei. TREBUIE să știm.
  De la mine, atât deocamdată.
  Fraților, până nu găsim cauzele primordiale a nenorocirilor pe care le trăim și până nu eliminăm răul de la rădăcină, el se va regenera în o formă sau alta! Vă propun să meditați la acestea.

  Reply
 44. Dimi

  Mi-ar plăcea ca DNA sa aibă putere mai mare și sa își facă treaba. Sa curețe pe aia care primesc mita și dau avize de funcționare localurilor și instituțiilor care nu corespund normelor de siguranta.

  Reply
 45. adi

  Introducerea in scoli a studierii stiintelor politice din clasele de gimnaziu! Studierea in scoli a vietii sexuale si a alimentatiei sanatoase. Studierea a ceea ce inseamna relatiile interumane!

  Reply
 46. Paul

  La punctul 7: prioritatea trebuie sa fie stoparea exodului medicilor si marirea salariilor in domeniul sanitar + alocarea de fonduri prioritare spitalelor de urgenta, in special al celor regionale care tin in spate tot sistemul. Degeaba tii spitale pe minus financiar sau construiesti altele daca bate vantul prin ele, iar conditiile din cele pe care le ai raman infecte

  Reply
 47. Mircea T

  Vrem Legea Lustratiei! Se interzice participarea sau cooperarea cu sau in cadrul oricarei institutii publice sau in calitate de furnizor contractat pentru servicii sau produse destinate unei institutii publice.

  Reply
 48. Marius

  Nu am reusit sa citesc aceste multe comentarii si multe revendicari asa ca voi adauga ceeace sper ca nu s-a mai repetat pe langa demisiile de rigoare pe care cu totii le dorim … sunt un proaspat absolvent al facultatii de medicina si in data de 15 noiembrie voi sustine examenul de rezidentiat bazat pe un manual francez de protocoale franceze cu medicamente si examene complementare posibilie numai in franta si in bucuresti si inca in 3-4 orase din tara … voi ramane aici sa lucrez la indemnul inimii si sufletului … voi ramane sa lucrez pe un salariu mic si cu multe cele trebuincioase actului medical pe care le voi aduce de acasa … sa-mi dau si banii de paine dar nu voi cere unui pacient sa isi aduca vata si leucoplastul de acasa sua de la farmacie … voi lucra pe sectii conduse de sefi pusi politic in spitale conduse de sefi pusi politic si in orase in care vom fi mereu imprejmuiti de jandarmi daca vrem ceva si vocalizam ce ne doare …. mult respect pentru cei care si-au rupt din timpul lor pentru a rasti clar si tare dorintele multora … vom fi acolo vom fi cu voi fie si de acasa noi astia care ne dorim ceva mai bun si vrem sa ramanem aici …
  Printre revendicarile mele as dori sa enumar :
  1 . Urgentarea procesului de unificare cu Basarabia ( oricat de greu ar fi acest lucru trebuie sa reintregim romanii cu romani … cei ce ramanem aici si cei ce se vor intoarce vor aduce destui bani sa putem sa sustinem pe cei de peste prut … oricum o gramada de copii basarabeni invata in romania la facultatile noastre si cu ajutorul statului nostru )
  2 . Redeschiderea dosarului revolutiei pentru a nu musamaliza inca o mare drama in istoria poporului nostru .. vrem sa fie ” ordinea de zi ” a multor judecatori care sa se implice si sa dea un raspuns clar … pentru ca sunt documente care vor spune de la sine ce s-a intamplat ….
  3 . Abolirea consiliilor locale si reorganizarea lor in consilii populare in care prin rotatie sa fie adusi oameni din orasul respectiv cu studii superioare pentru fiecare tema ” fierbinte” a orasului respectiv ( medici pentru sanatatea locala , etc … intelegeti la ce ma refer )
  4 . Vreau sa nu mai plang ….
  5 . Ordonarea si publicarea tuturor acestor dorinte odata pe saptamana sub forma unui ziar national iar pentru publicare si distributie ne vom ocupa noi cetatenii ( o imprimanta , cateva coli … ) sa stie toata tara ca suntem multi si vrem concret ceva anume !
  6 . as vrea sa fie public si in fiecare zi un articol cu toate aceste revendicari

  Reply
 49. Florin Micu

  Fara numiri politice la conducerea institutiilor statului. In felul asta nu mai pot da contractele clientelei politice. Sa vedem sursa raului propagat. Sa nu le mai lasam ‘vaca’ Statului la muls.

  Reply
 50. Alex

  100% transparenta a institutiilor de stat, in ceea ce priveste: Avize si aprobari, timpi de asteptare, etc.

  Reply
 51. Anamaria

  Vrem locuri de munca si salarii mai mari pentru medici, asistenți etc, sa nu mai plece din țara lor direct de pe bancile facultății. Vrem medicamente si tratamente. Ba sant prea scumpe, ba nu se găsesc in țara si ne mor oamenii cu zile.

  Reply
 52. Adriana Padureanu

  Stiti ce imi doresc? Ca fiecare dintre noi sa reactioneze! In fata coruptiei, in fata lacomiei, in fata imposturii!

  Sa ne cerem DREPTUL da a fi serviti repede si bine de cei care sunt in functii publice. Sa nu ne maai grabim sa bagam mana in buzunar si sa dam „o atentie” nimanui.
  Sa avem coloana vertebrala, sa luam atitudine, sa nu mai intoarcem capul atunci cand cineva este umilit, rau tratat, nedreptatit.

  Schimbarea vine din interiorul fiecaruia dintre noi. Consecventa, demnitate, implicare, asta vreau! Acum e momentul.

  Reply
 53. Emyly

  Toate averile celor care au furat tara in timpul crizei sa se imparta bugetarilor carora li s-au taiat salariile in aceasta perioada

  Reply
 54. Emyly

  Sa cresca numarul agajatilor din sanatate, acolo unde este necesar: urgente, maternitati, etc
  Sa se micsoreze numarul orelor dintr-o tura de la urgenta (am impresia ca o tura este de 12 ore) pentru ca doctorita care m-a tratat destul de superficial, dupa ce m-a repezit, s-a scuzat ca de dimineata i-a ajuns si ei.
  Sa cresca salariile din sanatate, dar diferentiat in functie de complexitate, nu la toti la fe
  Sa se treduca numarul de elevi dintr-o clasa la 26
  Orele de practica si laborator, cele de limbi straine si nformatica sa se faca pe grupe macar intr-o oarecare proportie, este foarte important

  Reply
 55. Simona Varga

  As adauga:
  – Demisia imediata a premierului Victor Ponta.
  – Demisia imediata a oricarui functionar public cercetat penal.
  – Alegeri parlamentare anticipate in maxim 3 luni.
  – Punerea in practica a rezultatelor referendumului din 2009: parlament unicameral, cu maxim 300 de membri.

  Daca tot facem curatenie, s-o facem pana la capat.

  Reply
 56. Adrian Dusa

  Stop numirilor politice la orice nivel.
  Aceasta este sursa primordiala a coruptiei: incompetentii de sus numesc pe criterii politice incompetenti in esalonul de mijloc si sistemul se propaga in jos pana la nivelul spagarilor incompetenti care elibereaza autorizatii de functionare din cauza carora mor oameni.
  In orice pozitie publica trebuie sa fie aleasa o persoana numai si numai pe baza de competenta, pe domenii: in sistemul de sanatate numai cei din sanatate pot sa voteze (numai ei stiu care sunt provocarile sistemului si numai ei stiu care sunt cei mai buni lideri), in agricultura numai agronomii si fermierii etc.
  Cancerul numirilor politice a cuprins intreaga societate, iar asta este adevarata cauza a tuturor relelor si coruptiei de care avem parte.

  Reply
 57. Adina

  trebuie continuate protestele si fara a se atinge cineva politic ,e pacat de acei tineri morti si cei raniti daca cineva incearca manipulare .Nu va lasati manipulati TOATA CLASA POLITICA JOS CU EA

  Reply
 58. Iustina Drugan

  Pe „vremea mea” se faceau cursuri de Primul ajutor la „Palatul Copiilor” si e una din experientele care nu le uiti. Pt ca te implica, te provoaca intr un mod creativ si constructiv. De ce sa ratezi copilului tau o astfel de experienta. Le da curaj, incredere in ei. Si fara sa mi fi murit laudatorii, dupa ce „m-am jucat” cu aceste cursuri in copilarie, in clasa a IX a, cand poate nici amintiri despre acel curs nu mai aveam, in momentul in care unei colege de a XII a, i-a cazut chiuveta peste picior si i a sectionat partial tendonul, din inconstienta, sau poate neinfricarea castigate in joaca atunci, m a dus mintea sa i opresc sangerarea, da, cu un banal prosop, si sa nu simt cat sa apas si cum sa o imbarbatez, cum sa ma controlez pe mine sa nu lesin, sa nu vomit….exact pana a venit salvarea…. Nu cersesc laude sau like uri, dar m au bucurat spusele fetei careia doctorii i au spus ca au fost vitale acele minute pana la venirea lor. O fi meritul meu, n o fi, nu asta e ideea…dar eu simt ca acolo, undeva prin copilaria mersului la astfel de activitati care le faci cu o placere cand esti copil…acolo se creaza niste sinapse care se pun in functie in momente de criza.
  O sa credeti ca n am ce face, ca mi au murit laudatorii dar e important sa stii cum sa cari un bolnav asezat pe un scaun banal pe scari. Cum trebuie sustinut scaunul sa nu scapi bolnavul un fata sau in spate…. Am vazut o si pe asta inainte de a i opri sa nu se intample. Doi oameni in toata fire, isi carau mama batrana si bolnava de la cabinetul de analize si urmau sa o care cu un scaun spre masina spre spital… Deci erau cunsiguranta bine intentionati…dar stresul, preocuparea sa o duca mai repede i a facut „idioti” si n o zic cu sensul urat (idot = idei proaste). Batrana, aproape lesinata, deci fara putere de a reactiona, statea pe scaun si fratii au luat scaunul fiecare pe cate o laterala si stand cu spatele la bolnav. Noroc ca atunci intram pe respectivele scari si i am oprit inainte de a o ridica pe batrana…I am ajutat delicat punandu i unul in fata, la picioarele batanei, si pe celalat la spatele batranei cu o mana sustinand o pe batrana sa stea cumva legata de scaun prin acea acoperire a scaunului cu mainile una peste cealalata… N am ras ca nu era de ras dar sincer lipsa de prezenta de spirit intr o astfel de situatie…banala…face diferenta intre viata si moarte….
  Deci votez pentru sustinerea introducerii cursurilro de prim ajutor in scoli, si nu numai…

  Reply
 59. ionita c

  Dupa ce dispar toate leprele din parlament sa nu mai aiba dreptul sa revina,sa iasa din politica pentru ca au avut sansa sa demonstreze ce pot.nu mai avem nevoie de ei
  .sa se infiinteze un corp de control pt cei care vin, si care sa ii controleze ,supervizeze daca si cat se imbogatesc de cand au ajuns in functie
  Sa nu detina firme,afaceri

  Reply
  • Billy

   Pai cred ca e normal. Unu castiga zeci de mii de euro pe an si ia o amenda de cativa zeci de lei. Nici nu se simte in bugetul lui. Altu castiga cateva mii de lei pe an si daca ii dai o amenda de cateva zeci de lei i-ai luat painea de la gura pe o saptamana. Amenda e facuta sa pedepseasca… si sa simti ca ai facut ceva rau. Si mai vreau sa nu mai fie imunitate parlamentara.

   Reply
 60. Cristian D

  * Parlament mai bine structurat si functional cu MAXIM 300 de membri.

  * VOT ELECTRONIC / prin corespondenta pentru toti cei cu drept de vot.

  * Buget mai mare pentru EDUCATIE si SANATATE stabilit prin lege.

  * Asistenta sociala acordata sub forma de TICHETE VALORICE cu care sa nu poata fi cumparate decat alimente, medicamente, rechizite scolare.

  * Extinderea atributiilor DNA in ceea ce priveste CONFISCAREA AVERILOR celor dovediti a se fi imbogatit prin necinste.

  * Inlocuirea procesului de retrocedare a urmasilor proprietarilor cu alta forma de recompensare in cazul bunurilor care tin de PATRIMONIUL NATIONAL (vezi cazul Muzeului Literaturii).

  * INTERZICEREA cu desavarsire a DEFRISARILOR sub orice motiv, pana cand suprafata impadurita nu va depasi 6,5 milioane de hectare asa cum era inainte de 1990.

  * Anchetarea tuturor dosarelor de privatizare, contracte oferite de stat, afaceri cu impact asupra bugetului din 1990 pana in prezent (Bechtel, Petrom etc.).

  Reply
 61. Nito Broos

  Vreau:

  1. Fara angajare pe pile
  2. Instituirea meritocratiei, promovarea in baza competentelor
  3. Diminuarea si oprirea prin toate mijloacele a plagiatului si a plagiatorilor
  4. Salarii decente in sanatate si educatie
  5. Mila, empatie si respect pentru orice cetatean din aceasta tara

  Reply
 62. bogdan drăgănescu

  pentru că e vorba aici de adunări publice: legea adunărilor publice să fie modificată, astfel încât să nu mai fie necesară declararea acestora. sau, declararea să se poată face simplu, prin poştă, email sau telefon, pentru ca ordinea şi protecţia la faţa locului să fie asigurate.
  pentru că o femeie (care îşi întreţinea singură familia evacuată de autorităţi) a murit la Colectiv lucrând la negru: acordarea imediată de locuinţe şi (după caz) ajutoare sociale tuturor persoanelor şi familiilor care au fost evacuate şi interzicerea prin ordonanşă de urgenţă (şi prin lege) a oricărei evacuări, dacă posibilitatea relocării nu este posibilă.
  pentru că Europa şi România se confruntă cu situaţia refugiaţilor care au trecut şi trec prin traume asemănătoare, cauzate tot de corupţie şi indiferenţă: modificarea legilor su privire la refugiaţi, astfel încât aceştia să nu fie opriţi la graniţă, să aibă liberă trecere şi circulaţie în ţară, să li se pună la dispoziţie spaţii pentru locuire decente şi oferte de muncă, şi să fie simplificate procedurile prin care aceştia pot deveni cetăţeni cu drepturi depline ai ţării.

  Reply
  • bogdan drăgănescu

   tot referitor la situaţia femeii care îşi creştea singură cei cinci copii: implementarea venitului minim garantat.

   Reply
   • bogdan drăgănescu

    ca urmare a batjocoririi şi blamării, de către numeroase persoane, a victimelor incendiului: adoptarea de urgenţă a unei legi care interzice şi condamnă asemenea acte. batjocorirea şi blamarea victimelor unor tragedii sunt acte de acelaşi tip cu negarea sau aprobarea genocidului sau a Holocaustului.

    Reply
 63. Cristina

  Vrem ca bisericile sa nu mai fie subventionate si sa fie impozitate;
  Vrem Salarii mari in educatie si sanatate;
  Vrem criterii de evaluare a performantelor in tot aparatul birocratic si salarii in functie de performanta. Nu au ce sa caute in scoli, spitale, tribunale etc. cei care nu stiu sa faca nimic sau care tergiverseaza lucrurile pana albesti.
  Vrem invatamant ca-n afara. Sa nu mai experimentam ceea ce alti au experimentat si au ales iar acum au rezultate.

  Reply
 64. Cristian D

  * VOT TRANSPARENT in parlament.

  * SIMPLIFICAREA PROCEDURII de infiintare a societatilor comerciale, unificarea taxelor.

  * PUBLICAREA ONLINE a cheltuielilor detaliate de la bugetul local/de stat, licitatii, hotararile de consilii judetene, municipale etc.

  Reply
 65. iulia

  -fara taierea pensiilor cu 45 la suta pentru persoanele care au 30 de ani de munca si se pensioneaza anticipat.
  -fara imunitate si fara pensii speciale pentru parlamentari
  Se pare ca Pnl-ul doreste alegeri anticipate ca sa-i aleaga lumea pe ei. Nu doresc alegeri anticipate pentru alegerea unui partid care acum sta la panda sa ia osul pentru ca nu ne va ajuta cu nimic ci doresc o conducere cu tehnocrati, oameni competenti.

  Reply
 66. Bogdan

  Sincer nu am stat sa citesc toate post-urile si imi cer scuze pt asta.
  O singura propunere: IMPOZITAREA VENITURILOR BISERICII ORTODOXE ROMANE

  Multumesc si RESPECT

  Reply
 67. justitiarul

  Comunitatea Uniți Salvăm, Uniți Salvăm, Neam Trezit, Activiști fără Frontiere și Miliția Spirituală anunță pe Facebook organizarea unui protest în Piața Universității, pentru ziua de joi, ora 18.000) și a întocmit o primă listă de revendicări, de la solicitarea de demisii (Piedone, Oprea, Bănicioiu și ISU) și până la asigurarea a 10% din PIB pentru bugetul sănătății. Lista (pe care o puteți citi mai jos) este provizorie, urmând să fie definitivată în stradă. ”Nimic nu va mai fi la fel. Ne vedem în stradă! E doar începutul!”,

  Reply
 68. corina

  Trebuie ca cei de la ITM sa mai mearga in teren si sa verifice toate societatile comerciale. Iar cei care sunt prinsi ca dau salarii la gri sau tin angajati la negru, sa le fie inchise firmele si sa nu mai aiba voie sa mai deschida alte firme timp de 10 ani. S- a umplut tara de SRL-uri care iti ofera minimum pe economie si maximum 1200 lei net, pe motiv ca mai mult nu-si permit. Sau sa dea mai mult bonuri de masa ca sa nu plateasca taxe la stat, si functionarii publici care sunt platiti sa ne apere dorm in front. Asteapta salarii marite si o spaga pe masura ca sa taca din gura. Sa faca afaceri doar persoanele care se pricep intr-adevar la afaceri si nu toti oportunistii care se imbogatesc pe munca bietilor romani, apoi facandu-i pe tineri puturosi, incompetenti si cum mai vor ei. Iar cei care au pretentia sa se munceasca si sambata si duminica sa fie obligati sa plateasca salariatului respectiv, salariul dublu, sau cu indicele aferent orelor suplimentare muncite in plus, si asta bineinteles, tot pe cartea de munca. Doar cu locuri de munca bine platite si cu respect reciproc la locul de munca putem progresa, altfel vom ramane doar niste pupincuristi demni de tot plansul pentru ca ne milogim in fata unor increzuti, obisnuiti sa fie ridicati in slavi ca au reusit sa termine o facultate pe vremea lui Ceausescu si au fost obisnuiti sa primeasca laude.

  Reply
 69. alecu dumitru

  vreau ca toti bani castigati ilicit {furati} sa fie luati cat mai repede si sa fie dati pentru a fi folositi la achizitia de echipamente medicale.Nu sa ii fure in continuare primministrul dupa bunul plac {pomeni electorale despagubiri de campanii electorale etc.}

  Reply
 70. andreea

  Vreau ca resursele tarii (aur si toate materiile obinute prin minerit, cu potential banesc, paduri, terenuri agricole etc) sa fie exploatate de noi si pentru noi, numai surplusul putand fi vandut strainilor.
  Vreau taxarea si impozitarea bisericii – sa plateasca taxe si impozite ca orice cetatean/firma/corporatie. Inclusiv contributiile la sanatate. Si daca se poate cota din profit sa fie donata orfelinatelor.
  Vreau introducerea in invatamantul primar si gimnazial a cursurilor de prim ajutor, educatie in caz de pericol, cutremur/incendiu etc. Aceasta ora sa inlocuiasca ora de religie.

  Reply
 71. Groza

  Invatamant:Care este media european a tinerilor cu studii superioare?Presupunand 25%.Cei care termina cl.Vlll
  sa intre ;la liceu 50%,ceilalti la scoli profesionale in care in anul intai sa se repete l.romana si matematica din ciclu ll.Dupa terminarea scolii sa urmeze liceul daca doresc(fara examen).Bacul sa termine jumatate adica25%.Cei respinsi sa urmeze scoli post liceale.Cu posibiitatea de a urma o facultate.
  Alegeri:Vot uninomonal (nu pe liste )cu trei candidati:unul propus de centru ,celalalt de judet si al treilea de circumscriptie.Curat(fara condamnari.fara dosar de colaborator, samd.)Justificarea averii.Jumatate din cei prezenti
  nu vor indeplini conditiile minimale.
  Bugetarii.pe meritrocratie.

  Reply
 72. POPESCU MARIANA

  -Anularea gradului de general al lui G. OPREA si al celorlalti, fara studii si fara merite !!!!

  – depolitizarea tuturor institutiilor statului, angajarea adevaratilor specialisti in fiecare domeniu

  – sa nu mai existe IMUNITATE pentru nimeni! LEGEA sa fie UNA pt toti! (scuza ca in UE au imunitate nu mai trebuie acceptata. ).

  – Sa se respecte Referendumul, sa fie doar 300 alesi in parlament

  – sa fie eliminat nepotismul la toate nivelele !

  – sa fie anulate toate avantajele pe care si le-au aprobat – salarii, pensii nesimtite, masini, hrana ieftina etc. Activitatea din teritoriu, deplasari in zona in care au fost alesi etc etc sa fie suportate de partidele din care fac parte, NU din bugetul statului

  – Sa fie revizuita Constitutia si anulate toate interventiile pe care si le-au votat in folosul lor, nu al poporului

  – sa fie reintrodusa „subminarea economiei nationale” si sa fie trasi la raspundere toti cei care au distrus tara timp de 25 de ani – economie, agricultura, educatie, cultura, etc!

  – Sa fie redate copiilor, tinerilor si pensionarilor statiunile, taberele, casele de odihna si tratament (jaful din fondul UTC, BTT)

  – Sa fie redate tarii APA, GAZELE, PETROLUL, ENERGIA ELECTRICA, ROMTELECOMUL, care sunt bunuri strategice ale Romaniei

  – sa fie verificate toate companiile straine, care scot bani din tara, fara sa fie controlate

  – in SILVICULTURA sa fie trasi la raspundere toti care au distrus padurile si vandul lemnul

  – sa fie redati tarii muntii care au fost atribuiti prin furt si inselaciune – vezi Herebenciuc si multi, multi altii

  – Sa fiesechestrate averile enorme ale bisericii si manastirilor, mari proprietari, dar bugetari!!!!

  – pedepsele sa fie maxime – 25 de ani, nu 2 ani si 3 luni cu suspendare si arest la domiciliu, in vilele lor de lux! Sa nu mai fie dosare penale pt 15 mii de euro spaga, cand furturile sunt de sute de milioane, ba chiar miliarde de euro !!!!

  – sa fie anulate exploatarea gazelor de sist si proiectul Rosia Montana

  – sa fie verificate toate averile, pornind de la cel mai mic primar si sef de post pana la seful statului si sa fie sechestrate. Cu banii adunati, vor putea fi reabilitate sectoare intregi ale economiei si create mii de locuri de munca, pt aducerea in tara a celor plecati

  – sa fie revizuita legea pensiilor, iar indexarea sa se faca invers proportional, pe transe. Dupa legea actuala sunt favorizati tot cei cu pensii nesimtite!

  – sa se reinfiinteze la sate caminele culturale, bibliotecile, scolile primare, dispensarele, iar in Bucuresti sa se reinfiinteze casele de cultura pe sectoare si fostele Case ale pionierului – azi pot fi denumite case ale elevilor (n-aveau si nu au nicio legatura cu comunismul!)

  – In Romania, nu avem canalizare, apa curenta, electricitate. Saracia si mizeria au dus la reaparitia bolilor grave si incurabile, gen TBC, hepatita C, cancere de toate tipurile etc.

  – Sa reintre in proprietatea statului CASA RADIO, care a ajuns o ruina, desi a fost construita cu banii nostri, ai tuturor

  – NU UITATI – am fost singura tara comunista care, in 1989, nu avea nicio datorie externa! Dupa 1990 am devenit datori vanduti si slugi ale tuturor… Pana si Albania a avut puterea sa se ridice, in timp ce Romania a fost distrusa, devalizata, vanduta….

  PS Daca fiecare din noi ar veni cu o mica interventie, chiar daca nu este exprimata profesionist, ar putea fi un important punct de plecare pentru daramarea sistemului corupt, ce dainuie de 25 de ani
  Cu multumiri celui care a luat aceasta initiativa ! Faceti posibila raspandirea pe scara tot mai larga!

  Reply
 73. Ulen

  KOVESI..PREMIER..ARGUMENTE: CUNOASTE TOTI HOTI..AR STI CE SA PUNA IN POSTURI CHEIE..PAREREA MEA PIATA AR TREBUI SA O CEARA PREMIER…ASA S-AR PUTEA STRICA TOATE ARANJAMENTELE SCURSURILOR CE SE INVART LA PUTERE…KOVESI PREMIER.!!…..

  Reply
 74. Sebastian Costea

  Cred ca s-au mai cerut dar daca se repeta poate vor fi luate in seama:
  1. Modernizarea spitalelor si unitatilor sanitare din tara, deblocarea posturilor din spitale, remuneratea pe masura a personalului sanitar.
  2. Cresterea nr locurilor de munca si salarii minime decente.
  3. Verificarea si impozitarea veniturilor Bisericii.
  4. Confiscarea averilor ilicite in cazul celor condamnati.
  5. Alocarea unui buget mai mare pentru sanatate si educatie.
  6. Controale efectuate corect in toate institutiile.
  Multumesc!

  Reply
 75. Madalina P

  HUNEDOARA S-A TREZIT!! NE VREM ȚARA ÎNAPOI ! IERI AM REUȘIT DE A NE ADUNA ~500 DE PERSOANE! ASTĂZI PUTEM MAI MULT! ROMÂNIA ESTE ȚARA NOASTRĂ ,A ROMÂNILOR! JOS CORUPȚIA !!! MERGEȚI ACASĂ JAVRELOR!! DATI-VA DEMISIA TOȚI! LĂSAȚI TARA LIBERA!

  Reply
 76. Paul Gherasim

  O NOUA LEGE prin care sa-i oblige pe politicienii noștri la un contract anual sau chiar semestrial prin care sa ducă la bun sfârșit tot ce au promis pt a fi aleși. Exemplu: ministrul marilor proiecte daca a promis atâția km de autostrada sa-i ducă la bun sfârșit in „x” timp. Daca nu, exact ca la un contract pe care il faci cu o companie, sa plătească despăgubiri din bani proprii, sa demisioneze si sa nu mai aibe ce căuta in lumea politica. E nevoie de control din partea societății si un pic de feed-back din partea politicienilor. Si ar mai fi cazul ca Iohanis sa lase foile in pace si sa îsi facă treaba de președinte.

  Reply
 77. Rodica

  Vreau ca Biserica sa ajute din „cutia milei” si restul veniturilor sale pe cei afectati de aceasta tragedie dar si pe toti cei care au nevoie cu adevarat. Vreau ca locasurile folosite de Biserica pt. turism ecumenic sa fie impozitate, iar 50% din capacitatea acestora sa fie directionate oamenilor nevoiasi.
  Vreau sa existe niste cursuri despre doctrine, moralitate, corectitudine, etc pt toti cei care intra in politica precum si pt cei de la vârful institutiilor publice. Existenta unei comisii civile care sa isi dea acordul la introducerea politicienilor pe listele electorale pt. trierea uscaturilor care reusesc sa se tot strecoare.
  Majorarea substantiala a bugetelor educatiei si sanatatii.

  Reply
 78. CRISTINA ION

  De aproape 1 an primesc un mesaj pe mail despre obligativitatea achizitionarii unei truse de prim ajutor la firma.Nu am achizitionat o trusa medicala inca dar mi se pare corecta oferta si cererea: Ministerul Sanatatii sa organizeze cursuri de prim ajutor la care sa participe gratuit un membru din firma si apoi sa ma obligi sa cumpar trusa.Daca nu stiu s-o folosesc , nu am de ce s-o achizitionez.

  Reply
 79. POPESCU MARIANA

  Am uitat de renumita EBA Basescu! Sa i se retraga toate drepturile ce, chipurile, i se cuvin ca europarlamentar! A fost aleasa prin inselaciune, a avut o prestatie de rahat, conform IQ-ului personal, ne-a facut de ras ca tara ! Niciun alt tanar n-a fost capabil sa fie europarlamentar? S-a gasit doar geniul familiei basescu?
  In lume se spune ca etnobotanicele au fost introduse de ea… si ca toata reteaua i-a apartinut! Sa se faca cercetari amanuntite, si, daca se adevereste, sa plateasca pt moartea si bolile copiilor care au consumat ce li s-a oferit!

  Ar fi f multe de spus… din pacate suntem cu totii bolnavi, obositi, macinati, distrusi de acesti neocomunisti, de fapt urmasii politrucilor, care au depasit cu f f mult in rau , ceea ce li s-a atribuit comunistilor… Sadism, cinism, ura fata de poporul pe care l-au supt… Din pacate, nu mai putem apela la pedeapsa cu moartea… sa-mi fie cu iertare, dar o merita cu totii, uc prisosinta! Pe de alte parte, consider ca ar fi prea blanda! Dimpotriva, sa plateasca cu durere durerea provocata unei natii!
  Atentie!
  Au fost judecati, condamnati, cativa ani, si au fost eliberati, pt ca au devenit , brusc, oameni de litere, mari scriitori!
  Sa plateasca si omul cu multe oua si case – adrian nastase, la care, zice lumea, tariful era fix – 30.000 de dolari, care erau primiti de doamna nastase…
  Vorba romaneasca spune – „Nu iesse fum fara foc….”

  Reply
 80. JOIANA

  VA ROG!!! Sa nu cedam!!! Sa nu uitam!! ACUM trebuie schimbarea, sa nu mai asteptam sa ne fie bine, boala si durerea nu trece doar asteptand… observati cum vorbesc la televizor spun aceleasi cateva cuvinte „de suflet” (cinstit, obiectiv, independent, transparent) care sa ne amageasca, vorbesc mult dar nu spun nimic, nu „poate” vreau sa isi asume raspunderea, vreau sa stiu DA pleaca sau NU pleaca TOTI…cum s-au descurcat parintii nostrii la revolutie fara facebook etc. si culmea fara sa stie nici un securist de ce vroiau sa faca putem si noi in era asta Sa facem un show cum n-a mai vazut Romania pentru Toti care au fost, pentru cei care sunt si pentru cei care vor fi dupa noi.

  Reply
 81. Nico

  Sunt indreptatite toate aceste cerinte care au reiesit din durerea fiecarui roman ajuns la limita de jos dupa atatia ani de bataie de joc.

  As avea si eu o doleanta si in acelasi timp o dorinta fantastica de a scoate definitiv si chiar de a refuza total implicarea si participarea la orice tip de guvernare, indiferent din partea cui va fi pe viitor a asa-zisului „partid”, cea mai ORIBILA CAPUSA icare a putut exista dupa asa-zisa revolutie si care se numeste UDMR.

  De cand, o fundatie care nici macar nu este inregistrata ca partid si care in mod ILEGAL este in parlament, are dreptul de a guverna peste 20 mil. de romani, sa ne impuna niste idei idioate ca nu suntem romani, nu suntem patrioti, ca ii discriminam pe acei maghiari care AR TREBUI SA SE CONSIDERE IN PRIMUL RAND CETATENI ROMANI si nu ca noi suntem cei care I-am invadat,, care ii indeamna pe toti pe cei care ii reprezinta sa nu invete limba romana, sa nu cunoasca imnul national, sa nu arborize steagul Romaniei, sa nu respecte insemnele statului roman si sa batjocoreasca tot ceea ce inseamna a fi roman sau care inseamna stat roman.

  Cred ca este de ajuns, cum de au tupeul sa spuna ca romanii ii discrimineaza si ca ii nedreptatesc????

  De ce eu ca roman nu am dreptul sa vorbesc in limba romana si in zonele unde este poate mai multa populatia sasa si maghiara? De ce romanii din acele zone sunt calcati in picioare chiar de institutiile statului roman? care se da roman, este platit de romani dar, nu ii recunosc drept oameni?

  Cum au mai spus si altii, daca nu le convine si se simt discriminati, nu se simt romani desi s-au nascut aici, cresc aici, muncesc si castiga bani in Romania si primesc si bani stransi din taxe si impozite platite de toti romanii atunci sunt liberi sa plece in tara lor mama Ungaria, chiar ii invitam sa ii ia „bocelutele” si sa se duca acolo unde le este mai bine si unde sunt respectati si nu „discriminate” de niste needucati asa cum tot sustin.

  As vrea sa comparam anii de civilizatia care se regasesc in spatele natiunii romane cu cei pe care inca ii cauta si ii inventeaza ca sa poata sa „scoata ceva la iveala” ca au existat de la un anumit moment in aceste zone.

  Reply
 82. Horia

  Dragilor, multe din revendicarile de mai sus isi au radacina sau mai bine zis pot avea, in Constitutie.
  Prin urmare primul pas logic ar fi un referendum care sa modifice actula lege fundamentala a statului.
  Si putin off topic: am auzit o multime de revendicari, pretentii, care da! sunt legitime dar cu intentiile cum rămâne? Trebuie sa constientizam ca nu se va schimba tara doar asteptand ca altii sa faca ceva. Si noi la nivel de individ, trebuie sa facem…

  Doamne ajuta si O Romanie ca soarele pe cer

  Reply
 83. sorin

  ar trebui ca parlamentarul (de preferat noul parlamentar) sa aibe un program de lucru obligatoriu 08.00-16.00 luni-vineri ca orice cetatean. Daca lipseste sa i se aplice aceleasi sanctiuni ca oricarui cetatean, intrucat nimeni nu e mai presus de lege.

  Reply
 84. Ioan CHIS

  1. Anularea tuturor pensiilor speciale (inclusiv pentru magistrati si membrii CCR) si includerea in constitutie a principiului contributivitatii ca modalitate de calcul a pensiei.
  2. Scadera pensiilor fostilor securisti si activisti PCR la media pensiei nationale.
  3. Anularea privilegilor pentru ‘revolutionari’, care au fost inventate de Iliescu pentru a le inchide gura, dupa modelul ilegalistilor comunisti.
  4. Sporirea personalului si bugetului DNA la nevoile cerute pentru combaterea coruptiei.

  Reply
 85. Leca

  Reglementarea situatiei dintre clienti si Bancile care isi permit sa nu aplice legea , se pare ca acestea se considera „STAT in stat”, refuzul de a restitui clientilor sumele incasate abuziv .Cate familii mai trebuie sa plateasca cu pierderea unei persoane dragi care nu mai rezista „presiuni ” , a locuintei ….

  Reply
 86. Mircea_S

  Confiscarea în regim de urgență a averilor ilicite. Banii sa fie folosiți pentru modernizarea învățământului, crearea de locuri de muncă, spitale etc.
  Cercetare modului în care s-au fraudat alegerile din ultimii 10 ani.
  Anchetarea în regim de urgență a marilor corupți care în prezent sunt în procese care nu se mai termina și când se termina rezultatul este un mare NUP.
  Sa fie eliminați din politica cei care au practicat traseismul politic.

  Reply
 87. Emil

  1. Sa se redeschida dosarul “FLOTA”, 335 nave disparute in aproximativ 8 ani cu sprijinul lui Basescu, si prim ministrii care au fost in perioada lui cand a fost sef departament naval in ministerul transporturilor si ministrul transporturilor
  2. Politicienii din perioada respectiva sa raspunda pentru prabusirea economica a tarii prin demolarea tuturor obiectivelor industriale
  3. Sistemul de cotatie a pensiilor prin “punctaj” initiat de Basescu, Boc si altii, este complet gresit. Nu se tine cont de calificarea superioara a celor in drept, ajungand astfel ca o persoana cu calificare inferioara sa ajunga la acelas nivel de pensie cu un conducator de unitate.
  Un subofiter are mai mare pensie decat un comandant de nava maritima comerciala de transport cu vechime de peste 15 ani in functia de comandant nava maritima si 28 ani de navigatie pe mare.
  4. Toate dosarele existente la DNA sa fie deferite justitiei pentru judecata, nu dupa ani de zile.

  Reply
 88. Mircea M.

  1. ROMANIA are nevoie urgenta de locuri de munca stabile si retribuite decent.
  Acest lucru nu se realizeaza decat prin dezvoltarea activitatii de PRODUCTIE:
  – productie industriala
  – productie agricola
  – productie manufacturiera, etc.
  Stimulati producatorii prin facilitati fiscale. Stimularea fiscala a turismului este o eroare internationala. In acest sector se practica cea mai crasa vaziune fiscala.
  Nu vreau sa ne transformam intr-un popor de bisnitari (comercianti). Daca toti vrem sa traim din comert, avem atunci preturi astronomice la produse de calitate foarte proasta.
  Nu vreau sa facem jocul celor ce ne-au primit in UE ca sa ne cheme in fabricile si santierele lor forta de munca cea mai potenta care reprezinta coloana vertebrala a oricarei natii si sa fim piata de consum pentru productia lor.
  PRODUCTIA se face cu oameni multi, calificati, disciplinati. PRODUCTIA creaza cele mai multe si sigure locuri de munca. PRODUCTIA creaza stabilitate.
  Haideti sa nu mai importam ace, cuie, chibrite si tot ce produce in exces elita tarilor din UE.
  2. Intrebare catre Dl. Isarescu: Cu ce au ajutat la dezvoltarea economiei ROMANESTI bancile din tara noastra, care au primit din imprumutul de 25 miliarde euro de la TROICA suma de 19,8 miliarde euro pentru RECAPITALIZARE? Nu vi se pare ca bancile din ROMANIA sunt simpli CAMATARI sub obladuirea statului?

  Reply
 89. Al.Miron

  O bomba mai periculoasa decat Colectiv ameninta Bucurestiul cu tôt ce are El mai pretios si mai frumos:cartierul sau istoria. Coruptia si afacerilor necurate au reusit sa distruga déjà o parte de istorie. Cérém ca zona calea victoriei sa bénéficieze in sfarsit de atentia autoritatilor care trebuie sa inteleaga ca nu e vor a de afacerilor ci de vieti omenesti !!!

  Reply
 90. Gheorghe

  1. Sa se aplica Legea raspunderii ministeriale.
  Risipa de bani publici prin investitii dubioase, incepute, finantate partial si intrerupte, lucrari publice cu pericol foarte mare de accidente, lucrari publice INUTILE (parcuri, Centre de informare, stadioane, etc) in localitati in care nu exista apa, canalizare, scoala etc., etc., etc., TREBUIE SA INCETEZE IAR VINOVATII SA FIE TRASI LA RASPUNDERE.
  2. Parlamentarii sa fie FARA IMUNITATE, ca toti romanii care i-au votat!
  3. Recuperarea prejudiciului de la toti cei care au fost condamnati definitiv.
  4. Interzicerea accesului la func’ii publice a celor cu dosare penale sau condamnari pentru coruptie, mita, neglijenta in serviciu.

  Reply
 91. Nicu Craciun

  Sunt multe de facut in tara noastra, printre ele as vrea sa se calculeze cati bani s-au adunat din taxele pe benzina si taxele de drum si cele de inmatriculare a masinilor in 25 de ani si sa vedem cate autostrazi am fi facut,apoi poporul sa nu mai plateasca nimic pana nu se recupereaza acesti bani de la cei ce i-au irosit ,si se construiesc cu ei drumuri , dupa care vom continua cu alte taxe.

  Reply
 92. ELENA S.

  Avand in vedere faptul ca tot mai putini compatrioti isi gasesc foarte greu de lucru dupa varsta de 45 ani si multi dintre noi nu ajung la varsta pensionarii, solicitam reducerea varstei de pensionare de la 65 ani la 60 ani.
  Dreptul de a ne bucura si noi de cativa ani de liniste si relaxare , dupa atatia ani de munca , stres si oboseala.

  Reply
 93. Ionel Dragusin

  Completarea la reducerea numarului de parlamentari:
  deschiderea unei anchete pentru a afla cine trebuia sa puna in aplicare hotararea poporului cu privire la reducerea numarului de parlamentari. Sa se calculeze suma care s-a cheltuit in plus pe indemnizatii, diurne, cazare la hotel, alte cheltuieli deductibile. Suma rezultata sa se constituie ca prejudiciu si recuperata de la vinovat sau vinovati.

  Ar trebui creata o platforma on line, propunerile acestea sa fie repartizate pe domenii (educatie, sanatate, etc), pentru ca viitorii ministri sa stie ce vrea poporul. Nu recomand termene

  Reply
 94. Adi

  As dori sa aduc in discutie o institutie a statului care are drept obiect de activitate colectarea de taxe pentru poluarea mediului si redirectionarea acestor bani in proiecte care au ca scop imbunatatirea mediului inconjurator: Administratia Fondului pentru Mediu. Poate ca ar trebui sa ne indreptam privirea si spre institutii mai putin cunoscute ale statului, care au acces la sume impresionante, sume care nu sunt folosite corespunzator. In primul rand, as dori sa-mi pastrez anonimatul, avand in vedere contextual actual, mizeria in care s scalda tara din cauza aparatului guvernamental si a incertitudinii ca cine va lua act de cele relatate aici va fi bine intentionat si va folosi aceste informatii pentru a schimba ceva in bine.
  Asadar, pe scurt: 1) conducere schimbata inca din timpul premierului V. V. Ponta;
  2) actualul presedinte, fost viceprimar al Orasului Popesti-Leordeni – TUDOR DOREL; (http://blog-ppl.blogspot.ro/2010/04/odiseea-unui-traseist-politic.html) – cateva amanunte despre acest om;
  3) la nici o saptamana de la „instalare” a inceput sa faca presiuni pentru acceptarea unor dosare care apartineau unor „cunostinte”;
  4) Institutia are in jur de 200 de posture, dintre care mai bine de jumatate sunt ocupate de detasati. Cei mai multi vin si nu fac nimic, aceste posture fiind folosite de Presedintii numiti de ministrii Ministerului Mediului, pentru a-si aduce fiecare rudele si cunostintele.
  5. In opinia mea, o buna parte din banii cheltuiti de aceasta institutie prin proiectele pe care le finanteaza, sunt bani cheltuiti prost, bani care nu sunt folositi in scopul imbunatatirii mediului. S-au finantat aici de-a lungul timpului parcuri, s-au dat bani pe betoane si fantani arteziene, cand UE ne cerea sa „marim procentul spatiului verde pe cap de locuitor”, au fost finantate proiecte de constientizare a publicului, solicitantii fiind ONG-uri care veneau la decont cu pliante si material informative (acesti bani probabil au fost folositi pentru sponsorizerea campaniilor electorale).
  6. Activitatea acestei institutii, tot in opinia mea, s-ar putea desfasurata cu jumatate din personalul actual. De cate ori s-a schimbat organigrama, au fost bagate functii de conducere. N-au fost de ajuns un presedinte si cativa directori. A fost necesar sa fie infiintate posturi de vicepresedinte, mai multe servicii, pentru a infiinta, bineinteles, posturi de Directori Generali.
  Ar fi multe de spus si probabil ca aceasta institutie, mai sunt si altele. In aceste institutii o parte a angajatilor isi face treaba, in timp ce altii se ocupa de tot felul de „problem”, de la barfa, la periat sefi sau activitati organizatorice, orice, mai putin activitati specific postului pe care sunt angajati ( economisti care nu stiu sa citeasca un certificate fiscal, juristi care reprezinta institutia in instanta si sfarsesc prin a pierde orice process si lista poate continua).
  Totul poate fi verificat facandu-se o comparatie a organigramelor anilor 2008 si 2015. De asemenea, site-ul institutie, http://www.afm.ro sta oricui la dispozitie pentru a verifica activitatea desfasurata.
  Cu toate ca nu cred ca va fi cineva care va tine cont de cele relatate aici, iar daca cineva le va citi, vor ramane undeva in umbra, sper sa se faca curatenie si sa se tina cont de faptul ca nu este de ajuns sa schimbam un govern. Va fi nevoie de mai mult; avem nevoie sa lucram la mentalitatea oamenilor, sa construim de jos o societate echilibrata, cinstita si moderna.
  Ca si voi, vreau o schimbare in BINE. Ani de-a randul am asistat atat din exterior, ca marea majoritate a cetatenilor, cat si din interior, la jocurile murdare ale alesilor care ne-au condus, fie ca a fost vorba aici de PD-L, PNL, PDSR, PUND sau vesnic nelipsitul UDMR. Nu va puteti imagina cum este sa auzi sefii vorbind la telefon in ungureste pe holurile unei institutii de stat din mijlocul capitalei Romaniei, in timp ce nu sunt in stare sa vorbeasca literar si fluent Limba Romana. Ani de-a randul am tacut de teama schimbarilor, stiind ca de fiecare data cei ce vin iti pot crea problemesi pot face presiuni. Ani de-a randul s-au acumulat FRUSTRARI.
  E timpul sa vorbim. E timpul sa rupem tacerea. E timpul sa ne eliberam de frustrari. Pentru mine, acest timp este ACUM.
  Vrem un nou inceput? Multi dintre cei capabili nu vor lua parte la acest inceput pentru ca n-au incredere in politica, pentru ca politicianul roman este vazut si catalogat din start ca fiind corupt si pe buna dreptate.
  Cu ce trebuie inceput? Pai, am putea incepe cu averi declarate pana la ultimul ban, cu sistem informational bine pus la punct, cu inasprirea pedepselor pentru coruptie, cu cresterea salariului minim pe economie care va adduce mai multi bani la buget;sa nu uitam ca foarte multi angajatori isi platesc oamenii la negru cu un salariu mai mare decat declara.
  Ma tem ca si de aceasta data, aceste evenimente vor fi doar un foc de paie.
  Astept sa vad daca aceste informatii vor fi verificate si daca vor exista urmari.

  N-ar fi rau sa ne TREZIM!

  Reply
 95. Buta

  Abolirea legilor de supraveghere IN MASA existente si definirea promovarii pe

  viitor a unor astfel de legi drept conspiratie in vederea instaurarii unui stat

  totalitar si atentat la democratie, libertatile si drepturile umane fundamentale,

  cu pedeapsa penala.

  Reply
 96. Buta

  Prevederile legale privind manifestatiile trebuie schimbate, legea actuala, 60/1991 (anticonstitutionala de altfel, dar niciodata contestata la CCR de politicienii si avocatii poporului) „emanata” de Iliescu si gasca in anii 90 dupa Piata Universitatii fiind facuta exact ca sa inabuse vocea poporului si sa pazeasca scaunele politicienilor. La fel ca Legea Big Brother, mai noua, care nici pe departe nu are ca scop lupta impotriva terorismului, ci intimidarea libertatii de exprimare, identificarea si pedepsirea aparent legala (inscenari informatice, usor de executat pentru un serviciu secret) sau ilegala (amenintari, sicanari, chiar asasinare cu aparenta de „accident” a celor care „fluiera in biserica”, culegerea de informatii privind curentele si miscarile antiregim, manipularea si/sau inabusirea lor in fasa, recrutarea de santajabili pentru functii de decizie (marionete ale serviciilor).
  Interdictia de a avea ofiteri acoperiti in presa, cel putin in posturi in care pot actiona ca formatori de opinie (aka manipulatori), pedepse penale pentru cenzurarea si nepublicarea comentariilor online care nu contin obscenitati, spam, indemnuri la crime. Dovada se face prin screenshot-uri si fimari facute la postare, comparate ulterior cu pagina in cauza.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Buta: la ultimul punct, asta înseamnă și asumarea responsabilității pentru cele afirmate de către cel care postează – ceea ce presupune asumarea unui comentariu cu nume și prenume și, implicit pedepse inclusiv pentru cei care-și asumă identități false; faptul că o publicație online nu-și asumă publicarea unui comentariu care se bazează pe informații pe care nu le poate verifica într-un mod rezonabil, nu e cenzură – există decizii ale CEDO în acest sens, prin care se arată că publicația online răspunde și pt. comentariile publicate la diferite articole; nu poți obliga pe cineva să-și asume ceva în numele altuia, cu atât mai puțin când acel ”cineva” e doar un nickname

   Reply
   • Buta

    @Mihai Gotiu: Daca e vorba de calomnii, injuraturi, invective, hartuire a altor comentatori sau a autorului articolului, postari facute la indigo, sub diverse nick-uri, de acord, e o completare bine venita la ceea ce am spus. Daca e vorba insa de simple pareri si analize, fie ele si gresite, nu prea exista justificari pentru cenzura. In multe ziare online din Romania (nu ma refer la dvs si acest site, nu am motive sa ma plang pana acum) insa se practica pur si simplu cenzura pe ” delict de opinie”. Doar fiindca postarile „nu pusca” cu linia politica a ziarului sau cu marotele „corecte politic” oficiale. Iarasi, a pretinde asumarea identitatii precise a cuiva care posteaza pareri care nu dau bine pentru nenea „Big Brother” din Servicii sau pentru regim e cam naiva, e normal ca oamenii care simt tot mai mult ca traiesc intr-un stat politienesc sa doreasca sa-si ascunda identitatea pe subiecte sensibile. Asta nu-i face infractori sau ticalosi cata vreme nu intra in categoriile mentionate mai sus de mine si completate (inspirat, de altfel) de dvs.

    Reply
    • Mihai Gotiu

     @ Buta: există și aici niște nuanțări 1) ceea ce multora li se pare o opinie sau comentariu poate ieși foarte ușor din această sferă, fără ca autorul lui să-și dea seama – o opinie, un comentariu pornește de la o faptă; acea faptă de pornire poate fi însă neadevărată (poate fi doar o percepție publică greșită) – sunt puțini moderatori care să aibă aibă experiența necesară pentru a identifica într-o opinie fapta de la care se pleacă; uneori un comentariu nu ajunge să fie publicat pur și simplu din lipsă de resurse pentru a verifica o anumită fapta (evident, mă refer la acele fapte care ar putea afecta imaginea, reputația cuiva etc.) 2) înțeleg la ce (și la cine) vă referiți, doar că am mari temeri (datorate experienței) că o asemenea reglementare ar avea exact efectele contrare decât celor dorite (să vă dau un exemplu: după IP, după modul de formulare, după experiență eu realizez că e vorba de un postac de partid sau al serviciilor sau al unei companii etc. – dar comentariul e cât se poate de ”corect” scris și respectă toate celelalte norme de a-l publica, și mă trezesc că sunt 10 sau 20 care știu să respecte formal regulile – dacă le public, deși îmi dau seama că e o campanie de PR, manipulez, la rândul meu, opinia publică, că creez o tendință, o percepție că majoritatea sunt de acord cu un anumit punct de vedere; dacă nu-l public mă dau în judecată) 3) da, există și cazuri în care anonimatul are justificare, dar asta ar trebui să fie excepția, nu regula

     Reply
     • Buta

      Va inteleg punctul de vedere si sunt de acord ca o astfel de prevedere legala anticenzura nu trebuie sa contina capcane nici pentru comentatori, nici pentru moderatori/ autori de articole. Nu spun ca e usor de facut si in mod evident trebuie facuta si cu consultarea temeinica (nu doar formala, cum e obiceiul) a celor cu experienta privind asemenea situatii, ca dvs. Insa nici cenzura barbara care se practica in multe publicatii nu poate fi tolerata, trebuie facut ceva, altfel din libertatea de exprimare (autentica) nu mai ramane mare lucru. De acord si cu categorisirea ca infractori pasibili de raspundere penala a postacilor „simbriasi”, care nu scriu in nume propriu, ci la comanda, si mai ales a „dirijorilor” acestora, indiferent cine sunt ei.

 97. Buta

  Schimbarea legii partidelor si a celei electorale, cele actuale fiind facute special pentru a mentine monopolul clasei politice existente.

  Reply
 98. Emil

  Rog transmiteti acest mesaj la cat mai multi manifestanti.
  Personal, sunt mandru ca tineretul a iesit in strada pentru a protesta impotriva celor care ne-au adus in sapa de lemn, intr-un grad de saracie care a depasit pana si Albania.
  Coruptia si furtul a ajuns la rang de „rege” in Romania.
  Politicieni se bat in parlament numai pentru un os bun de ros, fara sa tina seama de populatia care i-au votat. Ca sa obtina voturile au recurs la minciuni si se bat in mass media ca sa obtina cat mai multi votanti. Asta se intampla din 1990 si pana in prezent.

  Varsta ma depaseste ca sa mai pot iesi in strada, ca mine sunt foarte multi care acum asteptam victoria voastra.
  Noi, cei de varsta a 3-a consideram o greseala faptul ca ati cerut demisia guvernului PONTA, astfel ati taiat posibilitatea noastra de a primi pensiile marite si TVA va reveni la valoarea lui care a fost inainte de venirea guvernului Ponta.

  Rog analizati cele de mai jos si daca cele ce va voi sugera mai jos sunt in deplin acord cu cerintele voastre, procedati ca atare.

  1. NU se poate sa desfiintati toata clasa politica. Asta ar putea duce la o destabilizare uriasa a tarii si la anarhie.
  2. Este strict necesar sa va formulati o platforma de revendicari bazata pe logica si sa va impuneti vointa pentru a obliga politicienii sa adopte de urgenta legile necesare.
  3. Pentru radierea totala a coruptiei si marsaviei din Romania, cereti DNA-ului sa dea curs de urgenta dosarelor pe care le are pe rol, sa trimita dosarele in judecata cat mai urgent posibil fara ani de zile de asteptare si fara pierderi de timp prin arest la domiciliu, control judiciar, etc.
  – DNA si Curtea Constitutionala sa nu mai permita candidatura politicienilor corupti cu dosare penale sa mai candideze asa cum s-a intamplat pana acum.
  Sunt foarte multe cazuri care s-au intamplat, cand s-a permis unor politicieni infractionisti sa candideze pentru variate posturi inclusiv presedentia Romaniei.
  Parlamentul sa fie epurat de elementele infractioniste si sa voteze lege pentru a asigura accesul interzis in conducerea statului (fie parlament, guvern sau presedentie) a elementelor infractioniste. La fel, partidele politice sa-si faca curatenie in ograda lor.
  – Sa fie deferiti justitiei cei care au distrus economia tarii prin demolarile obiectivelor industriale sub presedintele Ion Iliescu si cei care au fost prim ministrii.
  Astfel, au adus Romania in cea mai grea saracie si au taiat populatiei sute de mii de locuri de munca.
  – sa fie deferiti justitiei vinovatii pentru distrugerea flotei maritime comerciale, un adevarat genocid care a adus pierderi economiei nationale de sute de miliarde de euro.
  In aceeasi categorie intra si distrugerea industriei siderurgice si a petrolului.
  Politicienii care au vandut toata industria petrolului (incluzand subsolul) catre OMV si care au distrus marile rafinarii din tara ca Astra Ploesti, Steaua Romana, Rafo Onesti, Darmanesti (Bacau) si Rompetrol, sa raspunda penal.
  In aceeasi categorie intra si Rosia Montana si gazele de sist. Toti trebuie sa raspunda penal pentru raul care l-au adus tarii.
  – in privinta retrocedarilor proprietatilor, sa se dea curs celor cu titluri de proprietate originale si cei care s-au imbogatit peste noapte pe nedrept, sa fie deferiti justitie.

  4. Daca nu va veti formula platforma corespunzatoare de cereri, in curand, prin jocul politicienilor, veti fi incadrati in categoria anarhistilor si atunci vor lua masuri drastice impotriva manifestantilor.
  Fiti uniti, faceti cunoscuta platforma voastra si veti reusi.
  NOI SUNTEM ALATURI DE VOI.

  Reply
 99. Maria

  0) Demisia a min 300 de parlamentari care nu au performat. Stabilirea de alegeri anticipate in iunie. Guvern tehnocrat credibil cu indicatori de performanta bine definiti.
  1) Distrugerea mafiei bancare ( cartel / crime organizata) intelegerea intre ei de perceperea de comisioane duble ca in EU. duce la blocarea economiei. Acestea sa restituie de urgenta ajutoarele pe care le-au primit din 2008. Ajutarea celor 3,5 milioane de executati siliti.
  2) Distrugerea mafiei executorilor judecatoresi si a mafiei din jurul lor. Obligarea bancilor sa se limiteze la a intra in posesia bunului ipotecat, banca fiind implicata in procesul de achizitie.
  3)Reoganizarea politiei locale si eficientizarea ei.
  4) Raspunderea functionarului public (solidar in raspundere)
  5) Stoparea scurgerilor de bani din banci sau corporatii. stabilirea unui plafon de max 25% din beneficiii inclusiv prin intermediul firmelor parazite .
  6) Guvernare transparenta cu comisie de evaluare.
  7) Evaluarea marilor demnitari (sefi de agentii si haita lor) de catre specialisti, inclusiv auditori externi.

  Reply
 100. Moise Adam

  In timp e lumea dezamagita demonstreaza in frig, oportunistii se organizeaza… ATENTIE: singura sansa a schimbarii reale este ca cetatenii sa capete o parghie de democratie directa si anume sa-si poata exprima online votul asupra modificarii legilor Romaniei.
  Altfel,daca miscarea se va transforma doar intr-o organizatie politica va esua ca si celelalte partide ( va amintiti Alianta Civica? Ce s-a ales de ea? ).

  Reply
 101. Moise Adam

  1. Consultarea online a societatii civile pentru modificarile legilor tarii prin vot simplu gen ” like” sau ” dislike”.
  2. Verificarea dobandirii averilor ce deapasesc 300.000 Euro in bunuri mobile si imobile. Confiscarea extinsa,cu dobanda a averilor nejustificabile.
  3. Publicarea intr-un singur site a informatiilor privind folosirea banului public central si local: bugete,salarii,pensii,valori contracte adjudecate,etc.
  4. Legiferarea activitatii BOR fie ca si o organizatie culturala ( cum ar fi teatrele) fie ca o agentie guvernamentala cu buget de stat si servicii gratuite catre cetateni, fie ca o organizatie neguvernamentala, platita din contributii locale ale enoriasilor si sponsorizari.

  Reply
 102. Anti Big Brother

  Avem cel mai mare numar lucratori in servicii secrete din lume pe cap de locuitor, mai multi inclusiv decat oricare din din marile puteri mondiale (de 4 ori mai multi, proportional la populatie, si decat SUA, tinta nr 1 a terorismului mondial, mai multi proportional si decat Israelul, Rusia, etc!!!), avem bugete (oficiale, sa nu mai vorbim de alte fonduri mai putin vizibile) pentru serviciile secrete mai mari decat pentru armata (lucru iarasi unic pe planeta!), serviciile se amesteca in politica, in presa, in justitie, in legislatie, au si societati comerciale, sunt integral subordonate unor servicii straine (stiti bine ale cui), au infiltrat sau conduc prin acoperiti mare parte din organizatiile societatii civile. Si cu toate astea, s-a furat si se fura ca in codru, sub obladuirea lor (mai pica cate un politician de care nu mai au nevoie, sa nu credeti ca succesele anticoruptie li se datoreaza lor, e meritul justitiei in primul rand). In schimb, pentru sanatate, Invatamant, nu sunt bani. Ce naiba de stat e asta???

  Reply
 103. paun

  Buna seara.

  Sunt multe de facut in aceasta tara, pentru a putea ceva trebuie sa va organizati bine in primul rand intr-o formatiune politica cu platforma beton pentru a putea penetra la mase, cu obiective corecte si realizabile nu povesti altfel toate eforturile vor duce la un esec major. PSD este bine organizat, au promovat in orice functie de sef ( si de echipa) oameni de-ai lor foarte foarte multi neprofesionisti.
  Pentru ca nu sunt BANI au fost taiate toate investitiile si s-au dat drumul la cheltuieli aiurea. O promisiune realizabila ar fi eliminarea pensiilor speciale care inghit mai mult de jumatate din fondul de pensii iar beneficiarii sunt fostii. EDUCATIE, SANATATE si JUSTITIE facute cu simt de raspundere si in 10 ani suntem departe considerant 2016 an ,,0”.
  SUCCES

  Reply
 104. ion koga

  Constitutia romaniei
  ART. 16
  Egalitatea in drepturi
  (1) Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritătilor publice, fără privilegii si fără discriminări.

  Eliminarea tuturor legilor care incalca acest articol din constitutie :
  Exemple ale legilor care incalca constitutia sunt
  Legea pensiilor speciale, legile care dau drepturi suplimentare unor categorii de persoane (ex normele de hrana, drepturi de decontare a chiriilor, concediilor etc, aceste legi fie se dau pentru toti cetatenii salariati ori deloc . De aceste legi beneficiaza acum politia, armata, jandarmii SRI, SPP, judecatorii… in general organele care pot fi considerate organe de represiune

  Eliminarea diferentelor din legislatie dintre bugetari si privati

  Eliminarea discriminarilor pozitive… nu vrem legi care sa dea drepturi suplimentare tiganilor

  Formarea unor comisii care sa identifice legile care incalca acest articol de constitutie

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *