Cristian Ghingheș

Din stradă în munţi! Dacă vrei (o) schimbare, hai în tabăra de activism!

Ieri, Miliția Spirituală a împlinit 16 ani de existență, marcând această zi aniversară lansând cea de-a șasea Tabără de Activism: de 16 ani suntem pe baricade. Te invităm să ni te alături!

Anul acesta, Miliția Spirituală organizează, în perioada 22-28 iulie, cea de-a șasea ediție a taberei de activism CRIM (Creativitate – Responsabilitate – Implicare – Militantism). Dacă ai peste 18 ani și vrei să fii TU schimbarea pe care o dorești în societatea românească, Miliția Spirituală te invită să aplici pentru a participa la şapte zile de învăţare experiențială și acțiune în munți.

Timp de șapte zile, departe de lumea dezlănțuită, într-un decor natural și sălbatic, te asteptăm cu ateliere de: “drepturile omului”, “tehnici de facilitare și consens”, “idei și planuri de acţiune civică”, “tehnici de rezistenţă pasivă”, “jurnalism cetățenesc”, “programe de calculator libere și viață privată pe Internet”, “democrație, participare politică și nesupunere civică”. Și, desigur, cu activități care întăresc coeziunea grupului: gătim împreună, punem țara la cale, ne orientăm în pădure, facem jocuri cât cuprinde. Toți vom participa la toate activitățile: organizare, gestionarea resurselor, gătit și jocuri. Organizația noastră asigură hrana, iar contribuția pentru transport este opțională. Dacă cumva nu ai cort și sac de dormit, nu te îngrijora, ne spui și ne ocupăm noi.

Tabăra de activism se adresează tinerilor și tinerelor care vor să înţeleagă activismul civic şi să fie pregătiţi/te să se implice în rezolvarea treburilor Cetății. Protestele din ultimii ani ne-au arătat că este nevoie de conştientizare, responsabilizare, coordonare şi, în general, de implicare în viața societăţii. În acest context, mai mult ca oricând, Miliția Spirituală îşi propune să îi aducă împreună pe cei care vor să se angajeze în acţiune, dar nu au încă instrumentele și cunoștințele necesare ca să o facă în mod eficient. Tabăra de activism este despre educație, relaționare în cadrul grupului și acțiune, dar mai ales despre experimentarea în zilele noastre a unei societăți organizate la nivel social direct la firul ierbii!

Cum poţi participa la tabăra CRIM?
Scrie-le celor de la Miliția Spirituală mai multe despre tine, de ce vrei să participi la tabăra de activism și descrie-le ce anume vrei să schimbi în societate sau într-o comunitate, completând formularul de aici. Poți completa formularul până la data de 8 iulie, inclusiv. Vor fi selectate cele mai bune 30 de aplicații, urmând să fii anunțat până pe 10 iulie dacă aplicația ta a fost selectată. Până atunci, urmărește-ne pe Facebook.

Drumul București – Munții Făgăraș și înapoi este gratuit, dacă ai nevoie, iar hrana pentru cele 7 zile este asigurată de organizatori. Transportul până în București și de la București spre localitatea în care locuiești rămâne în seama ta. Te rugăm, de asemenea, să te asiguri, înainte de a ne trimite aplicația, că ești liber/ă în perioada 22 – 28 iulie.
PS: Dacă ai întrebări privind organizarea taberei, le poți adresa la militiaspirituala@gmail.com sau pe contul de Facebook.

Aplică aici până pe 8 iulie: http://bit.do/tabaradeactivism


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *