Andreea Petrut

România are nevoie de păduri! (harta pe județe)

Mai mult de jumătate din județele țării noastre au o suprafață împădurită sub media Uniunii Europene, de 39%, și sub obiectivul Programului Natura 2000, de 40%, conform datelor Institutului Național de Statistică.

Sudul țării suferă de un deficit forestier, iar acesta este unul dintre principalele motive care transformă România în unul dintre statele Uniunii Europene grav afectate de procesul de deşertificare. Cele mai lovite zone de acest fenomen sunt sudul Câmpiei Române, Dobrogea şi sudul Moldovei.

Această hartă ilustrează cât se poate de clar nevoia de a acționa cât mai repede, prin plantarea de noi păduri, în special în zonele care se înregistrează cele mai mici suprafețe împădurite.

Dacă și tu vrei să contribui la creșterea suprafețelor de păduri din România, hai alături de noi pe 24 octombrie să plantăm o nouă pădure lângă București, în cadrul evenimentului România plantează pentru mâine o nouă pădure lângă București! Informați, distanțați, implicați dar hotărâți să punem bazele unei noi păduri! Înscrie-te aici alături de prietenii tăi: https://forms.gle/BZwwZBPBvmeXDHjS8


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “România are nevoie de păduri! (harta pe județe)

  1. marius

    Schweighofer Holzindustrie – Klaus Iohanis – melearde peste melearde de euroi
    votati dictatura corporatista, votati economia de monopol corporatista, votati comunismul anticomunist…
    p.s. oare a mai facut cineva un recensamint cit au defrisat schweighofer in abatoarele lor la adapostul pandemiei?!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *