Romania Curată

Proteste CIVICE, la Cluj și București, pentru demiterea lui Ponta

Mii de persoane și-au anunțat prezența pe paginile de evenimente de pe Facebook la protestele care se vor desfășura joi la Cluj și în București.

 „Cei pe care i-am ales nu ne sunt egali. Folosesc legea și funcția după bunul plac. Un prim ministru suspect – dar care nu poate fi anchetat – te amenință să stai acasă. Ce faci?”, scrie pe Facebook, în convocatorul marșului de la București. 

Evenimentul are mesaje atât pentru Jandarmerie, cât și pentru politicieni:

”Rugăm Jandarmeria – care la ultima manifestare de la Universitate, cu despăduririle, a amenințat jurnaliști și protestatari – să respecte libertatea oricărui cetățean de a-și exprima nemulțumirile.
Sperăm că nu suntem în semidictaturi de tip Erdogan sau Viktor Orban și vom cere demisia urgentă a șefului Jandarmeriei care mai acceptă vreun comportament agresiv în fața unor comportamente pașnice și legitime. Avem voie să mergem pe stradă. Avem voie să ne spunem părerea în orice spațiu public din țara asta.

P.S.:
Rugăm politicienii să se exprime la manifestările proprii, pentru că au obiceiul să amestece temele și mesajele. Aici se vrea un mod de exprimare al societății civile fără legătura cu manipulările cum că ”cine nu e cu noi e plătit de adversari”. De asemenea rugăm trolii societății civile să nu participe dacă nu vor – dar să nu mai cultive confuzia. Să ceri ca puterea să răspundă pentru abuzuri – incompetență – iresponsabilitate nu înseamnă că sprijini pe altcineva.”

Organizatorii evenimentului de la Cluj sunt mult mai duri la adresa premierului (AICI). „Aroganța, minciuna, îngâmfarea, manipularea, plagiatul, ticăloșenia, grosolănia etc. Aceștia sunt însoțitorii politici ai prim-ministrului României. România nu poate fi condusă de un personaj asupra căruia planează atâtea acuzații. DEMISIA sau DEMIS!” 

Ambele proteste vor avea loc joi, la ora 19.00. Locurile de întâlnire sunt Piața Universității (București), de unde se va pleca în marș spre Parlament, respectiv Piața Unirii (Cluj). 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *