Romania Curată

Primăria Capitalei autorizează marșul pentru Basarabia doar până la Guvern, nu și la Parlament

Marșul pentru Basarabia, organizat în fiecare an de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, a fost autorizat de Primăria Capitalei în 2016, pentru data de 22 octombrie, dar numai în fața Guvernului, nu și a Parlamentului, scrie The Epoch Times.

De fapt, marșul va avea loc doar pe traseul Hanul lui Manuc- Guvern, deși în toți cei patru ani anteriori în care a fost organizat traseul a cuprins și Parlamentul. Potrivit președintelui Acțiunea 2012, George Simion, motivele scurtării marșului ar fi fost acelea că pentru Calea Victoriei nu există autorizație ISU, se produc pagube RATB și se încurcă traficul.

”Pentru al cincilea an consecutiv, organizăm în București marșul pentru Basarabia, care va începe la Hanul lui Manuc pe 22 octombrie, sâmbătă, la ora 14. Ca de fiecare dată am anunţat Primăria Generală. Am fost până acum de două ori în Comisia pentru aprobarea manifestărilor publice, unde ni s-a spus că traseul pe care-l voiam noi, să mergem şi la Parlament, şi la guvern, nu ne poate fi aprobat decât până la Piaţa Victoriei. Deci ni se aprobase doar Hanul lui Manuc-guvern”, a explicat George Simion, citat de The Epoch Times.

În urma celei de-a treia discuţii cu viceprimarul Aurelian Bădulescu, unioniştilor li s-a promis că vor putea să se întoarcă de la guvern spre Piaţa Universităţii, aşa cum solicitaseră iniţial.

”Sperăm că reprezentanţii Primăriei vor respecta această înţelegere pentru că este în interesul tuturor părţilor să se respecte libertatea de exprimare. Comisia de aprobare a adunărilor publice aduce de multe ori argumente foarte ciudate. Ni s-a spus că nu o putem lua pe Calea Victoriei pentru că nu există autorizaţie ISU. Ca să ce? Ni s-a spus că nu putem s-o luăm pe alt traseu ca să ajungem la Parlament pentru că încurcăm circulaţia. Special am pus-o sâmbătă ca să nu încurcăm traficul. De multe ori se aduc argumente aberante precum că aducem pagube importante RATB-ului, dar nu poţi pune preţ pe libertatea de exprimare pentru care au murit mii de români la Revoluţie”, a precizat George Simion.

În acest an, se așteaptă prezența a peste 10.000 de oameni la Marșul pentru Basarabia.

Citește tot articolul pe The Epoch Times.

 

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *