Romania Curată

Premierul Victor Ponta a scăpat de un dosar penal pe tema neorganizării alegerilor parțiale

Victor Ponta a scăpat de un dosar penal pe care îl avea deschis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, condus de Tiberiu Nițu. Procurorii au decis să nu înceapă urmărirea penală a premierului Victor Ponta, împotriva căruia PNL Cluj a depus la începutul anului o plângere penală pentru abuz în serviciu, informează Mediafax.

Liberalii l-au acuzat pe premierul Ponta că a blocat în mod ilegal organizarea alegerilor parţiale pentru Consiliul Judeţean Cluj. Până în prezent, există trei decizii a trei instanţe din România – Curtea de Apel Cluj şi două ale Curții de Apel Bucureşti, care confirmă faptul că guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor parţiale locale şi parlamentare şi le-a blocat în mod intenţionat.

În motivarea deciziei de la Cluj, instanţa a decis că este vorba de ”un exces de putere” din partea Guvernului. Nicio decizie nu este definitivă.

Plângerea penală a celor de la PNL a fost depusă pe 28 ianuarie 2015, după ce trecuse termenul legal pentru organizarea alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, post vacant din octombrie 2014. Termenul legal pentru organizarea alegerilor era de 90 de zile.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a declarat pentru gândul.info că s-a depus o plângere penală şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, tot pe numele premierului Victor Ponta, cazul urmând să se judece în această toamnă.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Premierul Victor Ponta a scăpat de un dosar penal pe tema neorganizării alegerilor parțiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *