Romania Curată

Plagiatul premierului Victor Ponta a lovit la temelie Universitatea Bucureşti. „Pagubele de imagine sunt uriaşe”

Imaginea mediului universitar românesc și în special imaginea Universității București au fost puternic lezate în urma scandalului privind plagiatul premierului Victor Ponta, susține Comisia de etică a Universității București.

Preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii, Marian Popescu, a declarat că această comisie s-a confruntat cu un caz „de magnitudine uriaşă” atunci când a fost pusă în situația să gestioneze cazul de plagiat al lui Victor Ponta, pentru că era vorba de premierul în exerciţiu al României.

„S-a creat o situaţie extraordinară, pagubele de imagine pentru universitatea românească produse de acel caz din 2012 sunt uriaşe. Nu exagerez cu nimic. Românii care s-au realizat în materia academică în străinătate au fost chestionaţi din Israel până în America, din Germania până unde vreţi, în legătură cu felul în care se dau şi se iau doctoratele în România”, a spus Marian Popescu, citat de Mediafax.

Conform acestuia, membrii Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti au muncit degeaba şi s-au expus gratuit atunci când au stabilit, în 2012, că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, în condiţiile în care prim-ministrul Victor Ponta este în continuare doctor, Ministerul Educaţiei refuzând să-i retragă titlul.

„Dă foarte bine să fii domnul sau doamna cu titlul de doctor, să ai şi cursuri şi să faci cercetări. Sunt colegi de-ai noştri care sunt împiedicaţi să acceadă în posturi având cercetări remarcabile în domeniu”, a mai spus Marian Popescu.

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti va trimite Parlamentului o propunere de eliminare din prevederile legale a exceptării demnitarilor de la examinarea malpraxisului academic de către comisiile de etică universitare, membrii comisiei susţinând că nu există niciun argument legal pentru a susţine această exceptare.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Plagiatul premierului Victor Ponta a lovit la temelie Universitatea Bucureşti. „Pagubele de imagine sunt uriaşe”

  1. Ionel LUPU

    Eu am muncit timp de 7 ani si am facut un doctorat in geobotanica (1980)…..Dupa sustinerea tezei,fostul meu indrmator mi-a spus ca l-am impresionat prin „volumul de munca” incorporat in cele 198 de pagini…. Profesorul dr. MIHAI RAVARUT – Dumnezeu sa-l odihneasca – era de o exigenta recunoscta !!!… Iar acum, imi este rusine sa spun ca sunt doctor in geobotanica….Cand ii vad la Tv. pe POP si ABRAMBURICA ma apuca …greata !!!!! POP are si o figura antipatica…. Cat despre PONTA, ce sa mai spun ????? A batut multe recorduri, in mai multe domenii…….PONTA este de o N E S I M T I R E greu de imaginat….

    Reply
  2. Ion

    Temelia UB ca de fapt a tuturor institutiilor de invatamant romanesc era putreda deja. Inceputul a fost 1946 cu venirea comunistilor la putere si continua azi tot cu putregaiuri. In zece ani genul Ponta va ajunge academician ca nu vom mai avea ce alege mai bun.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *