Romania Curată

PETIȚIE ȘI APEL: Renumărarea voturilor la Sectorul 1 și anchetă a Parchetului în acest caz! Semnează și TU!

Prin intermediul Platformei de-clic.ro a fost lansată o petiție publică prin care se solicită atât renumărarea voturilor exprimate în Sectorul 1, cât și o anchetă a Parchetului privitoare la acest caz. De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să sune direct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și la Biroul Electoral de circumscripție pentru a cere aceste lucruri.

Semnează și TU, aici (click) petiția și/sau sună la numerele de telefon prezentate!

Dă share!

Citește și vezi aici prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost refuzată renumărarea voturilor.

Citește și: Unde au dispărut un milion și jumătate de voturi? Cât de mare e victoria lui Nicușor Dan și ce potențial uriaș are USR

Motivarea petiției și numerele de telefon le găsești și mai jos

CĂTRE: PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA SECTOR 1, DOMNULUI PREȘEDINTE DE LA CIRCUMSCRIPȚIA ELECTORALĂ NR. 1 – SECTORUL 1, PROCUROR ALEXANDRU STOIAN

In anul 2016 alegerile din sectorul 1 din Bucuresti au fost fraudate, prin invalidarea unor voturi exprimate de cetateni catre candidata USB la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand.

Numai prin renumărarea voturilor putem sa asiguram ca avem o democratie functionala.

Sună la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 și solicită anchetarea acestui caz. 021-313.98.26

Formeaza acest numar 021 222 03 61 si solicita renumărarea voturilor. Numarul este de la Biroul electoral de circumscripţie Sector 1.

– Plangerile penale se depun la Judecatoria Sector 1 lunea si miercurea in intervalul orar 9:00-12:00
– Plangerile la Biroul Electoral de Circumscriptie Sector 1 pot fi depuse fizic la sediul lor sau trimise pe mail la adresa: bes1bucuresti@2016bec.ro

Exista o diferenta semnificativa de voturi anulate in sectiile de votare unde USB nu a avut observatorii, comparativ cu sectiile de votare unde USB a avut observatori.

Este si o diferenta privind optiunile alegatorilor, in sectiile de votare unde USB nu a avut observatorii, lumea a votat procentual mai mult PSD.

Nu zic ca daca se numara toate voturile corect Clotilde Armand o sa iasa. Dar zic ca este nevoie sa fie investigata acesta frauda electorala, iar cei care au participat la ea, adusi in fata instantei.

În secțiile în care nu au existat observatori USB, candidata USB la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand a luat mai puține voturi decât a primit USB pentru Consiliul local (de sector) unde tot ea a fost prima pe listă.

„Am solicitat renumărarea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului din sectorul 1 întrebuințate în secțiile de votare 5, 7, 9, 13, 16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157 și 158, aflate în circumscripția teritorială a sectorului 1 București. Motivul este că, în aceste secții, între procentajul voturilor pentru Clotilde și cel al voturilor nule, s-a înregistrat o corelație negativă puternic semnificativă (-0,555, nivel de semnificație 99%). Cu alte cuvinte, cu cât au fost mai multe voturi nule, cu atât mai puține pentru candidata USB la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand. Mulțumim domnului Mircea Kivu pentru ajutor”, a scris liderul USB, Nicușor Dan, pe Facebook.

De ce este important?

Nu putem sa avem 4 ani de zile un primar care este ales prin frauda electorala.

Exista o diferenta semnificativa de voturi anulate in sectiile de votare unde USB nu a avut observatorii, comparativ cu sectiile de votare unde USB a avut observatori.

Potrivit primelor informări provizorii BEC, la sectorul 1 Clotilde Armand (USB) conducea cu 32,3 %, urmată de Dan Tudorache (PSD) – 31,9%, Alexandru Nazare (PNL) – 16,6% şi Eugen Tomac (PMP) cu 7,2%.
Apoi, peste noapte, in toate sectiile de votare unde nu au existat observatorii USB, s-au fraudat voturi, prin aplicarea de catre observatorii de la PSD-UNPR-ALDE-PNL-PMP. a unor stampile in plus pe buletinele de vot ale persoanelor care votasera cu Clotilde Armand, pentru a invalida acele voturi.

***

Semnează și TU, aici (click) petiția și/sau sună la numerele de telefon prezentate!

Dă share!

Citește și vezi aici prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost refuzată renumărarea voturilor.

Citește și: Unde au dispărut un milion și jumătate de voturi? Cât de mare e victoria lui Nicușor Dan și ce potențial uriaș are USR


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “PETIȚIE ȘI APEL: Renumărarea voturilor la Sectorul 1 și anchetă a Parchetului în acest caz! Semnează și TU!

  1. Szasz Letitia

    Pesedistii sant experti in frauda electorala,exemplu este chiar seful lor.Sant de acord cu renumararea voturilor.

    Reply
  2. Adi Constantin

    Am și eu o mică nedumerire : la ce folos o renumărare, dacă s-au aplicat mai multe ștampile pe buletinul de vot? Se poate determina ștampila frauduloasă? Păcat că încă punem lupii paznici la oi. Vom dormi în continuare numărând oi. Sau probabil cazul va sta prin instanță până se va prescrie fapta, iar infractorii își vor freca palmele rânjind. Urât ce se întâmplă în țara asta

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *