Oprișcan Mihai Doru (PNL) candidat poziția 1 Camera Deputaților – Mureș (2016)

opriscan_mihai

Traseist

Intre 1995 si 2001, Doru Opriscan a fost vicepresedintele organizatiei PNT-CD din Tg.Mures, partid pe ale carei liste castiga un mandat de consilier local in 2000. In anul urmator, renunta la PNT-CD, este independent pana in 2003, apoi se inscrie in PNL. Nici aici nu rezista mult, demisioneaza in 2004 si din pozitia de independent castiga un alt mandat de consilier local. In 2005, devine membru PDL, iar in prezent, conform declaratiei de interese depusa in 2016, este vicepresedinte al filialei din Tg.Mures si presedinte al organizatiei judetene, desi PDL a fuzionat cu PNL in 2014.

“Actorul” principal in scandalul privatizarii Azomures

Numele lui Oprişcan este sinonim cu scandalul privatizării marelui combinat chimic Azomures din Tg.Mures. In 1998,datorita aranjamentelor facute de Opriscan, din calitatea sa de sef al Fondului Proprietatii de Stat Mures, Azomures a ajuns pe mana turcilor de la Transwold, desi nu au cumparat decat 32% din actiuni. Societatea inregistrata in Luxembourg a dorit sa obtina majoritatea actiunilor (51%), dar, acestia ar fi fost sfatuiti sa nu cumpere mai multe actiuni. Totusi, au ajuns sa detina majoritatea in C.A. cu ajutorul procentelor pe care le avea FPS la combinatul chimic, prin ajutorul direct al lui Doru Opriscan, din fotoliul de sef al Fondului. Negocierile ar fi fost in felul urmator: compania obtine majoritatea in CA si AGA, in schimb, Doru Opriscan devine director general. Atunci, a circulat zvonul ca a existat un comision zdravan oferit de turci. Compania turca s-a dovedit a fi una dubioasa, fiind formata din mai multe firme inregistrate in paradisurile fiscale si controlate de bancherul Yetkin Erman, fost ofiter de contrainformatii militare.

Doru Oprișcan a fost demis în urma controlului fiind acuzat cã a acționat împotriva intereselor statului

http://www.ancheteonline.ro/2016/10/cum-a-reactivat-pnl-un-dinozaur-din-vremurile-intunecate-ale-privatizarilor-frauduloase/


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *