Adrian Popescu

Monitorizam alegerile locale Lista neagra a candidatilor la primarii si consilii judetene din Dobrogea

Desi este formata doar din doua judete, Dobrogea se afla in topul zonelor din tara unde reprezentantii administratiei locale au mari probleme cu legea. In prim plan ies candidatii PSD din Constanta, Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, ce au dosare penale, investigatii demarate de ANI si contracte din bani publici date unor firme „prietene”.

Constanta

La Constanta, social-democratul Radu Mazare candideaza pentru al patrulea mandat de primar, in tandem cu partenerul sau de afaceri Nicusor Constantinescu, care vizeaza din nou presedintia Consiliului Judetean.

Mazare are mai multe dosare penale la Directia Nationala Anticoruptie, fiind investigat si de Agentia Nationala de Integritate. Este trimis in judecata de DNA intr-un dosar in care este acuzat ca a retrocedat ilegal portiuni de plaja unor apropiati, printre care si lui Cristian Borcea.

Precedentele mandate le-a castigat si datorita folosirii “pomenilor electorale”, prin impartirea de alimente oamenilor saraci si pensionarilor in preajma alegerilor, fiind deja patentat celebrul „puiul lui Mazare”.

In 2011, ARC a castigat un proces impotriva lui Radu Mazare care a fost amendat cu 33.902 lei pentru ca a refuzat sa comunice informatii de interes public.
Dupa trei ani de procese, în ianuarie 2012, Romania Curata a publicat cele opt contracte de achizitie publica incheiate de Primaria Constanta, in perioada 2008 – 2009, cu diferite societati comerciale.

Nicusor Constantinescu urmareste sa castige si el al treilea mandat in fruntea CJ Constanta. Constantinescu fost achitat de Judecatoria Constanta, in februarie 2012, in dosarul in care era acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice in forma continuata, insa procurorii DNA au atacat cu recurs hotarârea

Judecatoriei. Constantinescu a afirmat ca este nevinovat. Prejudiciul estimat de procurori in acest dosar se ridica la aproape un milion de euro.

Contracandidatul lui Radu Mazare este Chiru Gigi, presedintele PDL Constanta, iar la CJ alesul reprezentantul PDL este Florin Gheorghe.

Tulcea

Horia Teodorescu – deputat PSD de Tulcea, candideaza pentru sefia consiliului judetean. Se numara printre parlamentarii care castiga bani frumosi din contractele cu statul. Este unicul asociat la firma de constructii SC Condor SRL Babadag, avand si actiuni la SC Gazoteh Bucuresti.

Potrivit declaratiei de interese, SC Condor SRL Babadag a primit in ultimul an 13 contrcte, indeosebi de la primarii din judetul Tulcea: Beidaud, Luncavita, Cerna, Maliuc, Slava Cercheza, Ceamurlia de Jos, Baia, Niculitel, dar si de la Gropeni-Braila, Compania Nationala de Investitii, Primaria din Babadag, in valoare de peste 45 milioane lei (10 milioane euro).

La randul sau, senatorul PSD Trifon Belacurencu, candidat la Primaria Tulcea, a fost declarat de Agentia Nationala de Integritate incompatibil (detine inca din anul 2008 functia de administrator in cadrul SC Dobrogea Gaz SRL Tulcea, desi legea interzice acest lucru) si a fost acuzat de fals in declaratia de interese.

Din partea PDL la Primaria Tulcea candideaza pentru un nou mandat actualul primar Constantin Hogea. Acesta este unul dintre cei mai bogati primari din tara, avand terenuri in suprafata totala de 117.462 de metri patrati si cinci locuinte.

Cititi si:
Monitorizam alegerile locale. Lista neagra a candidatilor la primarii si consilii judetene din Muntenia
Monitorizam alegerile locale. Lista neagra cu primarii si consilierii cu probleme din Oltenia
Monitorizam alegerile locale. Lista neagra a candidatilor la primarii si consilii judetene din Moldova
Monitorizam alegerile locale. Lista neagra a candidatilor la primarii si consilii judetene din Transilvania
Monitorizam alegerile locale. Lista neagra a candidatilor la primarii si consilii judetene din vestul tarii


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *