Adrian Popescu

„Faptele s-au prescris”! Miniștrii-Microsoft și polițiștii-Shanghai nu pățesc nimic

Două prescripții răsunătoare au fost anunțate astăzi – una în cazul majorității miniștrilor anchetați pentru tunul Microsoft, cealaltă în cazul rețelei de trafic de persoane protejată și frecventată de oameni ai legii.

 

Dosarul Microsoft

Potrivit unui comunicat al DNADinu Pescariu și Claudiu Florică au fost trimiși în judecată în dosarul Microsoft, pentru spălare de bani. În schimb, acuzațiile la adresa a șapte foști miniștri ai educației au fost clasate. Este vorba despre Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu și Daniel Funeriu, foști miniștri ai educației, Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor, Șerban Mihăilescu, ministru coordonator al SGG, Dan Nica și Adriana Țicău, foști miniștri ai Comunicațiilor, Noul procuror care a preluat dosarul a descoperit că suspecţii au fost puşi sub acuzare după ce infracţiunile s-au prescris. În cazul lui Daniel Funeriu, s-a constatat că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”.

Dosarul Shanghai

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în cazul anchetei coordonate de ziaristul Cătălin Tolontan referitor la cazul de proxenetism și trafic de persoane de la restaurantul Shanghai din București, protejat și mușamalizat de oameni ai legii, s-a constatat că în cauză a intervenit prescripția răspunderii penale în raport cu faptele cercetateTOLO.RO: „Parchetul General recunoaște că zeci de polițiști, procurori, comisari de gardă, ofițeri de servicii secrete și alți funcționari au scăpat fără a fi cercetați în cazul rețelei de trafic de minore anchetată în 2005 de DIICOT. La ordinul procurorului general Augustin Lazăr s-a verificat ce probe a adunat, din 2005 și până în ianuarie 2009, procurorul DIICOT care s-a ocupat de dosarul ”protectorilor”. Ce au descoperit: n-a adunat nici o probă! (…) Noi nume de oameni implicați, puteți citi mâine, în Gazeta Sporturilor. Fiindcă libertatea de informare nu s-a prescris.”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “„Faptele s-au prescris”! Miniștrii-Microsoft și polițiștii-Shanghai nu pățesc nimic

  1. Nelu Stiuca

    ALOOOOOOO,….. DNA a anuntat ca au fost clasate acuzatiile in aceasta cauza, in cazul Ecaterinei Andronescu, Adriana Ticau, Mihai Tanasescu, Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu si Serban Mihailescu, pentru ca presupusele fapte de care erau suspectati s-au prescris………. DEOARECE LA PERIOADA DE PRESCRIERE S-A LUAT IN CALCUL ASTEPTARILE PENTRU OBTINEREA UNOR AVIZE DE LA PARLAMENT SAU ALTE AUTORITATI, S-AU LUAT IN CALCUL ASTEPTATILE UNOR EXPERTIZE SI UNOR RASPUNSURI DE LA AUTORITATILE STRAINE, ETC , CARE DE FAPT SE EXCLUD DIN CALUCULUL TERMENULI DE PRESCRIPTIE……?????
    STIMATI JUDICIARISTI, JUSTITIARI, DE KKT UNDE-I DOMNIA LEGII IN RO….???
    SA SE RECUPEREZE PREJUDICIUL URGENT, IAR PUSCARIABILII POT RAMANE IN LIBERTATE SA MATURE PE UNDE AU UMBLAT CA NISTE TICALOSI, BORFASI, ETC…..,.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *