Romania Curată

Exclusă din PMP pentru a nu putea să ocupe funcția de consilier local câștigată în algeri, Iuliana Stancu îi scrie lui Traian Băsescu

România Curată a prezentat duminică situația Iulianei Stancu, din comuna Cornetu, din județul Ilfov. Pornind de la ideea că e nevoie de oameni noi în politică, s-a înscris în PMP și, la alegerile de luna trecută, a câștigat un post de consilier local. Înțelegerea post-electorală dintre PNL și PMP i-a adus colegului de partid al Iulianei Stancu și al lui Traian Băsescu postul de vice-primar la Cornetu, cu o condiție însă: fără ea în Consiliul Local. Iuliana Stancu susțină că pentru a nu putea ocupa funcția câștigată în alegeri, a fost exclusă din PMP (mai multe amănunte despre acest caz aici). După ce România Curată a publicat cazul de la Cornetu, Iuliana Stancu a decis să-i scrie o scrisoare deschisă și liderului PMP, Traian Băsescu, pe care o puteți citi mai jos (România Curată).

***

Scrisoare deschisa

Domnului Presedinte Traian Basescu,

Domnule Presedinte, ma numesc Iuliana Stancu, am fost singura femeie aleasa consilier in judetul Ilfov pe listele PMP Cornetu, pozitia 2, nu am facut niciodata politica si am un CV impresionant asa cum l-au apreciat liderii din partid, la inscriere.

M-am inscris in partid cu aproximativ o luna inainte de alegeri, la mine acasa, caci organizatia Cornetu nu are sediu. Presedintele organizatiei Cornetu, proaspat intrat si el in partid (a fost consilier judetean pe lista PNL),  nu m-a intrebat, ca de altfel nimeni, de ce doresc sa intru in partid si nu mi s-a dat posibilitatea sa cunosc ultima varianta de statut sau programul partidului pentru ca, practic, nimeni nu se gandea la asa ceva in acel moment. Toata lumea se grabea sa depuna dosarele cu candidati la BEJ Ilfov. Pentru ca aceasta intrebare mi-a fost adresata de secretarul general al partidului in ziua cand trebuia sa fiu vadidata ca si consilier local, ALES, am sa-i raspund cu aceasta ocazie. Am intrat in partid de dragul dvs. ca om politic, pentru ca in opinia mea sunteti cel mai bun politician de dupa revolutie. Mi-a placut sloganul partidului ca suntem “ALTFEL” si chiar am crezut in el in timpul campaniei electorale. Am crezut in mesajul dvs, transmis la sedinta de lansare a campaniei de la Otopeni, ca va doriti oameni noi si pregatiti profesional in partid, ca trebuie sa fim critici in campanie si sa aratam, ce ne dorim noi sa realizam in localitate fata de ce a fost pana acum. Am considerat ca sunt motivata, pregatita si dedicata sa schimbam lucrurile in bine in localitatea noastra si am tinut cont de recomandarile dvs. Am investit emotional si financiar, am facut campanie, trei saptamani, trei persoane fara niciun fel de sprijin de la judet si am obtinut doua posturi de consilier, in localitatea noastra unde, primarul este, prin traseism politic, la al patrulea mandat. Succesul s-a datorat si faptului ca am avut o reactie critica la acuala conducere a comunei dar nu jignitoare asa cum am fost acuzata ulterior (puteti vedea postarile mele pe fb). In timpul campaniei (v-am folosit ca model) pe nimeni nu a deranjat modul meu de a face campanie. Am considerat ca nu am jignit pe nimeni, ci am aratat realitatea, cu care 300 de oameni au avut curajul sa fie de acord, acordindu-ne votul lor. In urma protocolului care s-a incheiat intre PNL si PMP, fostul si actualul primar Adrian Stoica a accepat functia de viceprimar a consilierului PMP, Paun Nicolae (ginerele, finului domnului presedinte Tudorache)  cu conditia ca mie sa mi se retrataga sprijinul politic. Asa a fost ales viceprimar, pozitia 1 pe listele PMP, eu am fost exclusa din partid iar in locul meu a fost validat pozitia trei pe lista PMP, pe care nici nu il cunosc si nu a facut nicio zi de campanie electorala (lista PMP a continut 11 consilieri dar doar 3 au iesit pe strada si au facut campanie, restul au fost trecuti formal pe lista).

Domnule presedinte, ce este mai trist este faptul, ca niciun barbat din organizatia judeteana si locala nu au avut curajul sa ma priveasca in ochi in momentul excluderii din partid, care va spun sincer imi pare rau ca am fost exclusa pe nedrept si cred in continuare in dvs., caci, sunt convinsa ca nu cunoasteti aceste “fleacuri” din organizatiile locale.

Decizia de excludere mi-a venit prin posta, la doua saptamani dupa excluderea mea. Nu cunosc motivele excluderii, caci decizia face referire la niste articole din statut, pe care repet nu am de unde sa-l procur. Am fost exclusa fara sa fiu convocata si fara sa particip la sedinta de excludere. Decizia de excludere a avut la baza, p.v din data de 28.06,16, intocmit reotroactiv, la propunerea presedintelui organizatiei Cornetu.  Precizez retroactiv, intrucat, la sedinta de consituire a Consiliului Local din 01.07.16, cand am fost invalidata ca si consilier local ALES, prin abtinerea de la vot a celor 14 consilieri, acest document nu se afla la dosarul meu de validare.

In conditiile in care presedintele organizatiei Cornetu a precizat intr-un interviu ca “nu are ce sa-mi reproseze”, ce pot face eu, ca fost membru de partid in aceasta situatie, in care am fost exclusa abuziv din partid? Nu mi se raspunde la telefon, nu gasesc statutul partidului pentru a intelege de ce am fost exclusa, nu stiu cui sa ma adresez pentru a depune o contestatie sau a ma apara de acuzele false de care am fost invinuta.

Domnule Presedinte, dumneavoastra ca om politic, cu o vasta experienta de partid si oameni, ce parere aveti despre aceste practici? Credeti ca aliantele politice pot calca in picioare promisiunile si optiunea electoratului? Credeti ca actualul viceprimar PMP, care si-a tradat electoratul si colega de partid pentru propriul interes, mai are vreo sansa in evolutia lui politica?

Sunt convinsa ca dumneavoastra ca om si ca presedintele unui partid, care se doreste a fi “ALTFEL” decat celelalte partide politice, ca om caruia ii place dreptatea si se bate pentru ea, imi veti intelege demersul si veti gasi solutii, pentru a se indrepta pe cale amiabila aceasta nedreptate.

Cu deosebita stima,

Iuliana Stancu

iuliana stancu


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Exclusă din PMP pentru a nu putea să ocupe funcția de consilier local câștigată în algeri, Iuliana Stancu îi scrie lui Traian Băsescu

  1. Vlad

    Eliminarea unui ales local, de catre chiar partidul sau, dupa ce alesul a contribuit la zestrea de voturi a partidului, nu mai este o noutate. Sa ne aducem aminte de cazul Laurei Chiriac, eliminata de grupul de interese numit ALDE si condus de Calin Popescu Tariceanu. Manevra partidelor nu ne mira nici la Tariceanu, nici la Basescu. Dar, iertata sa-mi fie indrazneala, nici alesii exclusi nu mai pot inspira incredere. In fond, care sunt acele persoane eligibile care mai pot avea credit ca s-au iluzionat in privinta a ceea ce inseamna PMP si ALDE, sau PSD si PNL – niste liste de fripturisti, perfect informati. Doar fripturisti, numai in cazurile favorabile penal; altminteri, chiar mai grav. Si Laura Chiriac, si oricei alti pacaliti politic, de genul asta, sunt cam aceeasi stofa ieftina. Sa le fie de bine, au primit ce-au meritat, de la hahalere mai hahalere ca ei!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *