Adrian Popescu

Dumitru Dobrev, unul dintre fondatorii USR, își dă demisia din partid

Dumitru Dovrev, unul dintre fondatorii Uniunii Salvaţi Bucureștiul (USB) apoi al Uniunii Salvați România (USR), şi-a anunţat demisia din partid, considerând de neacceptat promovarea în ministere a „turnătorilor la Securitate”. În octombrie, Dobrev a demisionat din Biroul Naţional al USR, după ce conducerea partidului a invalidat candidatura celui care ieşise pe primul loc în competiţia internă pentru Diaspora. În 2016, Dumitru Dobrev a candidat pentru Primăria Sectorului 4 şi pentru Consiliul General.

După știrea cu colaboratoarea Securității pe care dorea Claudiu Năsui s-o facă secretar general la Ministerul Economiei, mi-am luat un timp de reflecție.
Mi-am limpezit gândurile și am o singură concluzie: Îmi dau demisia din USR.
Dacă nu o să fac pasul ăsta, o să ajung să-mi fie greață de USR cum mi-a fost și de PNL (cu care am votat statornic din 1990 până în 2004), după ce am aflat că Radu Câmpeanu a fost, cel mai probabil, informator al DIE infiltrat în emigrația română de la Paris, iar Dinu Patriciu a contribuit generos la campania electorală din 2004 a lui Adrian Năstase.
Mi se pare de neconceput ca partidul înființat și prin munca mea să promoveze în funcții de secretari generali prin ministere turnători la Securitate, în condițiile în care bunicul meu a murit la Canal ca un câine (nici nu știm unde este îngropat, acasă s-a trimis, după ani, doar un certificat de deces) tot din cauza unei astfel de otrepe, care a turnat discuțiile avute cu el, în casă, despre „noua orânduire, Ana Pauker și Gheorghiu Dej”.
E ca și cum rudele Annei Frank, dacă ar mai exista vreuna în viață, ar găsi de cuviință să facă parte acum acum, în Olanda, din partidul lui Geert Wilders.
Nu-mi fac iluzii că îi va cere cineva socoteală lui Claudiu Năsui pentru oprobiul adus USR.
În USR, socoteală dau doar „fraierii”. Niciodată Dan Barna, niciodată Cristian Ghinea, niciodată Claudiu Năsui.
Mă despart de un vis frumos pe care l-am avut noi, cei care ne-am bătut timp de un deceniu și jumătate pentru Roșia Montană, pentru patrimoniul Bucureștiului, pentru respectarea legii și a principiilor: acela că putem avea un partid parlamentar, ba chiar la guvernare, care să facă „politică altfel”, fără băieți/fete cu ochi albaștri, fără sinecuriști & pensionari la 42 de ani, fără incompetenți puși pe pile în funcții publice.
Poate că va fi posibil cândva. Vom vedea.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Dumitru Dobrev, unul dintre fondatorii USR, își dă demisia din partid

 1. marius

  are si inocenta o limita ca sa nu dea in … altceva dar la Dumitru Dobrev nu o vad.
  adica acum a descoperit ca usr a fost preluat fortat de securitate inca de la inceput?!!!

  Reply
  • tempor1k

   Este un caz in care se poate spune ca „niciodată nu este prea târziu”. Posibil ca domnul Dobrescu să fi realizat că odioasa „securitate” bolșevică s-a „înrădăcinat” și în acest partid..
   Această demisie nu este o demisie de „onoare”, multimedia, scandal si telenovele ci este o demisie principială, de concept, onoare (împotriva atrocităților securiste de partid) si credința in mai bine decât iluziile de partid securistoid.
   Alt model de demisiei onesta: Ivan Patzaichin – cu Biosfera Delta Dunarii in fata atacurilor virulente ale unui presedinte userist de Tulcea.l
   Ce putem spune de faptul ca usereul nu i-a oferit un mandat in parlament domnului MIHAI Gotiu!!!?
   Bine ați venit venit in ROMÂNIA, care se dorește a fi CURATĂ!!!!
   Va reamintesc ca a existat un punct 8 in PROCLAMATIA de la TIMISOARA!!!!!!
   Cum credeți ca acum, la 3 decenii de la aceasta PROCLAMATIE, cu care o mare parte din Romania care nu a fost de acord cu acest punct, si nici nu a implementat-o in mentalitatea ei, se va schimba totul si vom scăpa de bolșevicii și securiștii care au corupt și sistemul „occidental înfundat” CONFORTABIL in iluzii!!!?
   Așa zisa zona „cyberspace”, a umbrelor, este o zona in care securitatea bolșevică era EXPERTA, o expertiza care acum excelează!
   Dar, oricare a r fi credința celor ce exploatează această zona a umbrelor, aceștia au o problemă, căci inclusiv și această zonă este „monitorizată” , datorită unei mai mari Legi: căci până si pana unei vrăbii este „monitorizată”, pe cu totul alte căi decât cyberspace.
   Urmaresc de mult timp RomaniaCurata .ro și pot spune că pe aceasta idee s-a încercat a se forma USR, dar din păcate, și acest „concept” a fost acaparat de securitate, mai precis de „vlăstarele” ei!
   „Vlăstarelor”!!!: viața merge înainte cu, și mai ales, FARA EI.

   Reply
 2. Adrian

  (Off-topic) d. Goțiu cât mai așteaptă :))

  Vedem că la MMediu se propun ordine care dau certă publicarea ulterioară a info esențiale care-ar sta la emiterea actului (limitele zonelor, de pildă)

  http://mmediu.ro/articol/in-conformitate-cu-prevederile-legii-nr-52-2003-privind-transparenta-decizionala-in-administratia-publica-republicata-ministerul-mediului-apelor-si-padurilor-supune-spre-consultare-proiectul-de-ordin-al-ministrului-privind-instituirea-regimului-de-arie-nat/3966

  Reply
 3. TR 89

  Partidele din România și mulți băieți cu ochi albaștri din politică ar trebui să se redenumească: Operațiunea USR, Operațiunea PD, Operațiunea Elena Udrea, Operațiunea Gabriel Oprea, Operațiunea Viorel Ponta, Operațiunea Traian Băsescu, Operațiunea AUR, Operațiunea Crin Antonescu Pa! – Klaus Iohannis – Da! etc. etc. etc. etc.
  Se practică peste tot în lume, tot mai mult, astfel încât politologii, sociologii, eseiștii să înceapă să examineze ipoteza că Democrația produce o auto-toxină și că suferă probabil de o boală autoimună. Până examinează ei, alții testează metodele de obținere a consensului public, neuromarketingul și alte minunății de tehnici de tocat creierașele și demantelat comunitățile (altele decât cele de pe platformele virtuale).

  Gestul dlui Dobrev ar fi unul romantic de frumos dacă n-ar exista drone și telefoane cu Big Brother încorporat! Când vârful realizărilor tehnologice era reprezentat de săbiile de Damasc, un astfel de gest, cuplat eventual cu un discurs public declamat ca la carte, eventual urmat de o afurisire în catedrala episcopală, eventual de publicarea unui pamflet anonim ar fi fost distrugător pentru dușman. Oricum, sunt indicii că dl Dobrev trăiește într-o perioadă ante-presă. Dacă dă doar o simplă căutare pe acest site, capătă niște indicii că doamna pe care o stima și o iubea atât de mult purta la operă camelii în culori diferite, după un patern repetitiv cu periodicitate de 28-32 de zile dintr-un motiv pragmatic, de marketing, nu din rațiuni estetice, mistice sau pentru a-i ține departe pe penali, hoți, informatori și alte categorii de clienți potențiali, cu atât mai respectabili, cu cât erau mai ușor solvabili. Unii chiar aflați în misiune.

  Reply
 4. CMC

  Etapele sekurismului la Uniunea Sekuristilor Resapati

  Etapa I Infiintarea – impinsi in vitrina oameni curati carora li s-a dat iluzia ca ei au fost cei care au ridicat partidul. In fapt, au fost doar marionete de fatada, inconstiente de itzele care ii propulsau. Jocurile logistice s-au facut in culise.
  Etapa a II a – Confiscarea – sekuristii infltrati au inceput sa provoace scandaluri si au pus mana pe putere, izgonind pe cati mai multi dintre cei cinstiti. Vezi Nicusor Dan (cam cinstit – la vremea aia).
  Etapa a III a – Tupeul – sekuristii continua epurarea (maurii si-au facut datoria…Pot sa dispara). Confiscarea partidului are loc prin umilirea sistematica a celor care chiar credeau in misiunea acestui partid,. Are loc izgonirea – voluntara (prin generarea de scarba fata de ce s-a ajuns) sau involuntara (prin insultarea sistematica a celor de alte opinii – tactica predata la scoala de sekuristi). Raman doar candidatii maciurieni infiltrati cu misiunea prestabilita.

  Acuma, dragi membri de partid cinstiti, voi chiar credeti ca ati urcat ca Praslea cel Voinic, fara sa fiti impinsi din spate de sekuristi profesionisti?
  Macar dupa atata timp sper ca nu mai sunteti atat de naivi…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *