Romania Curată

”Dreptate pentru Bogdan”. Peste 3000 de oameni s-au adunat în fața Parlamentului pentru a protesta împotriva blocării anchetei în cazul Oprea

Protestul de joi seară mobilizat pe Facebook împotriva deciziei Parlamentului de a-l proteja pe Gabriel Oprea de urmărire penală în cazul morții polițistului Bogdan Gigină a adunat peste 3 mii de participanți în fața Parlamentului. În ciuda ploii și a frigului din București, oamenii au început să se strângă începând cu ora 18. Numărul protestatarilor a atins punctul culminant în jurul orei 20.

20160922_190928

Miting în fața Parlamentului

Un moment aparte al mitingului de joi l-a reprezentat un marș al motocicliștilor care și-au turat motoarele și au defilat pe Calea 13 septembrie, între mulțimea de oameni și Palatul Parlamentului. Motocicliștii l-au omagiat astfel pe polițistul Bogdan Gigină, care a murit anul trecut pe 20 octombrie în timp ce făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea și a căzut cu motocicleta într-o groapă din centrul Bucureștiului. Marșul motocicliștilor a fost aplaudat de protestatari.

20160922_190807

La miting s-au strigat mesaje împotriva parlamentarilor, a PSD- partid considerat principalul responsabil pentru protejarea lui Oprea, împotriva imunității. De asemenea, în stradă s-a cerut ”Dreptate pentru Bogdan”.

20160922_193102

Au fost afișate pancarde pe care erau scrise mesaje precum; ”Vrem dreptate!”, ”73 de indolenți apără un impostor” (cu trimitere la numărul de senatori care au votat împotriva ridicării imunității lui Oprea), ”Egalitate în fața legii”, ”3 ani de pușcărie pentru 10 milioane de euro vreau și eu”, ”Mandatați să reprezentanți, nu să abuzați”.

În jurul orei 20, protestatarii au forțat cordonul de jandarmi și au blocat circulația pe Calea 13 septembrie pentru aproximativ o oră.

20160922_203217

La miting și-a făcut apariția și Clotilde Armand, dar acesta a declarat, citată de stiripesurse.ro, că a venit acolo în calitate de cetățean și nu de politician. Precizarea a fost făcută în contextul în care Nicușor Dan, președintele USR, solicitase liderilor partidului să nu participe pentru a nu fi acuzați că vor să speculeze momentul în scop electoral.

În timpul protestului, Gabriel Oprea a scris pe Facebook că va cere Senatului să repete votul în cazul său și de data acesta să-i fie ridicată imunitatea pentru a putea fi anchetat pentru ucidere din culpă.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “”Dreptate pentru Bogdan”. Peste 3000 de oameni s-au adunat în fața Parlamentului pentru a protesta împotriva blocării anchetei în cazul Oprea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *