Romania Curată

Dosar penal pentru firma care a livrat echipamente contrafăcute lotului olimpic. Tolo.ro: Firma a fost fondată de oficiali ai Comitetului Olimpic Român

Polițiștii au deschis un dosar penal referitor la echipamentul cu care sportivii români au plecat la Jocurile Olimpice de la Rio și care s-au dovedit a fi de foarte proastă calitate. Oamenii legii au fost vineri la Comitetul Olimpic și Sportiv Român de unde au ridicat mai multe probe. În același timp, potrivit unor surse citate de Agerpres, au fost loc mai multe percheziții și la firma Pax Creative Sports, cea care a livrat echipamentele și care ar fi acum bănuită că a făcut comerț cu articole contrafăcute.

„Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat și derulat relații contractuale cu autorități contractante din domeniul activităților sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

În dosar, anchetatorii efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunilor de contrafacere a unei mărci și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Pe de altă parte, Tolo.ro scrie că firma Pax Creative a fost fondată de doi dintre oamenii din fruntea COSR: fostul președinte Octavian Morariu, acum membru CIO, și secretarul general Ioan Dobrescu, cel care a anunțat înainte de Rio că se va retrage.

”Prin Pax Creative, cei doi au vrut să aducă Asics în România, sub forma de reprezentanță, dar la scurt timp s-au retras din firmă”, susțin surse din COSR.

Pax Creative a apărut în atenția publică pe 7 august, cînd Gazeta Sporturilor a relatat că sportivi și antrenori din lot acuză că ”echipamentul e atît de prost încît pare contrafăcut”.

Ei au pus la dispoziția ziarului fotografii care arată deteriorarea echipamentului.

Ziarul a descoperit că pe eticheta interioară a tricourilor apare numele firmei SOLO din Franța, și nu al companiei Kappa, al cărui brand e afișat pe echipament.

”Da, în 2009, eu și domnul Morariu am fondat firma Optimal, prin care am luat franciza Asics de la Franco Arese, fostul președinte al Federației Europene de Atletism. La scurt timp, am renunțat la firmă, după care aceasta s-a transformat în Pax Creative”, a spus azi Ioan Dobrescu, pentru Gazetă.

Fost atlet italian, Arese a fost președintele Asics vreme de mai bine de două decenii și președinte al federației italiene de atletism.

”În 2010, ne-am dat seama că nu e atît de simplu să introduci un echipament pe piața aceasta și am ieșit definitiv din firmă fiindcă nu eram pe profit”, a continuat Dobrescu.

”Eu nu am avut nici o treabă cu partea executivă. Mihaela Knopf se ocupa de business. Din 2010 nu am mai avut nici o treabă cu firma. Nu am nimic de ascuns și nu mi se poate imputa mie ce face acum firma”, a mai precizat Dobrescu, scrie Tolo.ro.

Citește și De ce Simona Halep n-avea ce să caute la Jocurile Olimpice de la Rio. Și ce e cel mai dureros în prăbușirea sportului românesc.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Dosar penal pentru firma care a livrat echipamente contrafăcute lotului olimpic. Tolo.ro: Firma a fost fondată de oficiali ai Comitetului Olimpic Român

  1. ??????

    Nepotisme ceva ? Sau grup de interese ? Cam tot aia ?
    Cum ajunge un individ intr-o functie, cum se uita sa mai aranjeze si cateva cunostiinte, fosti partenerei sau rude ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *