Romania Curată

Eroii din Colectiv, Claudiu Petre şi Adrian Rugină, decorați de președinte. Iohannis: „Timpul lor nu s-a încheiat pentru că eroii nu pier niciodată!”

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, ”în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul Colectiv din Bucureşti”. Cei doi reușiseră să iasă inițial din club, dar și-au pierdut viața după ce s-au întors în încercarea de a-i salva pe alții.

„Pentru dârzenia și dăruirea lor, am decis să-i decorez post-mortem pe salvatorii Adrian Rugină și Claudiu Petre. În clipele grele, de profundă suferință, ei au dat dovadă de un curaj extrem. Cu prețul propriei vieți, au salvat alți oameni din tragedia de vineri seară. A pune mai presus de sine dragostea de semeni este semnul unei virtuți supreme, despre care învățăm cu toții. Ei au dovedit însă că a-ți iubi aproapele ca pe tine însuți nu este o doar o vorbă. Timpul lor nu s-a încheiat pentru că eroii nu pier niciodată! Dumnezeu să-i odihnească!”, a spus președintele. 

Decretele de decorare au fost semnate luni de şeful statului.

Gestul președintelui vine după ce o petiție online care a adunat peste 13.000 de semnături a solicitat acest lucru (detalii aici: INIȚIATIVĂ: Mii de semnături pe o petiție prin care se cere ca tinerii care și-au pierdut viața în Colectiv încercând să-i salveze pe alții să fie declarați Eroi Naționali)

Adrian Rugină

Adrian Rugină

Adrian Rugină (38 de ani) era pasionat de muzică rock şi, în general, de viaţă. El era toboşarul trupei Bucium, foarte cunoscut şi îndrăgit de pasionaţii folk metal din industria noastră muzicală. În trecut, a fost şi membru al trupei Teuton, iar multă lume îl ştie de la evenimentele pe care le organiza. Adrian reuşise să iasă din club fără să fie atins de flăcări, dar a decis să se întoarcă, să-i ajute pe cei rămaşi în urmă. Din păcate, n-a mai reuşit să iasă a doua oară.

Claudiu Petre

Claudiu Petre

Fotograful Claudiu Petre (36 de ani) era un tânăr blogger pasionat de rock. El reuşise să iasă din club atunci când a izbucnit focul, dar s-a întors după prietena lui, Flavia. Iar Flavia trăieşte acum, este în spital, şi se recuperează. Mai mulți martori oculari ai tragediei povestesc că tânărul s-a comportat că un erou intrând de două ori în club pentru a-şi salva prietenii. Dar după aceea, nimeni nu l-a mai văzut.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *