Romania Curată

Ce a pățit Camelia Roiu, medicul care a filmat viermii de la Spitalul de Arși: ”Am fost convocată în două comisii de disciplină”

Camelia Roiu, medicul care a filmat viermii de pe ceafa pacientului de la Spitalul de Arși și a făcut dezvăluiri despre mizeria și prostul management din această unitate medicală, a scris pe Facebook un mesaj adresat ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. În acest mesaj, Camelia Roiu spune că după a făcut publice respectivele imagini a fost convocată în două comisii de disciplină ”compuse din medici inculpați penal care, culmea, aveau în responsabilitate și unitatea de transfuzii și tot ce ține de îngrijirea arșilor (inclusiv viermii)”.

”Poate vă imaginați și cum mă simt când sunt împiedicată să-mi fac meseria, când mi se taie în foaia de terapie indicațiile de analize și monitorizările orare și când vine un șef iresponsabil să-mi ia aparatele performante din sala de operație, pe motiv că le degradez dacă le deplasez 10 metri, aparatele fiind mobile din fabricație.

Poate vă imaginați si cum e să-ți zică acelasi șef,,Sugi…. ” și să faci referate la care să nu primești nici un răspuns; să-ți zică soțul asistentei șefe ”Taci, că te pocnesc”, iar comisia de disciplină, din care face parte același șef, să-l sancționeze exemplar cu ”mustrare verbală”.

Poate vă imaginați cum e ca, inclusiv chirurgii cu care colaborez să fie somați să nu mai lucreze cu mine”, scrie Camelia Roiu pe Facebook.

”Ați lăsat aceiași oameni care, de ani de zile, au distrus spitalul”

Un alt lucru pe care-l reproșează ministrului Sănătății este acela că schimbarea fostului șef al spitalului, Mihai Marinescu nu a fost făcută în mod transparent. ”L-ați demis? Sper că nu l-ați ascuns pe undeva. Tot citesc prin ziare de prejudicii aduse statului, conform raportului Curții de Conturi.

Mai știu că, după plecarea lui, căutați un interimar integru, de încredere și care să poată face curat în spital. Ați lăsat aceiași oameni care, de ani de zile, au distrus spitalul. E ca și când, după revoluție, l-am fi lăsat tot pe Ceaușescu la putere. La Putere. Toți abuzează de ea. Discreționar. Protecția pe care le-o oferiți am mai văzut-o în frățiile politice sau de altă natură. Sper din tot sufletul să nu fie așa.

În ceea ce privește renovarea secției ATI, e o cosmetizare inutilă și ineficientă. Probabil ca dna dr. Copaciu v-a arătat buletinul cu Piocianicul rezistent la toate antibioticele (inclusiv Colistin) – nu știu în câte țări îl mai găsiți – piocianic recoltat de mine în luna martie, de pe suprafețe. Probabil că dna dr. Copaciu v-a ținut la curent cu ce-i transmiteam că se întâmplă în spital, legat de infecții.

Având în vedere toate aceste lucruri luați în calcul un spital modular cu 60 de paturi. După mine este singura soluție sigură pentru pacienți. Gândiți-vă că suntem înconjurați de războaie și nu avem un centru de arși. Gândiți- vă că oricând se poate întâmpla un nou Colectiv și dacă atunci s-au găsit bani pentru transferul lor în străinătate sunt sigură că se vor găsi și pentru un asemenea spital”, mai spune Camelia Roiu.

”E păcat că nu ne-ați protejat pe toți cei care am spus adevărul”

Medicul îi mai spune ministrului că ”e păcat că nu ne-ați protejat, pe toți cei care am spus adevărul despre sistem. Suntem atât de puțini și atât de singuri. Eu m-am simțit sacrificată, exact ca în fața unui pluton de execuție. Am trăit o săptămână în iad. M-am întrebat dacă o să mai fiu sau nu, dacă o să mai fac medicină sau nu, dacă o să mai rămân în țară sau nu… Încă mă mai întreb…(…)

Domnule ministru, ați avut o șansă istorică pe care tocmai ați ratat-o! Sau poate că încă nu…”, încheie postarea de pe Facebook doctorița de la Spitalul de Arși.

Camelia Roiu a intrat în atenția publică după ce dezvăluit situația de la Spitalul de Arși din Capitală. Imaginile filmate cu pacientul, decedat ulterior, pe ale cărui răni se plimbau viermii au determinat declanșarea unei anchete penale. Mai mult, Ministerul Sănătății a decis închiderea Secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși.

Imaginile filmate de Camelia Roiu au fost prezentate în premieră de site-ul Tolo.ro.

***

Citește și:

EU SUNT CAMELIA! Trei motive să apărăm medicul de la Spitalul de Arși de contraatacul viermălăilor din sistem


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

39 thoughts on “Ce a pățit Camelia Roiu, medicul care a filmat viermii de la Spitalul de Arși: ”Am fost convocată în două comisii de disciplină”

 1. Tempor

  Să nu fie descurajată sau abătută, căci nu a ucis pe nimeni, ci numai a arătat fața unor mentalități meschine dar și avide (cu referire la: timpul trece leafa merge noi ne facem că „muncim” cu drag).
  A arătat ceva din interiorul unui sistem de care unii din exterior s-au izbit, unii pierzându-și viața cu toate că ar mai putut avea de ea.

  Reply
 2. adam

  Asta e noul ministru al sanatatii?!
  Daca cineva are impresia ca ne prosteste cu marionete in aceeasi piesa mafiot-securist-corporatista se insala amarnic!

  Reply
 3. nik

  Este o romanca adevarata careia ii pasa de oamenii de langa ea. Restul sunt jigodii penale care s-au vandut diavolului pe cativa lei ca sa acopere un sistem al sanatatii aflat in coma profunda. Oameni ca ea trebuie sa iasa in fata si poate astfel sa schimbam acest sistem cancerigen din sanatate .Foarte bine ceea ce a facut. Si ca ea ar trebui sa faca toti oamenii care mai au suflet fata de semenii lor.

  Reply
 4. Un cetatean

  La ce va asteptati doamna Roiu?asteptati o medalie de la ministru?Asta e crudul si ocrotitul adevar din tara noastra!Va felicit pentru curaj,dar in acelasi timp va doresc o putere inimaginabila sa treceri peste toate piedicile ce vi se vor pune,caci veti avea de tras!Sper din suflet sa reusiti !!Poate se vor gasi mai multi ca dvs si poate vor fi luati in considerare,caci de nu….vom muri „mancati” de sistem

  Reply
 5. Moniquenoir

  Toti profita de lasitatea noastra. Vedem cum se deruleaza, langa noi, un film obscur, abject, de cea mai joasa speta omeneasca, si noi nu miscam un deget. Stam si citim FB si comentam. Atata timp cat nu se iese in strada, punctual, nu generic… nu se va schimba nimic. Ne-au invrajbit si izolat pe fiecare in parte, incat suntem multi, dar slabi. Ne strigam suferintele, neputintele, dar ei stiu ca suntem fara putere si curaj. Ne-au indus frica, ca daca ne ridicam sa spunem ce nu e corect sau sa ne cerem drepturile, vom avea de suferit noi si cei dragi. Si chiar au ajuns sa reuseasca. Cu fiecare zi care trece 8n care noi tacem si induram, ei devin mai tari si mai greu de inlaturat. Caracatita relatiilor a crescut prea mare si ne este frica sa ne ridicam, ca sa nu fim sufocati de tentaculele ei. Ma uit in lume si vad ca ne indreptam spre anarhie…oare cineva va mai putea schimba ceva? Macar pentru copiii nostri! Cred ca doar Dumnezeu ne poate da izbanda, daca ii cerem ajutorul!!!

  Reply
 6. AlinaP

  Daca toti medicii care practica medicina ar fi fost ca doamna Roiu, astazi, sistemul din sanatate, n-ar fi fost in asemnea situatie dezastruoasa. Nu mai spun cati pacienti ar fi fost salvati asa cum e normal sa se intample. Doamna Roiu ar trebui sa se bucure de protectia legala de whistlerblower iar cei care o ataca pe nedrept ar trebui pedepsiti. Datorita ei si celor putini ca ea mai avem o sansa sa intelegem ce inseamna normalitate si poate sa o implementam. Ministrul sanatatii ar trebui sa suporte oameni ca ea, sa se bazeze pe ei.

  Reply
 7. Adevarul din spitale

  Doamna Roiu are nevoie de susținerea noastră pentru ca rețeaua mafiota se protejează și încearcă diversiuni pentru discreditarea celui care are curajul sa spună adevărul. Nu tratați cazul ca pe un fapt divers, este șansă noastră sa curățăm sistemul de infractori și impostori cu titluri și grade obținute fraudulos,cinici exponenți ai corupției care ucide viitorul tarii și compromite statul de drept.Dacă nu o sprijinim pe doamna Roiu o vor strivi cu sancțiuni și distrugerea imaginii publice.Pacienții,medicii corecți sa reacționeze, sa dovedească integritate și lipsa de obedienta fata de corupți pentru ca adevărul sa se afle și sistemul sa se însănătoșească. Situația este aceeași și în universități?,când se voe sparge feudelete autonome în corupție si frauda?

  Reply
 8. Laura

  Va felicit d-na Roiu.Un gest uman si plin de compasiune.Fie ca ceea ce va călăuzit sa faceți acest gest, sa va insufle liniștea si curajul pentru mai departe.

  Reply
 9. Dr. Dan Peretianu

  In materie de Comisii de Disciplina, fiecare angajat are dreptul de a fi aparat de un lider de sindicat, din sindicatul din care face parte. In cazul doctoritei Roiu, imi amintesc ca, pe vremuri, exista o grupa sindicala de medici la Spitalul de Arsi, condusa in acei ani ’90 de dr. Gabriel Hodarnescu. Ulterior, in anii ‘2000, la Spitalul de Arsi a ajuns director un fost lider din Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor, dr. Sorin Stegarescu. Daca dna doctor Roiu face apel la Sindicatul Medicilor din Bucuresti – Esculap, parte a CFSMR, putem sa o ajutam in aceasta privita.

  Reply
 10. Jan

  Felicitări D-na doctor ,speram sa fie câți mai multi medici ca d-voastra,daca nu se face nimic in sănătate o sa fie foarte greu.Felicitări pentru curajul de care dați dovada..așa ar trebui sa fie toți medici si asistenții di tara asta si speram ca toată” nomenclatura veche ” sa plece acasă,sa fie schimbați di rădăcini acești indivizi.

  Reply
 11. alinaMP

  Spitale noi, dupa cum spuneam saptamana trecuta, de la zero in ce priveste sectiile de arsi, noi nascutii, etc, nu, de acum inainte schedula la spitale si nu la catedrale
  ca nu moare piocianicul rezistent la antibiotice cu dezinfectant, trebuie arsa sectia asta, chestia nu e despre coruptie, e despre lipsa investititilor adecvate si complezenta celor care s-au impqcat cu aceasta situatie
  o bila neagra si presei ideologice care crede ca poti face austeritate pe seama bacteriilor…doctorii au nevoie de ajutor- si de bani

  Reply
 12. Dovlecel

  Sistemul ticăloșit se apără cu dinții. D-na sau d-l @Tempor zice să nu fie abătută sau descurajată fiindcă n-a ucis pe nimeni. Nu uciderea cuiva este în ochii celor din sistem cea mai mare crimă ci tocmai ceea ce a avut curajul și tăria să facă Doamna Dr. Camelia Roiu așa că îi împărtășesc îngrijorarea. Ar fi o naivitate să se creadă că ministrul ar mișca vreun deget în apărarea Doamnei Doctor sau oricui altcuiva care ar avea același curaj. Sistemul are toate mijloacele la dispoziție s-o aducă la tăcere și s-o elimine. Singura speranță ar fi cei mulți de care își bate joc sistemul. Dar se pare că s-a ei s-au cam dezarmat și consideră că este mai bine să înghită batjocura.

  Reply
 13. Ana

  Foarte bine a-ti facut doamna doctor nu va lasati va sustinem inclusiv din strainatate…Maine poimaine ne intoarcem in tara cu copii nostrii si fereasca Dumnezeu sa pateasca vreunul din noi ceva si sa ajungem in sectia aceea ca a-s merge pana in panzele albe ,doar sa fie bagati la puscarie toti inconstientii si ratatii aceea care se numesc oameni cu functii…RUSINEEEE….eliberati posturile si lasati tineretul sa isi faca datoria daca nu mai sunteti in stare…ca suntem cu facultati si muncim in afara pentru ca ocupati voi posturile bune!!!Pe deasupra NU faceti nimik decat încasați!!!Pana nu va fii o noua REVOLUTIE in care lumea s iasa intr-adevar in strada sa isi ceara drepturile toti cei de pe la putere se bucura de nepasarea selor ce nu au curaj…Asa ca Treziti-va ROMANI din somnul cel de moarte!!!

  Reply
 14. NU CONTEAZA

  Sistemul sanitar este infect tocmai prin prisma microbilor aflati in diverse functii . Am lucrat in spital si daca v-as spune ca tocmai un medic anestezist aducea parintii copiilor in sala de operatii ,chipurile sa -i incurajeze faptul ca sunt insotiti pana la sala ,acestia fiind cu incaltari de afara ,ce ati zice ?! Sunt o nebuna care se razbuna pe ceva anume . Si eu v-as raspunde ca da ,poate ma razbun pe faptul ca medicul statea in sala pret de 2 min dupa care ,sarcinile sale erau preluate de asistente si el mergea in alte sali ,cu alti parinti ,alte anestezii ,iar noi la final de zi eram tratate precum niste carpe folosite. Oare sunt nebuna ca nu am mai putut suporta teroarea unei complexate si am renuntat la acest sistem ? Tot eu va raspund ca nu ,fiindca acest medic este protejat de multi altii din sistem (colaboratori in munca si spagi) si daca as fi ramas ,peste cativa ani as fi ajuns la nebuni. Multumesc lui Dumnezeu pentru sansa si inspiratia de a renunta!

  Reply
 15. Lucia-vacaru

  Trebuie susținută iar cei car pandesc numai banii din mila pacienților, sa se retraga din sectorul sanitar,este loc si pt. Ei la cules căpșuni direcția SPANIA

  Reply
 16. liviu

  Doamna doctor trebuie sustinuta ,deoarece daca domnia sa pierde batalia cu sistemul, extrapolat la noi cetatenii, atunci am pierdut si noi sansa la sanatate si la un sistem de sanatate „curat”. Doamna Roiu reprezinta vocea si dorinta noastra SA NU NE PUNEM SINGURI CALUSUL IN GURA!

  Reply
 17. adrian capraru

  putem ajuta prin condamnarea coruptilor din toate functiile publice dar cum majoritatea dintre voi nu aveti un nume ci doar un nik name, nu vad la ce ar folosi atatea vorbe inutile fara o sustinere reala a celor care denunta coruptii. ma numesc Adrian Capraru si nu mi-e teama sa spun in gura mare ca miroase a coruptie, atunci cand intru intr-o institutie publica.

  Reply
 18. elena

  Toata stima si consideratia dna doctor ,,,poate mai sunt profesionisti ca dvs care au jurat ptr a practica aceasta meserie care este un dar de la dumnezeu

  Reply
 19. Adelina SUCIU

  Toata stima si consideratia! Felicitari si …. NU VA LASATI INTIMIDATA ! Numai oamenii bine pregatiti profesional pot face ceea ce ati facut d-voastra! Sefii dv care vor sa va reduca la tacere sunt doar „politruci”!
  Va sustin si va admir!

  Reply
 20. mihaela

  La orice ora va sustin si sint alaturi de dumneavoastra,cred ca toata tara.daca aveti nevoie de noi dati-ne un semn.

  Reply
 21. olga

  Felicitari pentru curaj si coloana vertebrala,stima pentru personalitatea dvs.speram ca solidaritatea umana sa se trezeasca la realitate.Sunteti puternica si adevarul este cel mai bun sustinator.Respect si sa incercam sa corectam raul care ne afecteaza viata.

  Reply
 22. lupu camelua

  Nu numai sectia trebuie inchisa, ci si intreg personalul cu asemenea mentalitate si gandire josnica! Iar aceasta doctora ar trebui sa plece unde e apreciata. Sunt atatea locuri pe lume unde e nevoie de dansa.

  Reply
 23. Moisi Petruta

  Va felicit, Doamna Roiu
  Cazurile recente cu viermii din rani mi-a amintit o experienta traita cand aveam vreo 13 ani si eram operata la Spitalul Municipal din Galati, era prin 1959-1960. Am vazut un pacient cu viermii pe rana de la gat, imagine care mi-a ramas intiparita pe retina si reactualizata de stirile recente. Boala grea in sistemul nostrum de sanatate! Nu numai ca rezista ‘viermii’ decenii intregi dar fac pui.

  Reply
 24. Name

  „Peștele de ca cap se-mpute”… nu se face nimic pentru eradicarea unor astfel de situații pentru ca sunt puși la vârf , de multe ori, oameni manipulabili al căror sistem de valori e pe departe unul benefic societății și locului in care li se conferă puterea de a decide. un management corespunzător, o minima grija pentru situația unui pacient ar fi schimbat multe lucruri, ii-a interesat mai mult ca s-a „afectat ” imaginea unui sistem bolnav decât faptul ca era posibil ca niște oameni ca ei sunt mâncați de viermi, nu s-au gândit o clipa ca viața se poate schimba intr-osecunda și oricând acei pacienți pot fi chiar ei
  Iar un om care dorește sa schimbe ceva in bine e pus la colț, doar cum și-a permis …, cum a avut curaj …
  Dar ce ne mai mira in societatea de azi …. dacă la Institutul de Medicina Legală se schimbau probele ADN după bunul plac al unor asistente și s-a încercat mușamalizarea cazului , inculpatul participant, prezenta public „victima” al unui sistem care l-a protejat , dosarul ajungând in instanța la 5 ani și ceva de la întreaga mizerie, încercându-se-se atât legitimarea mitomaniei, comportamentului nedemn al respectivului individ cât si trecerea sub preș și împiedicarea dovedirii a ceea ce se întâmplă într-un alt segment al sistemului medical, de data asta unul de prestigiu și cu prea multe interese in sfera justiției …
  http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000339960&id_inst=2

  Reply
 25. Daniel Mois

  Daca are demnitate, PLEACA de acolo, si isi deschide un cabinet privat, sau se angajeaza intr-o structura privata. Ma intreb de ce se agata de un post in care e INCONJURATA DE INFRACTORI? Are stima de sine redusa, sau spirit de sacrificiu?
  Romania e pe mana psihopatilor, si nu va face ea ordine… Nici macar presa nu o sustine. Se lupta cu morile de vant. Sunt oare necesare crizele gen colectiv, ca sa descoperim rahatul in care suntem scufundati pana la barbie?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *