Romania Curată

Bucureștenii din Floreasca ies sâmbătă în stradă împotriva haosului urbanistic din cartier

Grupul de Inițiativă Civică Floreasca organizează sâmbătă, 2 aprilie, între orele 11 și 13, un marș de protest care vrea să atragă atenția asupra dezvoltării urbane haotice din cartierul bucureștean Floreasca, din sectorul 2 al Capitalei (sectorul condus de primarul arestat Neculai Onțanu), se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a asociației. Iată integral comunicatul:

”Grupul de Inițiativă Civică Floreasca organizează, în data de 2 aprilie 2016, un marș de protest ce are ca scop sensibilizarea autorităților publice cu privire la dezvoltarea urbană haotică din cartierul bucureștean Floreasca.

Printre motivele principale ale acestei acțiuni de protest, organizatorii și participanții la marș menționează:
– Salvarea identității cartierului Floreasca.
– Stoparea dezvoltării urbane necontrolate din ultimii ani.
– Absența unei consultări publice reale legate de construcțiile preconizate sau deja ridicate în perimetrul cartierului.
– Consecințele nefaste pentru cartier în particular, precum și pentru orașul București în general

Parcul Verdi a fost retrocedat. Din cele 16 hectare inițiale, mai sunt verzi doar 5,6, și acelea retrocedate.

Odată cu realizarea construcțiilor propuse în Calea Floreasca, nr.159-165 (4 blocuri turn de 105 m și 75 m în imediata vecinătate a Halelor Ford – monument istoric de clasa A), precum și a altor blocuri în Parcul Verdi și în zona Lacului Floreasca, traficul (cu o medie de 1.500 mașini pe zi la ora actuală), va crește în continuare. La fel și impactul negativ asupra mediului, asupra infrasctructurii deja insuficiente și, în final, a calității vieții locuitorilor, actuali proprietari, dar și chiriași, din cartierul Floreasca și zonele învecinate.

Vă așteptăm, cu mic cu mare, prieteni vechi și noi! Ne vom recunoaște usor, fiindcă vom purta ceva verde.”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Bucureștenii din Floreasca ies sâmbătă în stradă împotriva haosului urbanistic din cartier

 1. Vocea Negustorului

  Ar trebui sa organizati acest protest impreuna cu Grupul de la Aleea Lunguletu, Grupul de la Parcul Circului, locatarii de la Parcul Tei, Blocul ALMO pentru Parcul Pasarari si Parcul Obor. Grupul de la Gradina Icoanei, locatarii de la Electroaparataj privind cei 15.000 mp spatiu verde ocupat de Mall, locatarii de langa Parcul Plumbuita. Asta pentru ca DNA nu se implica si recuperarea acestora, desi a fost informata din timp.

  Reply
 2. Dumitru

  Grupul de Inițiativă Civică „SALVATI PARCUL TINERETULUI” a aratat în multiple mesaje postate pe pagina de Facebook a asociației faptul ca incepand cu data de 7 martie 2016, membrii sai au protestat fata de insensibilitatea autorităților publice cu privire la dezvoltarea urbană haotică din Parcul Lumea Copiilor din cartierul bucureștean Tineretului-Calea Vacaresti.
  Printre motivele principale ale acestor acțiuni de protest civic si adresare catre PMB si primaria sector 4, riveranii menționează:
  – Edificarea, fara niciun document urbanistic si Hotarare de Consiliu Local speciala la baza, a unui Memorial „#COLECTIV” in perimetrul Parcului Lumea Copiilor, care a constat in micsorarea spatiului verde din acea zona, inlocuirea a 12 banci din lemn cu schelet metalic cu 25 banchete din beton, placate cu piatra de rau, flancate de 50 de cutii (cuburi) din ciment pentru aranjamente florale si plantarea a 64 ciresi japonezi
  – Lipsa de transparenta decizionala si absența unei consultări publice reale , mai ales a riveranilor, legate de proiecte si de aceasta constructie in toata regula;
  – Amplasarea unui loc de comemorare in imediata apropiere a zonei denumite si folosite ca „picnic”, cu foc si fum de la cele 84 de gratare cu cos, muzica de petrecere etc.
  – Risipa banului public (321.045 RON – prin incredintare/cumparare directa!) pe un proiect de gust indoielnic si cu amplasare negandita potrivit destinatiei;
  – Consecințele nefaste pentru cartier în particular, precum și pentru imaginea administrarii Bucureștiului în general
  La data de 16 martie a.c. (inca nu incepusera lucrarile efective) a fost trimisa primarilor interimari Razvan Sava si Daniel Baluta, cererea administrativa prealabila a doua asociatii riverane, de revocare a hotararii privind edificarea in acest loc a „Memorialului #COLECTIV” si prevenirea diminuarii suprafetelor spatiilor verzi, cu respectarea OUG 114/2007.
  In pofida celor solicitate, nu s-au primit raspunsuri, ci s-au diminuat pana la aceasta data cu cel putin 100 m.p. suprafetele spatiilor verzi existente in acea locatie, gazon si arbusti inlocuiti cu elemente din beton.
  Oare cine ne mai apara de abuzuri ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *