Romania Curată

Băcăuanii, chemați astăzi în stradă să ceară demisia primarului Romeo Stavarache, condamnat pentru fapte de corupție

Băcăuanii sunt chemați în stradă astăzi pentru a cere demisia primarului Romeo Stavarache, proaspăt condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție. Apelul este făcut de grupurile de inițiativă „Bacăul Civic” și „Băcăuanii vor piste pentru biciclete”, al căror comunicat îl redăm integral:

Miercuri, 21 octombrie 2015, grupurile de inițiativă „Bacăul Civic” și „Băcăuanii vor piste pentru biciclete” invită băcăuanii să ceară demisia primarului Romeo Stavarache, condamnat marți la 3 ani de închisoare cu suspendare, în cadrul unui protest care va avea loc începând cu ora 19:00, pe trotuarul de lângă fosta clădire a Bibliotecii Județene, situată vizavi de Hotel Decebal, imobil ce găzduiește noul birou al edilului.

În condițiile în care mii de tineri pleacă anual din Bacău și alți mii rămași nu își permit o locuință proprie, Romeo Stavarache a aprobat în iunie 2008, în ajunul alegerilor locale din 2008, repartizarea unei locuințe din fondul locativ de stat unui subaltern din Primăria Bacău, Gheorghe Muntianu, care la data producerii faptei era şef al Serviciului administrare fond locativ şi îndrumare asociaţii de proprietari din cadrul instituției.

Câteva luni mai târziu, același Romeo Stavarache a aprobat încheierea contractului de vânzare-cumpărare pentru locuinţa anterior menţionată la un preț derizoriu, ca urmare a solicitării formulate de inculpatul Muntianu Gheorghe în cadrul audienţelor, deşi cererea acestuia nu fusese verificată de compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bacău, iar la cerere nu au fost anexate înscrisurile care dovedeau calitatea de chiriaş şi îndeplinirea obligaţiilor rezultate din această calitate.

Considerăm că un condamnat penal nu ne reprezintă și că nu mai putem lăsa orașul în care trăim pe mâinile unui hoț dovedit, tocmai de aceea miercuri ieșim din casă pentru a cere demisia de „onoare” a lui Romeo Stavarache. Ar fi un gest absolut normal într-un oraș european! – Cristian Ghingheș, inițiator

Persoană de contact: Cristian Ghingheș
0743.663.101 | cristian.ghinghes@gmail.com

Dosarul apartamentelor alocate ilegal

Romeo Stavarache, a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru acuzaţia de tentativă de abuz în serviciu într-un dosar privind alocarea ilegală de apartamente.

În același caz, judecătorii i-au mai condamnat, tot la trei ani de închisoare cu suspendare, pe Gheorghe Muntianu, fost şef al Serviciului administrare fond locativ şi îndrumare asociaţii de proprietari din cadrul Primăriei Bacău, acuzat de tentativă la abuz în serviciu, uz de fals şi conflict de interese, şi la doi ani de închisoare cu suspendare pe Gavril Pircu, director executiv al Direcţiei patrimoniu din cadrul primăriei, învinuit de tentativă la abuz în serviciu.

Condamnații, dar şi anchetatorii pot face apel în termen de zece zile.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *