Romania Curată

AVEM ALTERNATIVĂ LA CLASA POLITICĂ (III)

Pe cine urâm știm cu toții. Dar cine face România curată e mult mai puțin cunoscut, într-o țară în care doar șmecherii se bagă în față. De asta am luat decizia în această săptămână să vă arătăm oamenii României curate, o mică selecție din ei, oameni care trebuie cunoscuți și urmați, în jurul cărora oamenii trebuie să se adune. România curată e în piețele unde lumea demonstrează, România curată e în diaspora, România curată e în toată țara, apărând copii, monumente, păduri și parcuri, cautând adevărul despre trecut prin arhivele comunismului și pregătind o nouă generație de administratori capabili și onești în universități din România și din străinătate.

Voi știți oameni care fac România curată? Oameni ca aceștia? I-ați întâlnit la proteste zilele astea? I-ați văzut la lucru la voi în comunitate? Atunci trimiteți-ne o poză, un link și câteva rânduri despre ei.

Aceasta este a treia parte, iar Romania Curata va continua zilele următoare să prezinte oameni ce ar putea face schimbarea. Prima parte o puteți vedea AICI, iar a doua AICI.

Raul Muresan este doctor în Neuroștiințe. A absolvit Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Este director al Laboratorului Neuroștiințific din Cluj-Napoca, membru al Institului de cercetare și Științele Tehnologiei și cercetător la Institutul Max Planck de cercetare a creierului din Frankfurt.Raul Mureșan

Luca Ciubotaru este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar în prezent urmează cursurile Institutului Diplomatic Român.luca ciubotaru

Luca coordonează acțiuni de informare juridică și civică în rândul tinerilor, fiind Director Programe și Activități în cadrul Consiliului Tineretului din România.

Bogdan Grosereanu lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație.Bogdan-Grosereanu11 A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.

 

 

 

 

 

Oana Moraru este specialistă în Educație. Absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității București, Oana este consultant educațional și fondatoarea școlii private Helikon. Începând cu anul 2000, a sprijinit zeci de școli și grădinițe în procesul de autorizare și acreditare.oana-moraru

Cosmin Bârzan este voluntar de 20 ani și omul care se ocupa cu ajutorarea migranților care aleg România pentru o viață mai bună. Lucrează la Centrul pentru Resurse Civice. S-a remarcat și în timpul protestelor împotriva proiectului de la Roșia Montana, fiind o voce puternică împotriva exploatării prin cianurare.cosmin-barzan-480x300

Cristian Ghingheș este președintele de onoare al Consiliului Județean al Elevilor Bacău. Este student la Universitatea “Nicolae Titulescu” din București, Administrație publică. Cristian este blogger și activist din Bacău.cristian ghinghes foto sala sedinte consiliul local

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “AVEM ALTERNATIVĂ LA CLASA POLITICĂ (III)

 1. Mihai

  Mi se pare mie sau toti cei niminalizati sunt sub 30 de ani, poate 35?
  Sa nu se gaseasca oare si altii de urmat, nume necompromise de romani cu varste mai inaintate?
  Daca e asa, ar trebui toti tinerii sa paraseasca tara asta caci virusul coruptiei si incompetentei ii va molipsi in scurt timp.

  Reply
 2. Laura

  Imi doresc sa fiu Ministrul culturii ,sau al Invatamantului,pentru a le reforma din temelii.
  Curatenie in ministere,sa plece miile de angajati care plimba hartii si salarii,sa ramana oameni necesari, competenti ,cu sarcini precise.Aroganta administratiei,pe langa 600 de parlamentari,ne sufoca.Si multe altele.

  Reply
 3. nan

  Alternativa la Sistemul Acual exista:Meritocratia.Sistemul trebuie scimbat nu carpaciala cu cativa tineri de valoare .Sistemul Meritocrat este apolitic si este loc sub soare pentru toti tinerii de valoare pentru a conduce aceasta tara.Constitutia Meritocrata prevede clar pentru orice post in stat EXAMEN .Si nu excudeti oameniide bine mai in etate care daca se aliau cu leprele ce ne-au tradat era la noi ca in Siria.Pana nu se face curatenie in mass media ca in Islanda sa stim Adevarul suntem manipulati in draga voie dupa placul Noii Ordini Mondiale care vrem nu vrem conduce lumea .Daca nu schimbam Sistemul ne invartim in cerc.

  Reply
 4. Bauer Romi

  Daca sunt competenti, mai urmeaza sa vrea sa se implice activ in viata sociala si sa alcatuim urgent un partid pentru alternativa la clasa politaca actuala !

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *