Romania Curată

AȘA SE FACE! Cine și cât a donat online pentru Nicușor Dan. Cum au fost folosiți banii. Primul candidat care face publice sumele primite pentru campania electorală și utilizarea acestora

Nicușor Dan și Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) au reușit să strângă din donații, în perioada de pre-campanie electorală (până pe 5 mai inclusiv), suma de 782.296 lei (aproximativ 174.000 de euro), se arată într-o informare de pe site-ul candidatului. 706.500 lei au fost obținuți prin contract notarial, în timp ce platforma online a adus 75.796 lei. Donațiile online au variat între 10 și 10.000 de lei, lista tuturor donatorilor putând fi consultată pe site. Între timp (după 5 mai și până la redactarea prezentului articol), donațiile online au ajuns la suma de 118.320 de lei, targetul fiind de 450.000 de lei.

De asemenea, echipa de campanie a lui Nicușor Dan a făcut public și modul în care au fost utilizați acești bani, până pe 5 mai fiind cheltuiți 128.805 euro, conform tabelului de mai jos:

cheltuieli nicusor dan

Echipa de campanie prezintă și cheltuială detaliată cu corturile: ”am avut 44 corturi la 200 euro bucata (structura metalică), total 8.800 euro. Am printat ȋn două rȃnduri fețe frontlit pentru corturi, ȋn valoare de aproximativ 3.800 euro fiecare tranșă. De asemenea, am plătit pentru mese cort 2.245 lei, pliante 10.344 lei și tricouri 3.829 lei”.

***

Pe site-ul www.nicusordan.ro poți afla mai multe amănunte despre câți bani mai dorește echipa de campanie a lui Nicușor Dan să strângă și cum vrea să-i folosească.

***

UPDATE: Candidatul independent la Primăria Iașului Andrei Postolache a făcut, la rândul lui, publice sumele obținute din donații și modul în care a folosit banii până acum – detalii (și donații) aici.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “AȘA SE FACE! Cine și cât a donat online pentru Nicușor Dan. Cum au fost folosiți banii. Primul candidat care face publice sumele primite pentru campania electorală și utilizarea acestora

  1. Vinci

    Felicitari celor care au dat. Si unii dintre noi, care nu avem ce da, vrem insa sa castige dl. Dan. Dar nu avem de unde, asta e tot.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *