Romania Curată

Așa arată acum site-ul ”închirat” de ministrul Energiei cu aproape 800.000 de lei! Tu cât ai plăti pe el? Ce zic arhivele Google despre site

Victor Grigorescu, ministrul Energiei, încearcă să convingă românii că a primit o chirie de aproape 800.000 de lei/an de la un offshore, pentru un site – monitoreu.com – practic inexistent. Tranzacția cu compania offshore a fost realizată în perioada în care a deţinut funcţiile de consilier al fostului ministru al Energiei şi cea de membru în Consiliul de Administraţie al Electrica.

„Aş dori să fac scurte precizări legate de speculațiile apărute la adresa declarației mele de avere. Am trecut încă de la început în declarațiile mele personale de avere o tranzacție începută la data de 01.04.2014 și finalizată la data de 31.03.2015. Obiectul tranzacției menționate este o platformă online dedicată analizei pe surse deschise a politicilor comerciale comune a Uniunii Europene, prin care se agregau datele vizând aceste politici, inclusiv date statistice oferite de Eurostat. Domeniul de internet pe care a fost funcțională platforma este monitoreu.com”, a declarat ministrul, într-un comunicat de presă.

Așa arată acum site-ul pe care ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pretinde că l-a închiriat pentru aproape 170.000 de euro!

Așa arată acum site-ul pe care ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pretinde că l-a închiriat pentru aproape 170.000 de euro!

Potrivit acestuia, domeniul respectiv a fost înregistrat în anul 2012 și se află în continuare în proprietatea lui. Grigorescu a adăugat că platforma a fost un model de analiză întâlnit în mediul economic de la Bruxelles, unde astfel de soluții digitale sunt utile pentru a putea identifica trendurile viitoare ale politicilor europene și pentru predicții legate de oportunități de business pentru actorii implicați în acest domeniu.

“Platforma a fost un start-up funcțional și atractiv pentru care am primit mai multe oferte la momentul respectiv. Am acceptat o ofertă de a ceda folosința acestei platforme timp de un an contra sumei de 792.000 lei, impozabili, care se regăsește în declarația mea de avere, cu opțiunea ca la finalul contractului să pot dezvolta un proiect de anvergură. O altă tranzacție nu a mai avut loc”, a spus Victor Grigorescu.

Jurnaliștii și bloggerii români nu s-au mulțumit însă cu aceste explicații și au săpat în continuare. Astfel, au aflat că, potrivit urlrom.com, site-ul se afla pe locul 50.763 in România, cu 14 vizite zilnice (!), având o valoare estimată de 296 lei la nivelul anului 2015. Pe statsinfinity.com se arată că domeniul monitoreu.com a fost înregistrat pe 27 septembrie 2012 de catre Victor Grigorescu.

Conform zoso.ro, ”omul a făcut 170.000€ dintr-un site care azi e mort. Care ieri a fost mort. Care acum un an era mort. Care acum doi ani abia exista. Arhiva internetului consemnează o singură pagină în 2014, ceva care seamănă ca un agregator de știri.”

site-lui-grigorescu-2


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Așa arată acum site-ul ”închirat” de ministrul Energiei cu aproape 800.000 de lei! Tu cât ai plăti pe el? Ce zic arhivele Google despre site

 1. alef

  Tehnocratii „nu e” hoti.
  Toti raii se coalizeaza impotriva tehnocratilor si ei saracii sunt cinstiti foc.
  Tehnocratii hoti sunt de fapt agenti ai PSD-ului.
  6 motive pentru care tehnocratilor rai li se cauta nod in papura.
  Pe cine deranjeaza tehnocratii hoti?
  Ce se ascunde in spatele scandalului cu „tehnocratii hoti”? 6 observatii importande despre cum PSD-ul e de vina.
  Toate pot fi titluri de articole pe aici.

  Reply
 2. Dan

  Pentru numele lui Dumnezeu, de ce nu trimiteți toate acestea la cei cu combaterea spălării banilor?!
  Nu e clar ca „afacerea” acestui fiu de escroc / șpăgar (apropo, pe ta-su nu-l întreabă nimeni de avere) este o metodă clasică de spălat banii?
  Cat de prosti ne cred ăștia, daca ne explică din când în când, cu un aer bonom, ca el a plătit impozit pe banii aia?
  Pai bine mai, dle ministru, orice mafiot sau corupt – șpăgar ti-ar da si 50% din banii obținuți în mod fraudulos ca sa-i albești, nu un mărunțiș de 16%.
  Dar deh, e dificil in ziua de azi cu spălatul banilor…
  Mătușa Tamara a murit, tablouri de doi lei, pe care sa le vinzi apoi cu sute de mii de Eur… a devenit riscant, chiar și treaba cu consultanta în offshore e problematica…
  Dacian Cioloș știa din ce „mediu” provine acest borfaș ordinar, arogant…?
  Ne mai mira ceva, cand odraslele, soțiile, amantele, rudele amantelor marilor politicieni, „afaceriști” (de teapa acestui ministru – si a lui ta-su) au ajuns la Bruxelles, unde închiriază site-uri de doi bani pe sute de mii de euro?!
  Alo!, doamna Daciana Ponta, fosta Sârbu, ne (mai) auzi? Eba, soția lui Crin Antonescu… etc.
  Cu alde(!) Adrian Severin & co, genii cu care ne prezentam (reprezentam) la Bruxelles, nu ma mira ca nu ne baga nimeni în seama…

  Reply
 3. Oleg Juncu

  Nu-i prost ăla care cere, prost îi ăla care îi dă! Dar oare de ce i-a dat? Mă îndoiesc să fie cineva atâta de prost să – le dea așa, pe daiboj! Că atunci statul n-ar fi scăpat ocazia să mai ciupească oarece bănuți și ar fi instituit un impozit pe prostie! Așa, ca la vreo 80-90%.
  O fi căpătat el, așa zisul prost, ceva în schimb. Oare ce? Poate se va găsi cineva să răspundă, că sunt destui ăia pe care îi plătim ca să facă treaba asta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *