Mihai Goțiu

Zeci de mii de persoane și-au anunțat prezența la protestele din ultima zi a campaniei electorale. Vezi locurile unde au loc și mesajele protestatarilor

Campania electorală se încheie cu proteste la care și-au anunțat prezența mii de cetățeni în întreaga țară, la București, Cluj, Timișoara, Sibiu, Brașov, Oradea, Iași, Baia Mare, Constanța, Ploiești, Arad, Galați, Târgoviște și Craiova. Protestele civice au fost declanșate de încălcarea dreptului la vot a românilor din diaspora. Mai jos puteți vedea locurile și ora de la care vor începe protestele, precum și fragmente de pre grupurile de mobilizare de pe Facebook.

BUCUREȘTI, Piața Universității, ora 18.00 – aici

Vă invit pe toți la o plimbare civică de la Universitate la Piața Victoriei și înapoi. Ne vom aștepta prietenii între orele 18-19 apoi pornim la drum. Cine vrea să ni se alăture la puțină mișcare e binevenit.

CLUJ, Piața Unirii, ora 18.00 – aici

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, unul, când mă gândesc la o Românie sub dominaţia completă a PSD, parcă mi se prăbuşeşte inima de disperare. Vineri, în ultima seară când mai e legal (şi moral acceptabil), îi chem pe toţi cei care simt la fel la o poveste amicală în Piaţa Unirii. Apoi, împreună cu câţiva prieteni, vom pleca la o plimbare prin cartiere ca să mai strigăm o dată ce ne doare.

”Plimbarea” de săptămâna trecută, din Cluj/ Foto: Andrei Dăscălescu

drept la vot protest clujCRAIOVA, Piața Mihai Viteazul, ora 18.00 – aici

Haideți să le arătăm că ne pasă de cei de peste graniță, cei care au îndurat ore întregi de frig, ore întregi de umilință. Nu știu câți dintre noi, aflați în țară, am fi stat la asemenea cozi. Ei au făcut-o, au dorit să voteze, dar nu au fost lăsați. Merită RESPECTUL nostru, merită SUSȚINEREA noastră.

ORADEA, Piața Unirii, ora 18.00 – aici

BRAȘOV, Prefectura Brașov, ora 18.00 – aici

Ieșim din nou în stradă pentru a ne cere drepturile. Nu putem permite ca libertatea noastră să fie îngrădită de autorități și reprezentanți ai partidelor politice. Suntem solidari cu diaspora și ne dorim ca fiecare român să își poată exercita dreptul la vot.

SIBIU, Piața Mare, ora 18 – aici

Acest protest nu are vreo legătură cu nici un partid politic din România. Este făcut la inițiativa unui grup de tineri sibieni, care luptă pentru un viitor mai bun și o Românie mai prosperă.

TIMIȘOARA, Piața Operei, ora 18.00 – aici

Vino din nou pentru a sta unit și solidar cu Românii din diaspora și din țară pentru dreptul de a vot într-o țară cu un guvern corupt si fraudulos!

IAȘI, Palatul Culturii, ora 18.00 – aici

Trebuie să fim cu toții solidari cu Românii din Diaspora cărora le-a fost ÎNCĂLCAT dreptul la VOT!
NU PUTEM ACCEPTA ASTA!

BAIA MARE, Platoul București, ora 17,30 – aici

CONSTANȚA, Parc Primărie, ora 16.00 – aici

Indiferent de cine va ieși la putere, vrem să le arătăm acestora că România nu mai doarme și că dacă lucrurile vor continua ca și până acum, vom ieși din nou în stradă! Vrem să le arătăm că ne-am săturat și am prins glas la nivel național! Că poporul român are VOCE!

PLOIEȘTI, Primărie, ora 18.00 – aici

ARAD, Piața Avram Iancu, ora 20.00 – aici

TÂRGU-MUREȘ, Ceasul floral, ora 18.00 – aici

GALAȚI, Vip Parc, ora 18.00 – aici

Vrem să trăim într-o Românie în care statul de drept să fie respectat, în care Justiția să rămână independentă, iar românii din diaspora să nu mai fie batjocoriți. Vrem un stat aflat în slujba cetățenilor săi, care să le asigure românilor din diaspora toate condițiile pentru ca aceștia să voteze civilizat: vot prin corespondență, mai multe secții și timp prelungit de votare.

TÂRGOVIȘTE, Parcul Chindia, ora 15.00 – aici

Eveniment naționalaici și aici

Ieşi la vot pentru mine, pentru tine, pentru copiii tăi. Ieşi la vot pentru a da o lecţie clasei politice care te ignoră. Ieşi la vot pentru cei care au murit în ’89 tocmai ca tu să ai azi libertatea de a alege. Ieşi la vot pentru a arăta că vrei o schimbare, nu doar promisiuni deşarte. Ieşi la vot! Nu alege să nu alegi!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

14 thoughts on “Zeci de mii de persoane și-au anunțat prezența la protestele din ultima zi a campaniei electorale. Vezi locurile unde au loc și mesajele protestatarilor

 1. Ștefan Brăgărea

  Domnule Goțiu
  Deși detest ideea de a-mi anunța public participarea la un protest, voi fi în Piața Universității.
  P.S. Cred că va trebui să mă mut mai aproape! Anul viitor vom avea numeroase motive de protest…

  Reply
 2. Nelu Stiuca

  Numai asa vom putea „provoca” alegeri parlamentare anticipate si creea in acelasi timp reforma sistemului politic ticalosit si anarhist.Trebuie sa avem incredere maxima in FORTA CIVICA chiar daca ea ar putea include si un procent de tradatori din care majoritatea s-au facut cunoscuti. Aceasta manifestare poate fi considerata startul pentru aplicarea MODELULUI SUD COREEAN din anii ’90 de cand NORMALITATEA domina societatea acestei tari.

  Reply
 3. Romeo

  Da, asa va vreau dand informatii corecte si curajoase (unii umbla cu fofarlica). Deci zeci de mii de romani vor iesi astazi in strada pentru a protesta pasnic impotriva unei clase politice profund corupta si total compromisa. Zeci de mii nu 1000-2000 ! ZECI DE MII DE ROMANI guvernantilor de mucava.

  Reply
 4. Răzvan Rădulescu

  Diaspora stă cu sufletul la gură în această zi! Vă susținem total! Deșteptarea României!!! – din Irlanda, Răzvan

  Reply
 5. Ionel

  „Decat sa fiu marlan mai bine pierd alegerile” In plus a cantat imnul corect si a cerut si ziaristilor sa cante cu el. Ca sa nu mai vorbesc ca si-a cerut scuze de la sotia lui dr. Copy Paste. Pe urma nu a comentat nimic la adresa BOR care se implicase masiv in campania lui Pinochio. Desi in primul tur am votat-o pe Monica (fiind suparat pe liberali de cand erau impreuna cu Pinochio in USL) acum m-am hotarat definitiv! Merg sa-l dau jos pe micutul plagiator si marele ortodox Victor Viorel Ponta! Si chiar daca are mecla dura nenea Klaus e bine asa caci in relatiile cu sacalii de presedinti din alte tari mai trebuie sa fii si dur si nu un micut soricel!

  Reply
 6. Alina

  Buna, sunt o studenta bursiera in Germania pt un an. Duminca voi merge 3ore si jumatate cu trenul (doar dus) sa votez in Berlin. Sper sa reusesc in 6 ore, atat voi putea sta pana sa ma intorc acasa tot cu trenul (alte 3 ore jumate). Cei care sunteti acasa, la o scara de bloc de sectia de votare, ce scuza aveti? Trebuie sa votam toti! Din pacate, atat ne-a mai ramas…dreptul de a vota. Sa nu-l irosim si pe acesta! Si inca ceva…mi-e asa de dor de Romania :(

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *