Catiusa Ivanov

”Vreți voturile noastre? Respectați-vă promisiunile!” Protest în București împotriva lui Ponta, Oprescu, Dragnea și Petrache. VEZI GALERIE FOTO!

”Vecinii pot colabora, autoritățile de ce nu pot?”, ”Și în Prelungirea Ghencea trăiesc oameni!”, ”Și noi plătim taxe și impozite, pentru ce?”, ”Vreți voturile noastre? Veniți, vă așteptăm””, Luați niște colivă, încrederea noastră în autorități a murit”, ”Știm ce ați promis vara trecută domnilor Ponta, Oprescu, Șova și Petrache” sunt câteva dintre pancardele cu care au venit la protest cetățenii din Prelungirea Ghencea.

Aceștia sunt nemulțumiți că, deși primarul Oprescu și premierul Victor Ponta le-au promis anul trecut că vor lărgi strada Prelungirea Ghencea la patru benzi și vor realiza un pod peste șoseaua de centură nu s-a mai întâmplat ceva. Autoritățile au promis că vor începe lucrările la sfârșitul anului trecut și le vor finaliza până la sfârșitul lui 2015, dar așa cum se poate vedea la fața locului, nimic nu s-a schimbat. Cetățenii i-au invitat la protestul de duminică dimineață pe premierul Victor Ponta și pe primarul Sorin Oprescu, dar aceștia nu au apărut

Pentru a arăta că și-au pierdut încrederea în autorități, oamenii au purtat banderole negre și au venit cu câte o caserolă de colivă pe care au împărțit-o trecătorilor. La final, s-au plimbat pe marginea drumului unde ar fi trebuit să fie trotuarele, cu biciclete și copii în cărucior.

Cetățenii au tăiat, simbolic, o panglică de hârtie pusă peste un desen care ilustrează cum ar arăta strada Prelungirea Ghencea prelungită la patru benzi. ”Vom vota când vom putea să circulăm. Chiar dacă autăritățile nu sunt prezente aici, suntem siguri că mesajul nostru va ajunge la ei. Facem apel la domnul Oprescu, domnul Ponta, domnul Dragnea și domnul Petrache să găsească bani pentru realizarea drumului din fonduri europene, de la panseluțe, care oricum nu funcționează, și alte asemenea. Noi vom reveni aici, pentru că aici trăim și aici ne creștem copiii”, a spus Delia, unul dintre reprezentanții cetățenilor, când a tăiat panglica de hârtie. ”Autoritățile să nu mizeze că nu vom reveni aici, fiindcă suntem obișnuți să petrecem ore în șir la barieră blocați în trafic”, a spus un alt cetățean nemulțumit.

Protestul a început cu aproximativ 50 de cetățeni, alții adăugându-li-se pe parcurs.

prelungirea ghencea 1 prelungirea ghencea 2 prelungirea ghencea 3 prelungirea ghencea 4 prelungirea ghencea 5 prelungirea ghencea 6 prelungirea ghencea 7 prelungirea ghencea 8 prelungirea ghencea 9

prelungirea ghencea 10Foto: Luca Avădani/ România Curată

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “”Vreți voturile noastre? Respectați-vă promisiunile!” Protest în București împotriva lui Ponta, Oprescu, Dragnea și Petrache. VEZI GALERIE FOTO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *