Claudiu Craciun

Votul privind Legea exploatărilor offshore din Marea Neagră este un episod rușinos pentru partidele românești

Tocmai s-a încheiat un episod rușinos pentru partidele parlamentare românești.

Acesta este votul privind Legea exploatărilor offshore din Marea Neagră. Miza este de ordinul miliardelor de euro. Toate partidele parlamentare au făcut aproape orice în afară de a documenta și explica opțiunile, a promova idei și versiuni alternative de politică.

Prin Senat, legea inițială a trecut 87 de voturi pentru – PSD, ALDE, PNL, PMP și 17 abțineri – USR, UDMR, timp în care nu s-au auzit nici un argument contra, oricât de firav.

Prin Camera Deputaţilor, legea, schimbată semnificativ în ultima clipă de către PSD şi ALDE, trece cu 175 voturi pentru (PSD, ALDE şi UDMR), 30 împotrivă (PNL, USR, PMP) și 30 abțineri (PNL, USR).

PSD a arătat ca două partide separate, PSD Senat şi PSD Camera Deputaţilor. Restul au părut haotice, fără linii directoare şi disciplină de vot.

În această chestiune, majoră, strategică, cum vreți să îi spuneți, nu am avut partide, ci parlamentari şi grupuri de interese. Nu am avut viziuni, strategii și proiecții economico-financiare, ci improvizații, răzgândiri şi tăceri suspecte.

Repet, vorbim de multe miliarde de euro în plus sau în minus în bugetul României.


Toate articolele RC despre gazele din Marea Neagră


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Votul privind Legea exploatărilor offshore din Marea Neagră este un episod rușinos pentru partidele românești

  1. Dumitru

    Data fiind starea politicii romanesti, eu apreciez extrem de pozitiv felul in care PSD, ALDE si UDMR (adica Dragnea si Tariceanu) au inteles sa amelioreze legea. Singura miscare ce a mai indraznit in ultima vreme sa se opuna frontal intereselor straine a fost USR (pe tematica Schweighofer) si asta era inainte sa devina partid si sa faca Ghinea putsch. Insa de atunci au fost cam mucles. Noroc cu Lucian Davidescu si alti jurnalisti adevarati, care au tras semnalul de alarma. Pacat ca nu a mers si cu Rosia Montana, dar putem incerca sa punem presiune…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *