Constantin-Alexandru Manda

Vocea elevilor din Maramureș a fost ascultată: au obținut transport local gratuit în Baia Mare pentru ei și pentru studenți

Începând cu data de 1 noiembrie 2018, atât elevii, cât și studenții cu vârsta sub 26 de ani, înscriși la cursurile unei unități de învățământ din municipiul Baia Mare, vor beneficia de gratuitate pe transportul în comun. Pentru a li se elibera abonamentul gratuit, a cărui valabilitate este de 6 luni, elevii se vor prezenta cu cartea de identitate sau carnetul de elev, iar studenții se vor prezenta cu adeverința semestrială eliberată de secretariatul universităților.

Asociația Elevilor din Maramureș, inițiatorii demersului, au punctat că apreciază promptitudinea și efortul depus de Consiliul Local al Municipiului Baia Mare pentru realizarea acestui demers, în urma solicitărilor înaintate de Asociația Elevilor din Maramureș și alte organizații reprezentative de tineret: „suntem siguri că această inițiativă va avea un impact pozitiv asupra miilor de beneficiari ai sistemelor educaționale preuniversitar și universitar la nivelul municipiului.”.

În urma unei solicitări înaintate Primăriei Baia Mare de AEM în ianuarie 2018, Consiliul Local al Municipiului Baia Mare a adoptat marți, 9 octombrie, proiectul de hotărâre care prevede gratuitatea transportului în comun pentru elevii şi studenți. Considerăm ca acest demers are un rol deosebit de important în sprijinirea elevilor din medii deficitare şi prevenirea abandonului şcolar. Sperăm că și alte orașe din județ și din țară vor urma acest model de bună practică și că demersurile pentru sprijinirea tinerilor participanți la actul educațional nu se vor opri aici! – a declarat Darius-Marian Filip, președintele Asociației Elevilor din Maramureș.

Echipa Școli curate îi felicită pe reprezentanții elevilor maramureșeni și îndeamnă toți beneficiarii actului de educație să se implice în comunitățile lor pentru a face școlile mai transparente, mai bine guvernate, mai bine finanțate.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Vocea elevilor din Maramureș a fost ascultată: au obținut transport local gratuit în Baia Mare pentru ei și pentru studenți

  1. Stancu Dan

    Nu se stie daca au gresit sau nu. Inclusiv furnizarea de date „modificate” catre presa e o tactica. Nu se vorbeste despre ea da’ exista. Poate aia au testat influenta unor date modificate asupra comportamentului plebeului. Sau poate nu. Alegerile cheie-s parlamentarele din 2020. Pana atunci absolut orice poate fi interpretat.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *