Romania Curată

VIDEO: ”Mulțumim, Diaspora!”, ”Nouă ne pasă!” și ”Jos Ponta!” la București, Cluj, Sibiu, Timișoara, Oradea și în alte orașe

Românii au ieșit cu miile aseară în stradă, pentru a se solidariza cu compatrioții din diaspora, dar și pentru a protesta împotriva Guvernului Ponta, care s-a dovedit incapabil să le asigure acestora exercitarea dreptului la vot. Cea mai impresionată mișcare s-a înregistrat la Cluj, unde peste 10.000 de oameni au ieșit în stradă (vezi și aici). Mai jos puteți vedea înregistrări video de la protestele din mai multe orașe din România. Astăzi sunt programate acțiuni de protest și la Paris, Viena și Londra.

UPDATE: Câteva sute de bucureșteni au protestat și duminică seara în Piața Universității.

bucuresti ziua 2 3 bucuresti ziua 2 2 bucuresti ziua 2 1

BUCUREȘTI: „Strigați, strigați / Pe Ponta nu-l votați!”, „Sus poporul, jos plagiatorul!”, „Demisia!”, „Premier mincinos / Jos! Jos! Jos!”, „Ceausescu nu fi trist, Victor Ponta-i comunist”, „Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!”, „Ceausescu n-a murit, este Ponta travestit!”, „Plagiatorul!”, „Ieșiți la vot!”, „Secții de votare peste hotare!”, „Hoții!”, „Nu Ponta!”, „Nu culoarea roșie!”, „Cine nu votează / Țara o trădează!”, sunt doar câteva dintre lozincile pe care le-au scandat cei peste 1000 de protestatari care s-au adunat sâmbătă seara în Piața Universității.

SAMSUNG CSCProtestul din Capitală a început în jurul orei 18.00 și a strâns câteva mii de persoane. La ora 20.30 protestatarii au plecat spre Guvern. Jandarmii nu i-au lăsat să staționeze decât câteva minute timp în care cetățenii au strigat „Jos Ponta” și „Demisia”.

În jurul orei 21.00 protestatarii au ajuns în fața MAE și au strigat „Hoții, hoții!”, „Lăsați-i să voteze!”, „Corlățean, demisia!”, după care coloana a plecat spre Piața Universității.

CLUJ: Peste 10.000 de clujeni s-au solidarizat aseară cu diaspora. Mai multe fotografii și înregistrări video de la cel mai mare protest de ieri aici (click)

TIMIȘOARA: Mii de persoane (relatările, din diferite surse, estimează între 2.500-3.000 de participanți)

SIBIU (vineri): Sibienii au fost printre primii care au ieșit la acest sfârșit de săptămână în stradă.

ORADEA: Sute de persoane la protest

IAȘI: Conform ziaruldeiasi.ro, aproximativ 800 de persoane au protestat și în capitala Moldovei (mai multe imagini și înregistrări aici)

Articol în actualizare. Vă rugăm să ne semnalați (la secțiunea ”comentarii”, mai jos) link-uri către imagini și înregistrări video din alte localități din țară


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “VIDEO: ”Mulțumim, Diaspora!”, ”Nouă ne pasă!” și ”Jos Ponta!” la București, Cluj, Sibiu, Timișoara, Oradea și în alte orașe

 1. Aurora Parv

  Intr-adevar in Cluj a fost o miscare de protest in toata regula, in principal tineri: studenti si oameni tineri intre 25-45 de ani.Fiica mea studenta a participat alaturi de studentii facultatii de Stiinte Economice si cei de la UBB .Eu am urmarit televiziunile noastre si in afara de cateva mentionari la Realitatea Tv, celelalte televiziuni nici macar nu au catadicsit sa aminteasca de iesirile in strada.Am urmarit cu atentie jurnalul de stiri de la Televiziunea Romana de la ora 20-NIMIC!!!!!!l iar la B1Tv abia daca au amintit dupa vreo 15 min la jurnalul orei 20 , dupa ce au dat insistent stirile cu Nutu Camataru sau Mazare.Am uitat: PROTV-ul cea mai buna detaliere, din fiecare oras, dar la numarat stau cam prost pentru ca in Cluj au fost peste 8000 de oameni iar in Bucuresti -din cate am citit -vreo 3000 dar s-a spus cateva sute.Chiar toate televiziunile de stiri sunt implicate politic si se cenzureaza stirile momentului?Chiar toti jurnalistii sunt inrolati politic???????????De aceea nu se face nici o diferentiere la nici o televiziune de stiri la invitatii care participa la dezbateri politice.Ce cauta la aceste emisiuni Ecaterina Andronescu sau diversi politicieni care sant implicati in dosare de frauda in plina cercetare?Ar trebui ca societatea civila sa ceara acestor televiziuni-chiar daca nu toate vor accepta-sa aduca in emisiuni politicieni care au o tinuta morala, o demnitate, care au un cuvant de spus ce nu poate fi pus la indoiala,-poate asa vom avea ce vedea la stiri.Dezgustator si ingrijorator tot ce se intampla!!!!

  Reply
  • Paul

   Da, aproape toate televiziunile sunt de fapt extensii de partid. Moderatorii nu modereaza, ci sunt activisti, iar dezbaterile nu mai au loc in Parlament, ci la televizor.

   Reply
 2. elena

  ATATA DE MARE ESTE SETEA DE PUTERE INCAT GUVERNANTII NOSTRI NU-SI DAU SEAMA CA NE-A AJUNS CUTITUL LA OS ??? DACA MAMALIGA V-A EXPLODA A DOUA OARA ??? DECAT O SCANTEIE MAI TREBUIE
  ASA CA NU VA JUCATI CU FOCUL …..

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *