Mihai Goțiu

VIDEO: Cele mai importante momente din dezbaterea publică de la Roșia Montană. NERECOMANDAT MINORILOR

Vezi cele mai importante momente ale dezbaterii publice de la Roșia Montană, de luni, 28 iulie 2014, legată de viitorul plan urbanistic al localității. Momente memorabile cu primarul Eugen Furdui șiSanda Lungu.

Imagine și montaj video: Tică Darie

CITEȘTE ȘI:

STENOGRAME. Rovana Plumb, invitată la B1 TV ca să ”i se ridice mingea la fileu” pe cazul Roșia Montană. Vezi ce a spus despre protestatari

Rozalia Biro, viitorul ministru al Culturii, e împotriva listării Roșiei Montane în UNESCO (INTERVIU)

Vino să căutăm împreună jumătate de miliard de dolari în Roşia Montană!

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “VIDEO: Cele mai importante momente din dezbaterea publică de la Roșia Montană. NERECOMANDAT MINORILOR

 1. Marga

  Localnicii prezenti acolo, sustinatori al RMGC, sunt inconstienti; oare ei cred ca in cazul unui accident, a unei calamitati naturale soldate cu o deversare va afecta doar Rosia Montana?? Oare nu inteleg ca prezinta un risc pentru o arie cu mult mai mare? Nu este un proiect local, este de interes national!! Cu efecte pe plan national!

  Reply
 2. Almasi Brigita

  In cazul accidentului de la Baia Mare, statul roman, ADICA NOI TOTI, am platit daune statului maghiar. Asadar este de interes national. Pacat ca in loc sa se ratoiasca la guvernantii statului roman, care nu au fost in stare sa dezvolte zona si sa faca locuri de munca, acesti rosieni trec peste toate neregulile semnalate in acest proiect pentru a-si umple burtile AZi. Asta este efectul tinerii polpulatiei la un nivel scazut de trai si de cultura. Acesti oameni nu sunt capabili sa dezvolte afaceri mici, statul nu-i ajuta si cel mai trist e ca dupa ce exploatarea se va incheia, tot cu mana intinsa vor sta, ca si acum.

  Reply
 3. localnic rosia montana

  Cred ca cel mai prost este cel care comenteaza fara sa cunoasca situatia din localitatea noastra. Si noi avem studii superioare, stim sa citim si cunoastem impactul unui asemenea proiect. Noi mai citim si partea unde se [poate trai din minerit modern nu numai cea cu dezastre ninchipuite sau cele facute cu tehnologie din evul mediu.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ localnic rosia montana: va rog sa ne oferiti macar vreo trei exemple despre locurile unde se poate trai – fara a produce dezastre pentru mediu si ceilalti membri ai comunitatii – din ”mineritul modern” cu cianuri; iar aceste exemple sa vina din zone populate macar comparabil cu cea a Muntilor Apuseni, cu o retea hidrografica si o clima pe masura, nu prin mijlocul desterului din Nevada ori dincolo de Cercul Polar;
   ca din agricultura (zootehnie), turism si prelucrarea lemnului traiesc bine sute de localitati din mediul rural din Romania

   Reply
 4. Ovidiu

  „Noi vrem doar sa muncim…”

  „In lupta, în munți, am fost doar râniți, dar omorâți nici unul. Uciși am fost doar când am fost vânduți. O spun cu durere: vânzarea de frate e o boala națională, care, dacă nu reușim sa ne vindecam, ne va ucide pe toți. Nu ne-am făcut iluzii ca ni se vor alătura mulți oameni. Unii n-au venit de frica. Si ei trebuie înțeleși. Pe alții nu-i interesează decât propriul interes. Regimurile se schimba, profitorii nu.
  Rămâne apoi marea masa a trudnicilor, a căror viata se reduce la munca si la hrana, într-un ciclu etern și ale căror conștiințe nu se ridica mai sus de blidul de mâncare dinaintea nasului. Cu ei face stăpânirea ce vrea. In primul rând, sa gândească în locul lor.” (Ion Gavrilă Ogoranu)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *