Mihai Goțiu

Victorie civică în Europa împotriva cianurilor. După o luptă de 10 ani, politicienii au ținut cont de voința cetățenilor

Guvernul provinciei Asturias a respins definitiv proiectul minier al AsturGold din Tapia de Casariego, Salave. Decizia vine după mai bine de 10 ani de campanie împotriva deschiderii primei mine cu cianuri din Spania, anunță site-ul bancyanide.eu.

ORO NO, campania localnicilor și comunităților locale din Salave consideră că în acest mod a fost respectată voința cetățenilor care vedeau în acest proiect o amenințare nu doar pentru mediul înconjurător, dar și pentru modul lor de viață.

Autoritățile regionale au refuzat emiterea acordului de mediu pentru mina de aur AsturGold, deși compania minieră a încercat să îmbunătățească proiectul și a refăcut studiile de impact asupra mediului. Compania a reconfigurat proiectul inclusiv prin faptul că a decis exploatarea în subteran și nu în carieră deschisă, a micșorat amprenta exploatării și și-a arătat intenția de a renunța la procesarea cu cianuri.

Ca urmare a deciziei autorităților regionale, compania minieră amenință că va acționa statul spaniol în judecată pentru despăgubiri.

oro no


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *