Mihai Goțiu

”Victor Ponta, candidatul cianurii”. Vezi cum a fost primit premierul la Alba Iulia de către opozanții proiectului minier de la Roșia Montană

Opozanții proiectului minier cu cianuri de la Roșia Montană consideră ca fiind sfidătoare alegerea orașului Alba Iulia pentru validarea candidaturii lui Victor Ponta la președenția României. Motiv pentru care i-au făcut astăzi (vineri) o primire specială.

Un banner cu mesajul ”Victor Ponta, candidatul cianurii” a fost afişat de activiştii care se opun proiectelor miniere pe bază de cianuri cu ocazia lansării candidaturii premierului la Alba. Bannerul de mari dimensiuni a fost afișat în imediata apropiere a reuniunii la care au participat numeroși membri de partid din toată țara. Victor Ponta, primul ministru al României, se află la un complex turistic de la marginea orașului Alba Iulia care găzduiește Congresul Național al PSD pentru validarea candidaturii acestuia la alegerile prezidenţiale.

„Considerăm că validarea candidaturii acestui mare susținător al cianurii la noi în oraș este un gest de sfidare față de toate comunitățile ce își doresc să se dezvolte durabil. Ne-am săturat să avem iar la Cotroceni politicieni ce își desfășoară activitatea în folosul și interesul companiilor ce vor să cianureze Transilvania”, a declarat unul dintre participanții la protest.

ponta candidatul cianurii

(sursa: Rosia Montana in UNESCO World Heritage)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *