Catalin Tolontan

Vehiculat ca înlocuitor al lui Kovesi, Țuluș spune că „Nu mă gândesc, acum, să revin la DNA!”

Doru Țuluș este magistratul care a instrumentat Dosarul Transferurilor, în care a obținut 8 condamnări

Unul dintre potențialii candidați la șefia DNA este, cel puțin în propunerea publică a Alinei Mungiu Pippidi, Doru Țuluș.

Clujean, fost șef al Secției a II-a a DNA sub Daniel Morar, Doru Țuluș a devenit cunoscut odată cu Dosarul Transferurilor.

El i-a trimis în judecată în 2008 pe cei opt inculpați, a pierdut în primă instanță, dar a reușit nu doar să obțină condamnarea tuturor, ci și să-și confirme suspiciunile referitoare la mituirea judecătoarei Geanina Terceanu, care a fost și ea ulterior condamnată la 7 ani de închisoare cu executare.

În 2017, Doru Tuluș a fost îndepărtat din DNA de Laura Kovesi și au început atât acțiuni disciplinare, cât și procese reciproce.

Simplu procuror în Parchet, Țuluș este în concediu și a citit pe net propunerea publică.

Sunat de Gazetă, el a spus că: ”Nu o cunosc pe doamna Mungiu, nu am discutat niciodată cu dânsa, asta ca să nu existe interpretări. În privința vehiculării numelui meu vreau să spun doar atât: Nu mă gândesc, acum, să revin la DNA!”.

Procedura de selecție a noului procuror șef al DNA va dura până pe 30 iulie, conform anunțului Ministerului Justiției.


Articol preluat de pe TOLO.RO


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Vehiculat ca înlocuitor al lui Kovesi, Țuluș spune că „Nu mă gândesc, acum, să revin la DNA!”

  1. Adrian

    Parcă există posibilitatea ca magistrații să treacă în avocatură direct, așa este? Că atunci, prin reciprocitate, s-ar găsi avocați să treacă în magistratură. d. Piperea ar fi potrivit, după părerea mea

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *