USB: ”Reorganizarea ARCUB afectează șansele pentru Capitală Europeană a Culturii”

Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) cere Consiliului General al Municipiului București să nu aprobe proiectul de hotărâre referitor la reorganizarea ARCUB (Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București), de natură să limiteze activitatea acestui centru și să pună în pericol candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2012.

„ARCUB nu este o instituție care funcționează perfect. O dezbatere despre funcționarea ARCUB și despre strategia culturală a municipalității este necesară, însă ar fi o uriașă nesăbuință reorganizarea Centrului exact în momentul în care acesta coordonează dosarul de candidatură la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Este un merit al ARCUB că a reușit să aducă în proiect un număr important de profesioniști preocupați de viitorul cultural al oraşului”, a declarat Nicușor Dan, președintele USB.

Uniunea Salvați Bucureștiul consideră că o analiză serioasă se justifică în toate instituțiile subordonate Primăriei Generale, ca și primăriilor de sector, însă aceasta trebuie făcută doar în baza unei analize temeinice a rezultatelor și performanțelor instituțiilor respective, inclusiv în urma unei dezbateri publice asupra rolului și oportunității acestor structuri. Prin modul actual de a acționa, Primăria Municipiului București, condusă de o echipă interimară, nu face decât să confirme informațiile apărute în spațiul public privind jocurile de influențe ce au loc la nivelul administrației locale, în perspectivă alegerilor din acest an.


Recomandări

2 thoughts on “USB: ”Reorganizarea ARCUB afectează șansele pentru Capitală Europeană a Culturii”

 1. Pingback: UNIUNEA SALVATI BUCURESTIUL | USB: ”Reorganizarea ARCUB afectează șansele pentru Capitală Europeană a Culturii”

 2. Stoian Valentin

  Arcubul si-a facut bine treaba pana acum si nu cred ca ar trebui o interventie politica acolo
  Am avut mai multe participari la evenimentele de acolo si consider ca totul a fost OK
  Conform stilului romanesc tot ce merge bine trebuie distrus !
  NU FACETI ACEST LUCRU

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *