Romania Curată

URGENȚĂ/PETIȚIE. Cere și tu ACUM, Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe și BEC să găsească o soluție pentru a prelungi ora de votare din diaspora

Zeci de mii de cetățeni români așteaptă la cozi kilometrice să voteze în diaspora (vezi aici). E de ordinul evidenței că cei mai mulți dintre ei nu-și vor putea exercita dreptul constituțional la vot până la ora 21.00.

Solicită-Ie acum: Guvernului României, Ministerului Afacerilor Externe și Biroului Electoral Central să găsească o soluție de urgență pentru a prelungi ora de vot și pentru ca toți cei care se află la coadă la ora 21.00 să poată vota.

SEMNEAZĂ acum, mai jos, la secțiunea ”comentarii”, cu nume și prenume, această solicitare!

***

PS: Nu uita, pentru fiecare vot blocat în diaspora, convinge cel puțin cinci oameni să voteze în țară!


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3.427 thoughts on “URGENȚĂ/PETIȚIE. Cere și tu ACUM, Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe și BEC să găsească o soluție pentru a prelungi ora de votare din diaspora

 1. Raluca Usery

  Solicit Guvernului României sa găsească de urgentă o soluție pentru ca toți romanii din strainatate care stau la coada sa voteze sa o poată face astăzi, 16 Noiembrie 2014.

  Reply
 2. Macavei Octavian

  Spun ,,DA ,, prelungirii programului de votare pana la ora 24.00 (12.00 noaptea)
  pt ca toti romanii din diaspora sa poata vota ,nu ne luati acest drept !!!!!

  Reply
 3. Bojenescu Florin Angel

  Stimati functionari ai ministerlui afacerilor externe va rog, gasiti o solutie spre rezolvarea acestor deficiente.

  Reply
 4. Ligia Deca

  Semnez petitia. Prin refuzul de a suplimenta sectiile de votare in ciuda evidentelor din turul I, autoritatile romane impiedica de facto dreptul constitutional la vot. Poate previn o infractiune in ultimul moment…

  Reply
 5. roseanu robert

  sora mea a votat in italia sunt 8 cabine 6 stampile si intra in sectie doar cate 2-doua- persoane!!!!!!!

  Reply
 6. Mircea Corches

  Doresc prelungirea orei de inchidere a sectiilor de votare din DIASPORA pana la finalizarea procesului de vot pentru toti cei care se gasesc la rand la ora 21.00.

  Reply
 7. Alexandru Buftea

  Găsiți o soluție de urgență pentru a prelungi ora de vot și pentru ca toți cei care se află la coadă la ora 21.00 să poată vota.

  Reply
 8. Daniela Dita

  Da,semnez petitia pentru care cer sa găsiți o soluție de urgență pentru a prelungi ora de vot și pentru ca toți cei care se află la coadă la ora 21.00 să poată vota.

  Reply
 9. Cristina Dogot

  Semnez si solicit prelungirea orei de inchidere a sectiilor de vot din strainatate si din tara doar atunci cand si ultima persoana va reusi sa voteze!

  Reply
  • Vaduva Gabriela

   Votez petitia pentru prelungirea orei de vot pentru Diaspora!!! Vrem Sa vedem rezultatele corecte ale votului tuturor celor care si-au exprimat aceasta dorinta!!!

   Reply
 10. Valentina Irimia

  Aveti datoria de a asigura oricarui roman posibilitatea de a vota. Va solicitam sa luati de urgenta masurile care se impun si care, de altfel, trebuiau luate pana acum!

  Reply
 11. Nedea Ciprian Ionut

  Guvernul Romaniei trebuie sa respecte dreptul constitutional al cetateanului de a VOTA!
  Semnez aceasta petitie!

  Reply
 12. Delia

  Semnez si solicit prelungirea votului pana nu va mai fi nimeni la cozile din diaspora. Rusine guvernantilor ca se prezinta cu o organizare la fel de deplorabila si la acest scrutin ca in cel precedent.

  Reply
 13. ela

  Cred ca Guvernul se joaca cu focul ! Atentionez ca daca un singur roman nu-si poate exercita dreptul la vot s-ar putea sa fie inceputul sfarsitului acestui guvern! Luati masuri cat mai aveti timp!

  Reply
 14. Viorel Octavian SANDU

  Semnez hotarat pentru prelungirea orei de inchidere a sectiilor de votare din strainatate pentru a da posibilitatea tuturor romanilor care si-au exprimat dorinta de a vota prin prezenta la sectii , sa poata vota conform dreptului stabilit prin Constitutia Romaniei,si promisiunilor facute de autoritatile statului roman .

  Reply
 15. George Aurelsson

  Semnez petitia, este dreptul fundamental asigurat de constitutia Romaniei de a vota!! Nu obstructionati drepturile fundamentale ale cetatenilor romani de pretutindeni!!!

  Reply
 16. Vlad Pasca

  Factori decidenti, aratati ca nu sunteti incompetenti si rauvoitori!
  (@Romaniacurata – ar trebui sa se deschida o petitie mai clara, prin petitieonline)

  Reply
 17. iudit gherghiteanu

  semnez. lasati-i sa voteze, ei trimit miliarde anual, ne ajuta pe parinti, voi culegeti taxele, acuma faceti ceva pentru banii astia.

  Reply
 18. Trofin Gabriela

  Semnez!

  Vreau o tara a posibilitatilor, respect fata de toti cetatenii romani si pentru DREPTUL DE A VOTA!

  Reply
 19. Godspeed

  The right to vote is a fundamental democratic right. Any attempt to impede a citizen’s right to vote should be punished, all the morte when the impediment is due to institutional misconduct and lack of measures.

  Reply
 20. Nelu Bozieru

  Gasiti o solutie !!! Atunci cind s-a dorit suspendarea presedintelui in functie s-a putut modifica ora, s-au putut infiinta sectii de votare in gari si aeroporturi, mai aveau putin si te luau cu arcanul, de pe strada…. Acum nu se poate, ca nu ne „da voie legea” domne’

  Reply
 21. Albert

  Semnez si eu, dar absolut inutil.
  Li se falfaie in mod evident, va trebui sa iesim in strada.
  Si nu numai in Romania.

  Reply
 22. Trifu Irina Nicoleta

  Semnez pentru prelungirea programului de votare din diaspora astfel incat, toti romanii care sunt acolo si vor sa-si exercite dreptul de vot, sa reuseasca sa voteze!

  Reply
 23. Maria Vranceanu

  Plelungiti programul de votare in localitatile din diaspora unde ROMANII ADEVARATI stau la cozi si sunt umiliti de un guvern incompetent!!SEMNEZ!!

  Reply
 24. Bianca Floarea

  Lasati-i sa voteze, e elementar! Semnez pentru prelungirea orei de inchidere a sectiilor de votare in strainatate, unde cozile sint imense.

  Reply
 25. Nicoleta Cirjan

  Nicoleta Cirjan – Cer autoritatilor romane sa ia urgent masuri pentru prelungirea programului de votare in sectiile din Diaspora

  Reply
 26. Dana Popa

  Semnez. Votul e un drept, nu o favoare. Sectiile trebuie sa ramina deschise pina ce ultimul om aflat in zona sectiei de vot la ora 9 pm a votat.

  Reply
 27. dana de leeuw

  SEMNAT!

  Who the F…k is BEC, pina la urma? Ca vad ca nu reactioneaza la nici o frauda, nu fac nimic. stau si …
  ponteaza… De ce continuam sa ne agitam noi, sa ajungem in pragul infarctului, daca fraudele nu sunt amendate? Ne intoarcem in 1946?

  Reply
 28. Ioan Leanca

  SEMNEZ pentru fratii nostri din diaspora. Eu am votat in 10 minute si incerc sa-mi imaginez ce inseamna sa astepti la coada 10 ore si sa nu poti vota. OARE AUTORITATILE NOASTRE SUNT AGENTII UNEI PUTERI DUSMANE POPORULUI ROMAN??? Sa-si asume ca vor pleca dupa ora 21.01 (indiferent de rezultat!) intocmai ca ceausescu.

  Reply
 29. Stefan Bucur

  Semnez si sunt convins ca nemernicii nu vor prelungi cu 1 minut votul si va iesi scandal. Le e frica mai mare de puscarie decat de un scandal de o noapte in diaspora. Probabil dupa 9 seara se va putea vota doar cu oua si rosii.

  Reply
 30. Maria Apșan

  Dreptul la vot, drept fundamental. Autoritățile au știut că sunt necesare mai multe circumscripții pentru diaspora, dar nu au vrut să le organizeze.

  Reply
 31. Radu Tudor

  Fiecare român trebuie să aibă posibilitatea, o dată la cinci ani, să-și exercite dreptul la vot, Îmi place să cred că problemele apărute în diaspora se vor rezolva rapid și românii de acolo vor reuși să contribuie cu votul lor la schimbarea în bine a României. Doamne ajută !

  Reply