Mihai Goțiu

ULTIMĂ ORĂ: Se pot face acreditări de observatori suplimentari și pentru turul al II-lea

Contactat telefonic de România Curată, în jurul orei 16.20, Marian Muhuleț, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), a răspuns afirmativ la întrebarea ”dacă se mai pot face acreditări suplimentare de observatori pentru al doilea tur de scrutin”. Pentru conformitate, convorbirea telefonică:

Mihai Goțiu: Bună ziua, vă sun din partea România Curată, în legătură cu solicitările ONG-urilor care vor să acrediteze observatori suplimentari pentru turul al II-lea. S-a luat o decizie?

Marian Muhuleț: Da, o vom publica în această seară pe site.

Mihai Goțiu: Dar puteți spune acum, dacă se mai pot face sau nu acreditări?

Marian Muhuleț: Cine să facă?

Mihai Goțiu: ONG-urile care au acreditat observatori și pentru primul tur.

Marian Muhuleț: O să fie publicată decizia diseară, pe site.

Mihai Goțiu: Dar fiecare oră contează, ținând cont că a mai rămas foarte scurt timp. Nu puteți spune acum dacă se mai pot acredita observatori?

Marian Muhuleț: Da…

Mihai Goțiu: Adică… repet. Se mai pot face acreditări suplimentare?

Marian Muhuleț. Da.

Mulțumesc, o zi bună!

***

P.S: Dacă cumva decizia care va fi publicată diseară nu va fi conformă cu declarația, nu trageți în jurnalist.

UPDATE: Sâmbătă dimineață, BEC încă nu publicase pe pagina proprie de internet decizia luată. Cea mai recentă informare publică e legată de ordinea de zi, în care se menționează că va fi discutată solicitarea Centrului de Resurse Civice privitoare la acreditarea de observatori suplimentari.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “ULTIMĂ ORĂ: Se pot face acreditări de observatori suplimentari și pentru turul al II-lea

  1. Romeo

    Si observatorii sunt importanti dar mai importanti sunt numarul de membrii in Comisiile de Votare. Este asa de simplu de inteles dar eu nu inteleg acesta batalie pe Observatori. Degeaba vor fi 5 observatori intr-o comisie si doar trei membrii in comisie care vor inregistra persoanele care se prezinta la vot. Cei care inregistreaza nu sunt masini de scris super-rapide, sunt persoane care din cand in cand mai au si necesitatea de amerge la wc, de a lua un sandwich. Atata tot.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *