Udrea si-a pus asociata administrator la trei companii controlate de minister

Ana Maria Topoliceanu, fosta asociată a ministrului turismului, elena Udrea, a fost numită în consililiile de administraţie de la Mamaia SA, Litoral SA şi Neptun-Olimp SA, din portofoliul Ministerului Tursimului, scrie site-ul Vot.ro.

Ministerul Turismului, condus de Elena Udrea, a numit-o administrator pe Ana Maria Topoliceanu (fosta parteneră de afaceri a Elenei Udrea) în cele mai importante trei companii de pe litoral aflate în portofoliul Ministerului Turismului: Mamaia SA, Neptun-Olimp şi Litoral SA.

Ana Maria Topoliceanu a fondat, în 2002, cu Elena Udrea compania Elan Grup, iar după ce PD a ajuns la guvernare în 2004 a fost numită membru în consiliul de administraţie al Regiei Administraţiei Protocolului de Stat RAAPPS, pe când această regie se afla sub influenţa cuplului Udrea-Cocoş.

Mamaia SA şi Neptun Olimp au fost în ultimii zece ani fieful mai multor grupuri de afaceri cu interese în turismul românesc, de la Bartolomeu Finiş ( partenerul lui Alexandru Bittner şi Adrian Petrache, foşti asociaţi ai lui Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea), la Nicolae Buzdun, un apropiat al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu şi al grupului Perla Majestic, cel mai mare investitor de pe litoral românesc.

În februarie 2007, Ana Maria Topoliceanu a preluat şi 40% din firma de publicitate a lui Rudas Erno, partenerul de afaceri al lui Călin Popescu Tăriceanu şi fost administrator al casei de brokeraj TVM, firmă implicată în scandalul manipulării acţiunilor Rompetrol pe bursă, scandal pentru care Tăriceanu îl ruga pe preşedinte să-l analizeze dacă are timp.

Rudas Erno a înfiinţat împreună cu liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, afacerea H-D Clasic Motorcyclesc SRL, prin care cei doi vindeau, în exclusivitate, la Bucureşti, celebrele motociclete “Harley – Davidson”.

Un alt nume din grupul Bartolomeu Finiş care a gravitat în ultimii zece ani în jurul companiilor statului de pe litoral, Virgil Cârstea, fostul director al Administraţiei Lacuri şi Parcuri, a fost numit şi el de ministerul condus de Elena Udrea în consiliul de administraţie al societăţii Mamaia SA.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Udrea si-a pus asociata administrator la trei companii controlate de minister

 1. grun gheorghe

  Adunarea Generală a Acţionarilor şi Consiliul de Administraţie
  la unităţile economice cu capital integral de stat.

  La entităţile economice cu capital integral de stat (ca unic proprietar) existenţa unei Adunări Generale şi a unui Consiliu de Administraţie este un fapt redundant, inutil şi dăunător. Aceste instituţii (Adunarea Generală a Acţionarilor şi Consiliul de Administraţie) nu fac decât să acopere eventuala incompetenţă sau rea intenţie şi să dilueze răspunderea conducerii executive astfel încât, la o adică, nimeni să nu mai poată fi tras la răspundere pentru deciziile (întâmplător sau voit) eronate.
  Într-o economie concurenţială, Adunarea Generală a Acţionarilor precum şi Consiliul de Administraţie au un rol de importanţă majoră. În cazul unei proprietăţi concentrate 100% în mâna unui singur proprietar, recte al statului, aceste instituţii nu mai pot îndeplini nici un rol favorabil, servind exclusiv la disiparea răspun

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *