Mihai Goțiu

TRIPLA DELIRANȚĂ: Oprea – Barbu – Ponta

Niciodată societății civile din România nu i s-a recunoscut mai tranșant forța decât au făcut-o ieri trioul Gabriel Oprea – Daniel Barbu – Victor Ponta. Tonul l-a dat fostul ministru de Interne și vicepremier, într-o postare pe pagina de Facebook, în care își anunță demisia din Senat. Omul pozează în victima unei conspirații cel puțin intergalactice, al cărei scop ar fi distrugerea României și a Bisericii autohtone. ”Credeți că este o întâmplare faptul că aceleași cercuri, aceiași oameni și aceleași ONG-uri poartă un război de uzură cu Parlamentul, cu Biserica și cu toți cei care apără interesele naționale în România?”, izbucnește Gabriel Oprea (halucinația integrală aici).

Victor Ponta îi ține isonul: ”În fiecare toamnă are loc „Festivalul” protestelor – mereu despre Rusia, politicienii corupți, oameni morți a căror tragedie e tocmai bună de folosit și „salvarea” care vine mereu de undeva din afara țării sau oricum de la cineva care nu are „relele” românilor! În 2013 ne-au spus ce contracte economice să NU facem (pentru că era o afacere pe care George Soros nu a reușit să o obțină pentru el) / în 2014 ne-au spus pe cine să NU alegem/ în 2015 ne-au spus cine să NU mai guverneze / în 2016 ne spun cine să fie urmărit penal – și acum cine să NU mai fie senator (deși a fost ales direct prin votul altor oameni, cam de 10 ori mai mulți decât cei care protestează)!” (mai mult aici).

După episodul în care a comparat profesia de politician cu cea de militar în Afganistan, fostul ministru al Culturii Daniel Barbu a revenit și el cu acuzații grave la adresa celor care au ieșit în stradă în ultimii ani: ”Eu însumi am fost agresat violent de o hoardă de aşa-zişi manifestanţi. Eu personal mi-am riscat viaţa, în Bucureşti, în anul 2013 fără ca cineva să sancţioneze agresiunea la care am fost supus.” (pentru conformitate, aici).

Ce vor să transmită cei trei foști membri ai Guvernului? Că normalul e anormal. Că ar fi împotriva ”interesului național” să-ți aperi drepturile. Că ar fi un atac la adresa Bisericii ori a lor ca politicieni și ca persoane să lupți împotriva corupției, demagogiei, plagiatului ori pentru apărarea mediului și a patrimoniului cultural. Păi cine a aruncat în derizoriu ideea de ”interes național”? Oamenii care au ieșit în stradă sau cei care au distrus credibilitatea sistemului românesc de educație, transformând impostura în normă națională? Cine distruge încrederea în Biserică? Cei care luptă ca sărăcii să aibă un acoperiș deasupra capului ori dreptul la sănătate ori cei care au transformat slujbele bisericești în campanii electorale? Și chiar și-a riscat viața cu adevărat domnul Barbu în toamna lui 2013? Înregistrările video arată, dincolo de orice dubiu, că singura care a avut de suferit a fost mașina de serviciu, și aceea rămasă fără lunetă după ce s-a trântit portiera. În acel timp, colegul de Guvern și de partid a domnului Barbu închidea ochii când mașina îmi era vandalizată pe bandă rulantă, când jandarmii mă așteptau cu dubița la finalul unei lansări de carte (despre Roșia Montană) la Brașov, iar la întoarcerea acasă, la Cluj, mă aștepta un dosar penal, cică pe motiv de instigare, că mi-am permis să vorbesc într-o piață publică despre hoțiile de la Roșia Montană. Într-un mod care nu mai miră pe cineva, Victor Ponta începe cronologia evenimentelor în 2013, ”uitând” că aceeași oameni au ieșit în stradă și în 2012, ba chiar încă din vara și toamna lui 2011. Atunci îi convenea, dar tot atunci și-a dat și arama pe față, asumându-și Carta Albă a Bunei Guvernări și încălcând-o apoi în totalitate în anii care au urmat.

Ce nu înțeleg alde Oprea, Ponta ori Barbu e că a trecut vremea în care mai poți să faci din negru alb și invers. Singurul lucru adevărat în ceea ce spune Ponta e cel în care arată că oamenii care ies în stradă schimbă lucrurile, începând de la legi și până la Guverne. Da, asta e cât se poate de adevărat și corect: cei care se implică schimbă lumea! Iar asta reprezintă starea de normalitate și nimic altceva! Ăsta e începutul maturizării societății civile, nu subordonarea ei cine știe căror interese străine. Cel mult înțelegerea propriilor interese legitime și asumarea lor.

În delirul lor programatic, Oprea, Ponta și Barbu și-au mărturisit, în sfârșit, înfrângerea. Au arătat cât sunt de slabi în realitate și i-au numit și pe cei care i-au învins. Da, cei care i-au învins au fost și sunt (suntem) toți cei care au (am) ieșit în stradă în ultimii ani pentru a ne apăra drepturile și pentru a lupta împotriva mizeriilor sistemice. Felicitări!

***

P.S.: Evident, cei trei s-au adresat fanilor lor pe care își închipuie că i-ar mai avea. Și-au făcut, din nou, calcule greșite. Urmăriți reacțiile generate și veți observa că oamenii au luat ceea ce au spus drept exact ceea ce este: studiu de caz pentru psihologii și psihiatrii români.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “TRIPLA DELIRANȚĂ: Oprea – Barbu – Ponta

 1. billy

  Sa nu ne umflam in pene. Cei trei sunt la vale, partidul si oamenii din Romania sunt aceiasi. Saracia, educatia, problemele de zi cu zi nu s-au schimbat. PSD cu ai lor au majoritate in parlament si primarii. Managementul la nivel local e acelasi. Sunt oameni care pot ajuta, au sansa. Cum a zis anul trecut presedintele, in care mai am un dram de incredere, astea-s lucruri care se schimba lent. Toata chestia asta pentru PSD e doar o zgarietura. Singura sansa sa scapi de fenomenele astea e sa le tai finantarea. Daca vor fi peste tot oameni care sa tipe la fiecare tentativa de furt, asa cum face acum Nicusor Dan la primarie, atunci poate monstrul va fi slabit si rechinii se vor indrepta spre alte ocazii, dar acei oameni ca Nicusor Dan sunt putini si caracatita nu va preda puterea fara lupta agresiva, atunci cand se va simti intr-adevar ranita. Astia trei sunt doar niste paraziti ai sistemului, oameni care au avut ocazia si profita, apar imediat altii in locul lor.

  Reply
  • Pavels

   Nu trebuie să te miri , recunoaște că toți votanții sunt proști și doar o mică parte (inteligentă !) nu o să-i voteze pe cei de stânga… ei asta e nu toți pot fi deștepți ! Nu contează că PSD-ul concurează dar să nu câștige niciodată !

   Reply
 2. GIM

  Dovada ca nu intamplator se sustin, unul pe altul!

  Dovada ca nu intamplator se sustin, unul pe altul,

  Pentru ca amandoi mint, cu probe si din materiale…

  Lumea acum, nu-i mai accepta, fiindca n-au dreptul,

  Sa reprezinte tara, chiar daca au si multe parale!

  Victor Ponta

  Cu ce Agenți ruși KGB și GRU umbla tânărul Ponta la revoluția din 1989 și cum ne minte el azi „că l-a votat pe Ion Rațiu”

  http://www.fluierul.ro/mobile/article/indexDisplayArticleMobile.jsp?artid=86713

  Mirel Palada

  JIGODIILE! Mirel Palada a avut BURSĂ de la SOROS! Documente INCENDIARE!

  http://www.comisarul.ro/articol/jigodiile!-mirel-palada-a-avut-bursa-de-la-soros!-_845333.html

  https://www.facebook.com/378757047014/photos/a.378767242014.165400.378757047014/10153761570007015/?type=3&theater

  Reply
 3. Alec

  LOCUL ACESTOR OAMENI, NU TREBUIA SA FIE IN POLITICA. RUSINE PARTIDELOR POLITICE CARE PROMOVEAZA,OAMENI CU PROBLEME PSHICE.RUSINE ROMANI ,CA ATI SUSTINUT REBUTURILE INTELECTUALE DIN POLTICA. CEREM SA SE FACA O CURATENIE GENERALA IN TOATE PARTIDELE SI IN TOATE INSTITUTIILE STATULUI, NUMAI VREM,PLAGIATORI,MINCINOSI,HOTI,CORUPTI ,INTERLOPI SI IMPOSTORI IRESPONSABILI IN POLITICA ROMANEASCA.AVEM TINERI BINE EDUCATI ,CU MORAL RIDICAT SI COMPETENTA PROFESIONALA.EI TREBUIE SA FIE PROMOVATI.HAI SA INCURAJAM ,PROMOVAREA CELOR MAI BUNI TINERI.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *