Traseistii noului parlament

In noul legislastiv au intrat 36 de parlamentari traseisti, care au migrat prin doua sau trei partide, si care s-au aflat pe lista neagra a Coalitiei Romania Curata. Cei mai multi-11-sint de la PSD, 16 de la PD-L si 9 de la PNL. Se remarca totusi ca fata de parlamentul trecut numarul traseistilor a scazut simtitor. Astfel, pe lista neagra a Coalitiei Romania Curata figurau 146 de candidati migratori, din care doar 36 au reusit sa acceada in parlament.


PSD+PC


Olguta Vasilescu-senator de Dolj. Ea se numara printre membrii fondatori ai PRM, iar in perioada 2000-2004 a fost purtator de cuvint al partidului. Din anul 2000, a ocupat functia de presedinte al Organizatiei de Tineret Romania Mare şi membru in Biroul Permanent al partidului. Din decembrie 2007 s-a inscris in PSD.

Bogdan Ciuca – deputat de Galati. Este prezent pe lista traseistilor prin doua partide a Coalitiei Romania CurataA. Membru al ApR din 1997, a fost presedintele Organizaţiei Naţionale de Tineret a partidului. Din anul 2000 s-a inscris in PUR, actualul PC.

Vasile Popeanga– deputat de Gorj. A schimbat trei partide: APR, PD, PSD

Anghel Stanciu – deputat de Iasi. A trecut prin: PRM, PPRM si PSD. Membru din 1992 al Parlamentului, cind a intrat in Camera Deputatilor pe listele PRM. In mai 2005, este exclus din partid si se inscrie in PSD, cateva luni mai tarziu dupa o trecere efemera prin Partidul Popular Romania Mare (PPRM).

Gheorghe Zoicas – depuatat de Maramures. A fost membru in Partidul Republican, PNL, PDL si PSD.
A intrat in politică in 1996 si a deţinut pina in 2000 un mandat de consiler judeţean in CJ Maramures ca independent. Pe parcurs, a devenit membru al Partidului Republican, a trecut pe la PNL, PDL, pentru ca in iulie 2008 sa intre in randurile PSD.

Marin Bobes – deputat de Olt. Traseist prin doua partide PD, PSD. Senator PD, ales in 2004 pe listele Aliantei DA, demisioneaza, in decembrie 2007, de la democrati si se inscrie in PSD.

Sorin Cristian Dumitrescu – deputat de Vrancea. Traseist prin doua partide PD, PSD. Pana in mai 2001, a fost membru al PD (inclusiv FSN). Demisioneaza si trece la PSD.

Ruxandra Jipa – deputat de Bucuresti. Traseist prin doua partide PRM, PC. A intrat in Parlament, in 2000 si 2004, pe listele PRM, din care a demisionat la sfarsitul lunii septembrie 2008 pentru a se inscrie in PSD.

Florea Damian – deputat de Bucuresti. Traseist prin doua partide PDSR, PC. In perioada 1990-2004, a fost membru al FSN, FDSN, PDSR si PSD, dupa care demisioneaza si intra in PUR, actualul PC.


Daniela Popa – deputat de Bucuresti. Deputat din partea FSN si PDSR in perioada 1990-2000, demisioneaza din partid in iulie 1997. Este realeasa in 2004 pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR, din partea actualilor conservatori.


PD-L

Vasile Gherasim – deputat de Bacau. Traseist prin doua partide PSD, PDL. Fost primar PSD al sectorului 1 in perioada 2000-2004. A indeplinit functia de vicepreşedinte al organizaţiei municipale PSD Bucureşti. Si-a dat demisia din partid si in 2006 si s-a inscris in PD.


Nelu Ioan Botis – deputat de Bistrita-Nasaud. Traseist: FER, PSD, PDL. A fost membru al Federaţiei Ecologiste Române (1991 – 2000), după care a intrat în PSD, unde a rămas până în 2004. După patru ani de pauză, timp în care a ocupat funcţia de director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, reintră pe scena politică, dar ca membru al PD-L.


Stelica Strugaru Iacob – deputat de Botosani. Traseist prin doua partide PRM, PDL.


Catalin Ovidiu Obuf Buhaianu – deputat de Botosani. Traseist prin doua partide PSD, PDL
Membru al PSD din anul 2001, intra in Parlament, in 2004, pe listele acestui partid. Demisioneaza in iunie 2007 si se alatura PDL.

Viorel Constantinescu – senator de Buzau. Traseist pe doua partide PSD, PDL.
Membru FSN/FDSN/PDSR/PSD din 1990, este ales deputat in 2004 pe listele PSD. Demisioneaza si intra in PD in martie 2008.

Mircea Giurgiu – deputat de Cluj. Traseist prin doua partide PRM, PDL.
Lider BNS, intra in Parlament, in 2004, pe listele PRM. In februarie 2005, demisioneaza din grupul parlamentar PRM, actualmente candidind pentru PD-L.


Petru Calian – deputat de Cluj. Traseist care a trecut prin PRM, PC si PDL.


Marius Necula – senator de Galati. Traseist prin doua partide PSD, PDL. A migrat de la PSD pentru a deveni candidat la CJ in alegerile locale.


Victor Boiangiu – deputat de Giurgiu. Traseist pe doua partide PSD, PDL. A fost presedintele Consiliului Judetean din partea PSD. In 2008 s-a inscris in PDL.


Constantin Militaru – deputat de Gorj. Traseist prin doua partide Partidul Alianta Socialista, PD/PDL.

Nicolae Bud – deputat de Maramures. A trecut pe la UNR, PNR, PSD, PDL. Membru PUNR, a fost deputat de Maramures in perioada 1992-1999, dupa care a trecut la PSD, iar acum candideaza pe listele PDL.


Florin Anghel – deputat de Prahova. A trecut pe la PNL, PUR, PC, PNDC, PNL, PDL. Lider local si national al PC, presedinte al CJ Prahova in mandatul 2004-2008, a fost exclus din randul conservatorilor in martie 2008. Se inscrie in PNCD in perspectiva alegerilor locale. Esecul inregistrat il determina sa se alature PDL, in octombrie 2008, dupa ce numai cu doua zile inainte se afla pe listele PNL.


Iulian Badescu – senator de Prahova. Traseist prin doua partide PSD, PDL. Jurnalist, a fost alături de PSD pana în 2008, fiind şeful de campanie al ex-primarului Emil Calotă la alegerile pe care acesta le-a câştigat în 2004. S-a înscris de curând în PD-L, după ce a fost şeful de campanie al lui Daniel Volosevici, actualul edil-sef al Ploiestiului.


Iosif Stefan Dragulescu – deputat de Timis. A trecut prin: PNTCD, PC si PDL. S-a inscris in PNTCD in 1990, partid din partea caruia a fost senator intre 1996 si 2000 si ministru al Sanatatii. Ulterior, a fost membru PC. In PDL a fost primit in mai 2008.

Danut Liga – deputat de Bucuresti. A trecut prin: PD, PRM, PC, PDL. Exclus din PD in 2004, intra in Parlament, in acelasi an, pe listele PRM, dupa care, in mai 2005, demisioneaza din partid. Se inscrie in PC si primeste functia de presedinte interimar al organizatiei Bucuresti. Dupa trei luni, demisioneaza. In februarie 2006
a revenit la PD.


William Branza – deputat din partea Diasporei. Traseist care a trecut prin: PRM si PDL. Intrat in Parlament, in 2004, pe listele PRM, demsioneaza din acest partid in iunie 2005. Cateva luni mai tarziu, in februarie 2006, devine membru al PD.

PNL


Ionel Palar – deputat de Bacau. Traseist: PPR, PUR, PNL. A trecut de la Partidul Popular Român la PUR, apoi la PNL, partidul de la care a obtinut cele mai multe functii.

Gabriel Berca – senator de Bacau. A trecut prin APR, PUR, PNL. A intrat in politică in anul 1999, ca membru al Alianţei pentru România. In 2001 a trecut la PUR, iar in 2004 s-a inscris in PNL. De la funcţia de prefect de Bacău a trecut in 2008 la cea de secretar general al Guvernului.


Paul Ichim – deputat de Galati. Traseist prin doua partide: PSD, PNL. Membru PSD, a ocupat functii de consilier in Ministerul Finantelor. Candideaza pe listele PNL.


Dan Pasat – deputat de Giurgiu. Traseist prin doua partide PDL, PNL. Lider al filialei locale a PDL, trece in primavara lui 2008 la PNL, ca urmare a unor conflicte politice cu fostii colegi de partid.


Dan Ilie Morega – deputat de Gorj. Traseist: APR, PDSR, PNL Campeanu, PRM, PNL. A fost membru in Alianţa pentru România, după care a urmat PDSD, o trecere pe la PNL Campeanu, la PRM si la PNL, pe listele caruia candideaza acum.


Ioan Timis – deputat de Hunedoara. A trecut prin: FSN, PD, PSD, PNL. Intre 1990-1992 este deputat in Hunedoara pe listele FSN-ului, in legislatura 1992-1996 a candidat pe listele PD, ocupind si funcţia de presedinte la nivel judeţean al acestei formaţiuni politice. Anul 2004 il prinde deputat pe listele Uniunii naţionale PSD-PUR, unde sta pină in 2006 cind trece la PNL.


Gratiela Gavrilescu – deputat de Prahova. Traseist prin doua partide PUR, PNL. In perioada 2003-2004 a fost presedinta filialei Ploiesti a PUR, dupa care a intrat in PNL.


Adriana Saftoiu – deputat de Prahova. Traseist prin doua partide PD, PNL. Purtator de cuvant al guvernului in perioada 1998-2000, a fost sefa de cabinet a ministrului Transporturilor Traian Basescu. Director al Biroului de Presa al PD, intra in Parlament, in 2004, dar demisioneaza pentru a ocupa functia de consilier prezidenţial, purtător de cuvânt al Preşedintelui României, Traian Băsescu. Pleaca de la Palatul Cotroceni la 28 martie 2007. In vara lui 2008, i se ofera un loc pentru a candida din partea PNL intr-un colegiu uninonimnal din Prahova.


Teodor Melescanu – senator de Prahova. A fost membru: PDSR, APR si acum e la PNL. In perioada 19 noiembrie 1992 – 11 decembrie 1996, a îndeplinit funcţia de ministru al Afacerilor Externe în guvernul condus de Nicolae Văcăroiu. În urma alegerilor din noiembrie 1996, a fost ales ca senator de Prahova, pe listele PDSR. În iunie 1997 a fondat partidul Alianţa pentru România, împreună cu câţiva foşti membri ai PDSR, fiind ales preşedintele acestui partid în decembrie 1997 şi reales în aceeaşi funcţie în martie 2001. În ianuarie 2002, în urma fuziunii APR cu PNL, devine prim-vicepreşedinte al liberalilor.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Traseistii noului parlament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *