Mihai Goțiu

TOP VIRALE într-o zi de campanie, cu Predoiu, Gâdea, Nicușor Dan & more (FOTO & VIDEO). Sau cum a ajuns candidatul PNL de râsul unui premiant Nobel. Și nu a oricărui premiant Nobel

Ziua de ieri m-a prins la Săcălaia. La Școala Transilvană de Neuroştiinţe Experimentale („Transylvanian Experimental Neuroscience Summer School” – TENSS) care adună câteva dintre mințile cele mai luminate din domeniu la nivel mondial din domeniul ăsta (de pe la Harvard, Institutul Max Planck, University College și King s College din Londra, FMI Basel sau Cold Spring Harbor New York) pe lângă stuful de pe marginea Lacului Știucii din Cluj. Am mai scris anii trecuți despre asta (aici și aici), o să mai revin.

james watson nobel gotiuPrintre cei care au venit la această ediție se numără și James D. Watson, nimeni altul decât unul dintre descoperitorii ADN-ului, pentru care a și primit Premiul Nobel pentru Medicină în 1962 (foto, în stânga, scuze pt. claritatea fotografiei – a fost făcută după ce am încheiat interviul maraton și atât premiantul, cât și fotoreporterul ad-hoc testaseră deja ADN-ul pălincii ardelenești; fotografii mai clare și transcrierea interviului, în curând).

În acest context, nu e greu de înțeles de ce în pauzele de cafea ale școlii de vară ”știrea” din Times New Roman a fost cea mai gustată. E vorba de știrea cu ”Savanţii de la CERN au găsit ceva mai mic decât bosonul lui Higgs: procentul lui Predoiu”

”Ultima descoperire a fizicienilor de la CERN sfidează toate legile naturii! Într-un comunicat recent, aceştia au anunţat identificarea unei particule de 174 de ori mai mici decât bosonul lui Higgs, considerat până acum cea mai penibilă componentă a materiei. În urma unei şedinţe de urgenţă, chestia infimă a fost botezată “procentul lui Predoiu”, o trimitere la un obscur candidat la primărie, adesea subiect de glume printre cercetători.” (”știrea”, integral aici)

Habar nu avea domnul Predoiu cum a devenit cunoscut printre cercetători din cele mai vestite laboratoare de neuroștiințe din lume. Să recunoaștem, nu e o ”performanță” de ici-colea…

***

Când m-am întors de la Săcălaia, mi-am luat doza obligatorie de Facebook înainte de culcare, și nu putea să-mi scape asta, via Claudia Apostol.

”tot intru pe pagina lui predoiu să nu ratez momentul când face marele anunț, ăla cu retragerea, știți voi, promisiunea, așa…

dar ce vă rog, mă duc până jos sa iau o pâine de la magazin, dacă se întamplă ceva cât sunt plecată să mă sunați :) :)  ”

predoiu claudia apostol

***

Perjo a fost și el în formă, tot pe Facebook:

”În ultimele zile aflu de la lumea bună liberală că Nicușor Dan e cu Putin face blat cu Firea e plătit de Soros și de Panama, e hipster care nu știe decât proteste și el va fi de vină că dreapta pierde Capitala (de parcă a avut-o în ultimii 8 ani) etc. etc. Cu cât mai multe conspirații și halucinații cu atât mai bine mă voi simți votând Nicușor Dan și candidații USB și la general și la sector și la consiliu…”

perjovschi nicusor

Dar cireașa de pe tortul zilei a fost pusă de înregistrarea lui Vlad Ursulean în studiourile de la Antena 3, cu Mihai Gâdea în prim-plan.

Vlad Ursulean, pe Facebook”Am asistat la momente suprarealiste în seara asta, în pauză la Sinteza Zilei.
Îl urmăresc pe Nicușor Dan pentru un film documentar și am nimerit cu el în platou la Antena 3. Gâdea a mers în pauza emisiunii la Clotilde Armand și i-a spus că ar fi votat-o „cu toată inima” dacă locuia în Sectorul 1. Și că „oameni ca dumneavoastră, ca Nicușor, ar putea să schimbe lucrurile”.
Asta după ce în emisiune Clotilde a vorbit așa de înflăcărat că i-a lăsat pe toți cu gura căscată, iar Gâdea asemănat-o pe Gabriela Firea cu Hitler.
Haha, cine-ar fi crezut că o să mă distrez așa de tare în campanie?”


***

Trebuie să recunosc: așa zile de campanie electorală să tot fie. Și apropo, că tot discutam despre procentele lui Predoiu.

Aici sunt rezultatele sondajului de opinie realizat de TNS și prezentat ieri public.

***

P.S.: Între timp am primit și alte fotografii de la Săcălaia cu James D. Watson și cu Raul Mureșan (de la Coneural Cluj), Florin Albeanu (Cold Spring Harbor, USA), organizatori ai TENSS, și supra-semnatul (RC). Foto: Vlad Moca. Transcrierea interviului, cum scriam mai sus, mai are un pic de așteptat. Of… de ce n-or fi fost toate zilele de campanie electorală așa…

raul gotiu albeanu james watson

watson vlad moca


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “TOP VIRALE într-o zi de campanie, cu Predoiu, Gâdea, Nicușor Dan & more (FOTO & VIDEO). Sau cum a ajuns candidatul PNL de râsul unui premiant Nobel. Și nu a oricărui premiant Nobel

 1. geo

  De pe FB-ul dl Perjovschi mi-a placut imaginea cu schema proiectului copiat pe care discuta cu patos psdistii cu Firea ca si cum e un viitor proiect din Bucuresti!! Curat Scânteia!

  Reply
 2. Alexandru Buftea

  Ma bucur de cele citite, dar totuși as introduce o erata de care sper sa tineti cont…s-a strecurat o eroare (în doua locuri) care pe mine (cel puțin) ma deranjează tare.
  Înlocuiți va rog AND cu ADN (acid deoxyribonucleic). Multumesc..

  Cu bine, A.B.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *