Top 5 judete patate

In fruntea topului celor cinci judete patate se plaseaza Bucurestiul cu 22 de dalmatieni, urmat de Prahova si Brasov cu 11 candidati patati, de Arges cu 10 si de Cluj cu 8.


1. Bucuresti

Capitala se plaseaza in topul celor mai patate judete, lucru firesc din moment ce are cei mai multi candidati in raport cu celelalte judete, deci, si cei mai multi patati.

22 de candidati au avut, in timpul mandatului parlamentar, actiuni impotriva statului de drept, adica au initiat si votat amendamente sau legi prin care au incercat blocarea justitiei si a functionarii DNA. Altii au avut probleme cu justitia sau au mai figurat pe listele negre al Coalitiei pentru un Parlament Curat.

Ii gasim, deci, in fruntea listei pe Serban Nicolae, candidat PSD-PC cu 11 actiuni impotriva Statului de drept, si cu o prezenta anterioara pe listele din CPC/CGC din 2004. Sergiu Andon, si el vechi dalmatian, il urmeaza indeaproape cu numeroase actiuni impotriva statului de drept.

Pe lista mai apar, de la PSD-PC, Rodica Nassar (D6), Ovidiu Tiberiu Musetescu (D14), Florina Ruxandra Jipa (D17), Corneliu Ciontu (D22), Aurelia Vasile (D23), Florea Damian (D26), Razvan Emil Theodorescu (S2), Catalin Voicu (S9), Ecaterina Andronescu (S10), Dan Voiculescu (S8), de la PD-L Liviu Codirla (D18), de la PNL Bogdan Olteanu (D1), Catalin Micula (D16), Rares Manescu (S11).
Marii penali de la Bucuresti sunt Dan Voiculescu si Gigi Becali.

2. Prahova

Judetul Prahova se situeaza pe pozitia a doua, cu un total de 11 candidati dalmatieni, dintre care 6 de la PSC-PC, 3 de la PNL si 2 de la PRM.

La Prahova, pentru un colegiu de deputat (D8), candideaza Adrian Nastase, cercetat de procurorii anticoruptie in patru dosare, fiind acuzat de mita, spalare de bani si santaj. Au avut actiuni impotriva statului de drept: de la PSD-PC, Marian Florian Saniuta (D4), Mihai Cristian Apostolache (D5), Ion Luchian (D6), Adrian Nastase (D8), de la PNL, Horia-Roman Toma, de la PRM, Viorica Moisuc (D3), Constantin Gaucan (D5). Niciunul dintre candidatii de pe lista nu au semnat pactul pentru statul de drept.


3. Brasov

Brasovul este la egalitate cu Prahova, avind pe lista 11 candidati patati, dintre care 4 de la PSD-PC, 2 de la PRM, 4 de la PNL si 1 de la UDMR.

Patru dintre ei au mai fost pe listele Coalitiei pentru un Parlament Curat. Au votat impotriva statului de drept Constantin Nita (D2), Titus Corlatean (S2) de la PSD-PC, Gheorghe Gabor, Ioan Ghise (S3) de la PNL, Attila Kovacs (D5) de la UDMR si Nicolae Iorga (S3) de la PRM.


4. Arges

Argesul este in top 5 al judetelor patate, prin cei 10 candidati care au intrepins actiuni impotriva statului de drept: 6 de la PSD-PC, 2 de la PNL, 1 de la PRM si 1 de la PD-L.

Cristian Boureanu care este cercetat penal pentru abuz in serviciu, alaturi de el mai sunt pe lista Ion Burnei (D3), Ion Minzina (D4), Filip Georgescu (D5), Bogdan Niculescu Duvaz (D7), Constantin Tamaga (S3), Octavian Stireanu (S4), toti de la PSD-PC; de la PNL, Gheorghe Adrian Miutescu (D2) si Andrei Dominic Gerea (D8) si Dan Dumitru Zamfirescu (D5) de la PRM.

5.Cluj

Sunt 8 candidati patati la Cluj : 2 de la PSD-PC, 2 de la PNL, 2 de la PD-L, 1 de la PRM si 1 de la UDMR.

Demni de a fi mentionati sunt Gheorghe Funar (PRM) care are un dosar pe rolul Curtii Supreme pentru abuz in serviciu.

Alte nume patate de pe lista sunt: Mircia Giurgiu (D1) si Petru Calian (D3) din partea PD-L, Mircea Valer Pusca (S4) si Horia Dorin Uioreanu (D5) de la PNL, Vasile Filip Soporan (D7) si Vasile Puscas (S3) de la PSD-PC, Andras-Levente Mate (D10) de la UDMR.

Aruncati un ochi si pe listele judetelor Constanta, Bacau, Iasi, Olt, Galati, Teleorman si Vrancea, si ele bogate in candidati patati.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Top 5 judete patate

  1. liviutzubmf

    asa cum stiam demult,infractorii nu au o anume culoare politica sunt toti o apa si un pamant….dar parca Psd-ul tine si aici capul de afis…

    Reply
  2. daniela

    Ma uit pe aceste liste si constat cu tristete ca sunt dintre persoanele cele mai mediatizate si astazi. Ce trist…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *