Catalin Tolontan

TOLO: În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!

Decizia lui Klaus Iohannis de a nu participa la dezbatere, invocând că Viorica Dăncilă e nedemnă să-l aibă drept partener pentru că provine dintr-un partid damnat, ne aduce aminte că adevărații oameni de stat au ridicat democrația, nu au diminuat-o!

John McCain a fost un erou. Doborât deasupra Hanoiului în timpul războiului din Vietnam, pilotul s-a făcut zob și restul oaselor i-au fost zdrobite de comuniști.

***

În octombrie 2008, când John McCain a candidat contra lui Barack Obama, senatorul a avut o întâlnire în Minnesota. O susținătoare a sa s-a ridicat și i-a spus că ea nu are încredere în Obama pentru că e arab. Ceea ce a urmat va fi povestit atâta vreme cât oamenii se vor încrede în alți oameni, votând și lăsându-se conduși de semenii lor.

John McCain a luat, cu un gest firesc, microfonul alegătoarei sale, și i-a spus: ”Nu doamnă, nu e (arab)!”.

Ce face președintele Klaus Iohannis când refuză dialogul e toxic pentru democrație.

Ceea ce alți oameni de stat care au suferit cu adevărat au refuzat să facă, și anume să-și demonizeze adversarii până la a cere scoaterea lor în afara jocului, Klaus Iohannis o comite cu nonșalanța unui politician complet neinteresat de ce va decurge de aici încolo, după o realegere care, cu mare probabilitate, va avea loc.

Oricum, în general, în România, candidații vorbesc despre ei. Ca și cum noi ar trebui să ne adaptăm la stilul și la programul lor, nu invers.

Președintele însă ridică ștacheta sfidării publicului și inversează întregul raport dintre guvernați și guvernanți.

***

Când respingi o regulă de bază și ajunge poporul să te roage să-l convingi că-i meriți votul, tu te poți alege, nici vorbă, dar s-ar putea să nu-l mai poți conduce.

Continuarea articolului AICI.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “TOLO: În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!

  1. emil

    Sa se balacareasca in familiile lor, nu in public. Doar lichelele implora mahalaua si balamucul la dezbateri. Ne meritam tot oprobriul lumii civilizate,

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *